Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
09.09.2010. 08:00
Ivar!
Neviens te LMKA suņus par krančiem un krustojumiem nav saucis!!! Attopies! Normāls klubs ar normālu pieeju ciltsdarbam! Katrai lietai ir savi trūkumi, tāpat kā uz Saules ir plankumi :) LMKA ir zinoši kinologi ar lielu pieredzi- īsti fanātiķi.
Ir ļoti bēdīgi, ka mūsu valstī suņu audzētāji nav vienoti un uz šo brīdi iznāk, ka LMKA suņu īpašnieki ir atrauti no pasaules kinoloģijas, jo visi tuvējo valstu mednieku klubi ir pievienojušies FCI sistēmai. Līdz ar to LMKA biedriem ir problēmas ar piedalīšanos (vai titulu apstiprināšanu) sacensībās citās valstīs un ar kucēnu pārdošanu/apmaiņu uz citām valstīm. Senos laikos M.Kalniņš ir uzsācis kašķi ar LKF, sen jau nav Kalniņa,un visi jau ir aizmirsuši, kā īsti tā rīvēšanās sākās, bet turpina kā papagaiļi atkārtot, ka LKF suņi mežā neiet un nestrādā. Bet, ja tā loģiski padomā, daudzi LKF suņi ir vesti no citām valstīm, kuces ved pāroties uz citām valstīm, nu vai tad gluži tā varētu būt, ka nekur pasaulē suņi nestrādā? Ja to tā paanalizē, tad tas, pat suņus neredzot, liekas maz ticams ;)
Esmu savā dzīvē dzirdējusi pietiekoši daudz mednieku stāstu, ja tā nefiltrējot paklausās, tad rodas iespaids, ka dažam labam suns ne tikai cūku dzen, bet pats nomedī, nodīrā, sadala porcijās un uzcep kotletes :))) Tāpēc priekš manis tomēr darba spēju pierādījums ir tikai un vienīgi diploms. Un nevis kaut kāds viena kinologa parakstīts, bet no oficiāla pasākuma (pārbaudēm vai, vēl labāk, sacensībām), kur vērtēšanu veic tiesnešu komisija un aiz žoga stāv skatītāji, viena daļa ar kamerām. Tur vairs nesanāk nekāda sarunāšana un drauga suņa "pavilkšana". Man te stāstīja, ka esot kāds klubs (ne LMKA), kur, ja es atnesu un uzrādu kinologam beigtu lapsu, manam sunim ierakstīšot diplomu! Iedomājies, cik to lapsu var pa ceļmalām salasīt!!!
Kinoloģijā vispār galvenais ir salīdzināšana. Tāpat kā sportā. Jo kā gan citādi mēs varam novērtēt, kam suns ir labāks?
09.09.2010. 08:15
Priekš tam ir izdomāti dažādi kinoloģiski pasākumi- izstādes, pārbaudes, sacensības. LKF un LMKA suņi piedalās dažādos pasākumos, viens pie otra iet nevar, un, tātad, netiek savstrpēji salīdzināti. Un ja LKF suņi var piedalīties pasākumos praktiski jebkurā pasaules valstī, tad LMKA suņiem šis prieks ir liegts. Tas nav labi, kad gadiem notiek "vārīšanās savā sulā", jo mazinās izaugsmes iespējas, un tas attiecas gan uz eksterjeru, gan uz darba spējām!
Par "Biznesa projektu" runājot, medību šķirņu suņi nav nebūt tie paši dārgākie, bet darba tajos ir jāiegulda daudz, tā kā tur nekāds bizness (mūsu pieņemtaā izpratnē, tātad, ar peļņu) nesanāk. Es, piemēram, būtu tikai priecīga, ja man sanāktu :))))
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
12.04.2012. 09:26
Ļoti labi Žanna! Un tagad to visu čakli saliec pasākumu kalendārā, lai šī svarīgā informācija automātiski sāk rādīties mēnesi pirms notikuma un netiek aprakta foruma dzīlēs...!
