Aprīkojums: pietiekošs,bet sapņu plintei vēl tiek krāts
Suņi: nav
Medību trofejas: 3
26.04.2010. 14:16
Sveiki,es ar ilgi ņēmos ar jautājumu,kuri tad īsti ir tie riktīgie dziedzeri.Īstie ir pēc taustes tādi kā cietāki,itkā ar smalkām zāģu skaidiņām sapildīti,pēc krāsas,kad kārtīgi nogrieztas plēves ir tādi kā nedaudz perlamutrā krunkaini.Atgriežot vaļā zaļi dzeltenīgi vai dzelteni zaļi ar brūnīgu nokrāsu.Ir sanācis nomedīt tikai 2 mātites vienu gadus 10 atpakaļ vienu vakar un abām dziedzeru iekšpuse bija neviss ar zaļidzeltenu,bet ar stipri pelēcīgu nokrāsu.Varbūt tā tik sakritība,bet varbūt tā arī var atšķirt dzimumu.Tas neriktīgais jebšu tauku dziedzers,kad viņu riktīgi notīra no plēvēm ir noklāts ar tādām jancīgām kārpiņām,pildīts ar salkani pretīgas smakas eļļainu šķidrumu,ja pārgriež- iztek un paliek tikai ādiņa un smird ne pa jokam.
Ja godīgi, tad iepriekš nedaudz putrojos.
Galvu man sajauca tas, ka nevarēju sēdot pie galda atcerēties, kurā vietā atrodas pak.ļas caurums – virs vai zem dziedzeriem (pat neskatoties uz to, ka pēdējo bebru dīrāju nedēļu atpakaļ)? Nu tad lūk – aplūkojot Ojāra ielikto bildi, beidzot ieraudzīju un sapratu – zem.
Un īstie tiešām ir Nr.2, kuri izskatās dzeltenīgi zaļganas krāsas.
Kā jau iepriekš teicu, tad vienkāršākais variants ir šāds – bebram guļot pret mednieku ar asti, īstie dziedzeri ir augšējie, un visvieglāk tos ir vienu no otra atdalīt kamēr tie vēl atrodas pie bebra!
Šie konkrētie dziedzeri, katram indivīdam var būt atšķirīga lieluma, tas ir, citam lieli, citam mazi. Pašam ir bijis gadījums, kad viens ir ļoti liels, bet otrs mazs.
Arni, kaltējot tādā veidā kā ir tev, nekas labs nesanāks. Tos obligāti vajag atdalīt no šķidrajiem dziedzeriem un arī no liekajiem audiem, bet šī dziedzera abām daļām ir jāpaliek kopā. Jākaltē ir dabīgā temperatūrā! Es parasti tos sakarinu uz šņores vai drāts.
P.S. Laikam šovakar būs jābrauc uz bebriem atsvaidzināt zināšanas.
Šādiem tiem ir jāizskatās izkaltētiem.
Īstie ir otrie dziedzeri!!
Galvu man sajauca tas, ka nevarēju sēdot pie galda atcerēties, kurā vietā atrodas pak.ļas caurums – virs vai zem dziedzeriem (pat neskatoties uz to, ka pēdējo bebru dīrāju nedēļu atpakaļ)? Nu tad lūk – aplūkojot Ojāra ielikto bildi, beidzot ieraudzīju un sapratu – zem.
Un īstie tiešām ir Nr.2, kuri izskatās dzeltenīgi zaļganas krāsas.
Kā jau iepriekš teicu, tad vienkāršākais variants ir šāds – bebram guļot pret mednieku ar asti, īstie dziedzeri ir augšējie, un visvieglāk tos ir vienu no otra atdalīt kamēr tie vēl atrodas pie bebra!
Šie konkrētie dziedzeri, katram indivīdam var būt atšķirīga lieluma, tas ir, citam lieli, citam mazi. Pašam ir bijis gadījums, kad viens ir ļoti liels, bet otrs mazs.
Arni, kaltējot tādā veidā kā ir tev, nekas labs nesanāks. Tos obligāti vajag atdalīt no šķidrajiem dziedzeriem un arī no liekajiem audiem, bet šī dziedzera abām daļām ir jāpaliek kopā. Jākaltē ir dabīgā temperatūrā! Es parasti tos sakarinu uz šņores vai drāts.
P.S. Laikam šovakar būs jābrauc uz bebriem atsvaidzināt zināšanas.
Šādiem tiem ir jāizskatās izkaltētiem.
http://www.thefurbearer.com/Lu...
.