Aprīkojums: Benelli M2 (12x76 plus paradokss), IŽ-54 (12x70), MC 20-01 (20x70)
Suņi: Taksis Tedis
12.04.2012. 10:17
kuces iegāde = 400LS
(400+ 300+120+400+400+50+160+300): 6 = ~355 lati, kas ir tikai izdevumi.
Aizmirsi vēl pieskaitīt dažādus "sīkos" izdevumus, kuri arī tomēr salasās un kopumā - gribat pateikt, ka darbs rezultātā pa nullēm vai mīnusiem??? Neticu!
12.04.2012. 14:25
Andri, man te vēl jāizpēta, kā to visu salikt kalendārā iekšā :(
Juri!
Kalkulācijā, protams, šis tas var mainīties, un ne jau visu es tā rēķinātu. Piemēram, vaislas kucei nav obligāti jābūt čempionei, pietiek ar diviem izstāžu vērtējumiem, kas ir obligāta prasība un tātad būtu iekļaujama pašizmaksā, jo pārejais nav obligāts, tātad- bonuss. Cilvēkam ir izvēles iespējas ņemt kucēnu no kuces ar 2 vērtējumiem teicami vai ļoti labi un 1 III pak.diplomu vai no vairāku valstu čempiones ar N x I pakāpes diplomiem, gan ar vienu, gan ar otru varēs veiksmīgi medīt. Braukt jau var gan ar mersi, gan ar zapi ;)
Un par to neticēšanu... zini, ticība ir tāda lieta, kas neprasa pierādījumus ;) Cilvēks var ticēt vai neticēt, mums ir ticības brīvība ;) Ja par kaut ko šaubās, jāpamēģina pašam.
Es te biju parēķinājusi izdevumus jagdterjera kuces pārošanai Krievijā, man no 5 kucēnu metiena ir paturēti 2 kucēni, un naudas ziņā iznāca, ka vienu no viņiem es esmu nopirkusi ;)
16.04.2012. 19:19
Jāni, nekas nav tendēts. Es esmu salikusi tās organizācijas pasākumu plānu, kurā es sastāvu, un par ko zinu (esmu informēta). Par citām organizācijām es neko nezinu, bet, cik man zināms, cilvēki no šīm organizācijām paši ir jau salikuši informāciju par to rīkotajiem pasākumiem. Kur ir pretenzijas?
Ja Normunds saliek informāciju par pasākumiem laikām LMKA ietvaros, es no savas puses nebļauju, ka tas ir tendēti ;)
Pašlaik palēnām lieku informāciju pasākumu kalendārā, kur tā būs kopā ar LMKA pasākumiem. Ko Tu vēl gribi? Lai mēs nerīkojam apmācības? Vai lai rīkojam tās slepeni, kā Ļeņins boļševiku sapulces? :))) Nu bišku jau vajag padomāt, pirms kaut ko raksta!
17.04.2012. 19:06
Zini, Jāni, negribu pat ar Tevi diskutēt, jo neredzu tam jēgu.
Ir atsevišķa cilvēku kategorija, kam mēs esam kā dadzis acī, un, acīmredzot, Tu pie tiem pieder. Bet neskatoties ne uz ko, mēs esam, suņi tiek apmācīti un strādā, ar labākiem vai sliktākiem panākumiem piedalās dažādos pasākumos gan pašu mājās, gan ārzemēs, piedalās medībās.
Suns rej, bet karavāna iet ;)
Neviens te LMKA suņus par krančiem un krustojumiem nav saucis!!! Attopies! Normāls klubs ar normālu pieeju ciltsdarbam! Katrai lietai ir savi trūkumi, tāpat kā uz Saules ir plankumi :) LMKA ir zinoši kinologi ar lielu pieredzi- īsti fanātiķi.
Ir ļoti bēdīgi, ka mūsu valstī suņu audzētāji nav vienoti un uz šo brīdi iznāk, ka LMKA suņu īpašnieki ir atrauti no pasaules kinoloģijas, jo visi tuvējo valstu mednieku klubi ir pievienojušies FCI sistēmai. Līdz ar to LMKA biedriem ir problēmas ar piedalīšanos (vai titulu apstiprināšanu) sacensībās citās valstīs un ar kucēnu pārdošanu/apmaiņu uz citām valstīm. Senos laikos M.Kalniņš ir uzsācis kašķi ar LKF, sen jau nav Kalniņa,un visi jau ir aizmirsuši, kā īsti tā rīvēšanās sākās, bet turpina kā papagaiļi atkārtot, ka LKF suņi mežā neiet un nestrādā. Bet, ja tā loģiski padomā, daudzi LKF suņi ir vesti no citām valstīm, kuces ved pāroties uz citām valstīm, nu vai tad gluži tā varētu būt, ka nekur pasaulē suņi nestrādā? Ja to tā paanalizē, tad tas, pat suņus neredzot, liekas maz ticams ;)
Esmu savā dzīvē dzirdējusi pietiekoši daudz mednieku stāstu, ja tā nefiltrējot paklausās, tad rodas iespaids, ka dažam labam suns ne tikai cūku dzen, bet pats nomedī, nodīrā, sadala porcijās un uzcep kotletes :))) Tāpēc priekš manis tomēr darba spēju pierādījums ir tikai un vienīgi diploms. Un nevis kaut kāds viena kinologa parakstīts, bet no oficiāla pasākuma (pārbaudēm vai, vēl labāk, sacensībām), kur vērtēšanu veic tiesnešu komisija un aiz žoga stāv skatītāji, viena daļa ar kamerām. Tur vairs nesanāk nekāda sarunāšana un drauga suņa "pavilkšana". Man te stāstīja, ka esot kāds klubs (ne LMKA), kur, ja es atnesu un uzrādu kinologam beigtu lapsu, manam sunim ierakstīšot diplomu! Iedomājies, cik to lapsu var pa ceļmalām salasīt!!!
Kinoloģijā vispār galvenais ir salīdzināšana. Tāpat kā sportā. Jo kā gan citādi mēs varam novērtēt, kam suns ir labāks?
Par "Biznesa projektu" runājot, medību šķirņu suņi nav nebūt tie paši dārgākie, bet darba tajos ir jāiegulda daudz, tā kā tur nekāds bizness (mūsu pieņemtaā izpratnē, tātad, ar peļņu) nesanāk. Es, piemēram, būtu tikai priecīga, ja man sanāktu :))))
Latvijas Takšu un Medību Terjeru Kluba mācību pasākumi 2012
Datums Pasākums Atbildīgais, kontakttālrunis
26.02.2012 Pārbaudes alu suņiem mākslīgajā alā FCI tipa („Dālderi”, Babītes novads) N. Borodajenko, tel. +371 29576700
07.04.2012 Apmācība (ala) („Dālderi”, Babītes novads) N. Borodajenko, tel. +371 29576700
14.04.2012 Apmācība (ala, asins pēdas) („Dālderi”) N. Borodajenko, tel. +371 29576700
21.04.2012 Apmācība (ala, asins pēdas) („Dālderi”) A.Kudrjavcevs, tel. +371 27466470
28.04.2012 Apmācība (ala, asins pēdas) („Dālderi”) N. Borodajenko, tel. +371 29576700
13.05.2012 Apmācība (ala, asins pēdas) („Dālderi”) A.Kudrjavcevs, tel. +371 27466470
19.05.2012 Pārbaude pa asinspēdu („Dālderi”, Babītes novads) A.Kudrjavcevs, tel. +371 27466470
16.06.2012 Apmācība (ala, asins pēdas) („Dālderi”) N. Borodajenko, tel. +371 29576700
23.06.2012 Apmācība (ala, asins pēdas) („Dālderi”) N. Borodajenko, tel. +371 29576700
30.06.2012 Apmācība (ala, asins pēdas) („Dālderi”) A.Kudrjavcevs, tel. +371 27466470
14.07.2012 Apmācība (ala, asins pēdas) („Dālderi”) N. Borodajenko, tel. +371 29576700
28.07.2012 Nakts pārbaudes (Babītes novads) A.Kudrjavcevs, tel. +371 27466470
29.07.2012 Pārbaudes alu suņiem mākslīgajā alā FCI tipa („Dālderi”, Babītes novads) N. Borodajenko, tel. +371 29576700
11.08.2012 Apmācība (ala, asins pēdas) („Dālderi”) A.Kudrjavcevs, tel. +371 27466470
25.08.2012 Apmācība (ala, asins pēdas) („Dālderi”) N. Borodajenko, tel. +371 29576700
09.09.2012 Apmācība (ala, asins pēdas) („Dālderi”) A.Kudrjavcevs, tel. +371 27466470
15.09.2012 Apmācība (ala, asins pēdas) („Dālderi”) N. Borodajenko, tel. +371 29576700
22.09.2012 Pārbaude uz meža cūku aplokā („Dālderi”, Babītes novads) A.Kudrjavcevs, tel. +371 27466470
06.10.2012 Apmācība (ala, asins pēdas) („Dālderi”) A.Kudrjavcevs, tel. +371 27466470
13.10.2012 Apmācība (ala, asins pēdas) („Dālderi”) N. Borodajenko, tel. +371 29576700
21.10.2012 Apmācība (ala, asins pēdas) („Dālderi”) N. Borodajenko, tel. +371 29576700
18.11.2012 Apmācība (ala, asins pēdas) („Dālderi”) A.Kudrjavcevs, tel. +371 27466470
24.11.2012 Pārbaudes alu suņiem mākslīgajā alā FCI tipa („Dālderi”, Babītes novads) A.Kudrjavcevs, tel. +371 27466470
Aizmirsi vēl pieskaitīt dažādus "sīkos" izdevumus, kuri arī tomēr salasās un kopumā - gribat pateikt, ka darbs rezultātā pa nullēm vai mīnusiem??? Neticu!
Juri!
Kalkulācijā, protams, šis tas var mainīties, un ne jau visu es tā rēķinātu. Piemēram, vaislas kucei nav obligāti jābūt čempionei, pietiek ar diviem izstāžu vērtējumiem, kas ir obligāta prasība un tātad būtu iekļaujama pašizmaksā, jo pārejais nav obligāts, tātad- bonuss. Cilvēkam ir izvēles iespējas ņemt kucēnu no kuces ar 2 vērtējumiem teicami vai ļoti labi un 1 III pak.diplomu vai no vairāku valstu čempiones ar N x I pakāpes diplomiem, gan ar vienu, gan ar otru varēs veiksmīgi medīt. Braukt jau var gan ar mersi, gan ar zapi ;)
Un par to neticēšanu... zini, ticība ir tāda lieta, kas neprasa pierādījumus ;) Cilvēks var ticēt vai neticēt, mums ir ticības brīvība ;) Ja par kaut ko šaubās, jāpamēģina pašam.
Es te biju parēķinājusi izdevumus jagdterjera kuces pārošanai Krievijā, man no 5 kucēnu metiena ir paturēti 2 kucēni, un naudas ziņā iznāca, ka vienu no viņiem es esmu nopirkusi ;)
Ja Normunds saliek informāciju par pasākumiem laikām LMKA ietvaros, es no savas puses nebļauju, ka tas ir tendēti ;)
Pašlaik palēnām lieku informāciju pasākumu kalendārā, kur tā būs kopā ar LMKA pasākumiem. Ko Tu vēl gribi? Lai mēs nerīkojam apmācības? Vai lai rīkojam tās slepeni, kā Ļeņins boļševiku sapulces? :))) Nu bišku jau vajag padomāt, pirms kaut ko raksta!
Ir atsevišķa cilvēku kategorija, kam mēs esam kā dadzis acī, un, acīmredzot, Tu pie tiem pieder. Bet neskatoties ne uz ko, mēs esam, suņi tiek apmācīti un strādā, ar labākiem vai sliktākiem panākumiem piedalās dažādos pasākumos gan pašu mājās, gan ārzemēs, piedalās medībās.
Suns rej, bet karavāna iet ;)