Īsti normālu bīglu neesmu redzējis nevienu, un kā dzirdēju izteicamies vienu medību kinologu, tieši tāds pats viedoklis
Kas tavā izpratnē ir normāls bīgls? Ja Tu centies bīglu salīdzināt ar laiku(kā ļoti izplatītu šķirni latvijas medībās), tad problēma nav bīglā bet tevī. Pēc manā rīcībā esošās informācijas, Latvijā medību suņu apmācība ir ļoti zemā līmenī. Un ja kāds uzskata, ka pietiek ar to, ka palaiž jauno suni kopā ar vecajiem un tas apgūst medībām vajadzīgās iemaņas, tad jau lasīt arī var iemācīties 'sēžot blakus kādam, kurš lasa'.
Cik Maigonis ir vispār redzējis bīglus!!!!??? Šobrīd esmu apmierināts ar sava bīgla panākumiem(ņemot vērā ka ir 11.mēneši vecs). Suns sāka dzīt ar balsi. Aplokā pie meža cūkām arī bijām aizdevušies. Priekš pirmās reizes biju ļoti apmierināts. Un pa mākslīgi izveidotu asins pēdu arī labi strādā. Redzēs kā būs reālās medībās. Mans viedoklis ir ka katru suni var iemācit. Citam tas ātrāk pielec, citam vēlāk. Galvenais ir attieksme un vēlēšanās.
Nesākšu ne strīdēties ne kaut ko mācīt!!!
Bīgli ir labi medību suņi, es ar vienu brīdi domāju tos iegādāties, bet pagaidām atteicos krīzes dēļ un esmu runājis kas bīglus ir turējiši. Strādā viņi labi, pat ļoti labi, bet ir viens ļoooti liels mīnuss dzenot zvēru tam aizveras širmītis un tad āmen, pus dienas var pazaudēt viņa meklējumos!!! Bet tā sunis strādā ideāli. Nākamajiem saimniekiem iesaku labus nervus un pacietību suņa meklēšanā un gaidīšanā!!!
Ir protams arī izņēmumi, bet cik, nav un tik daudz!!!!
To pašu arī es esmu dzirdējis. Jau tagad, kad suņuks sajūt svaigas pēdas pienākas gaidīt kamēr atnāks pats, jo atsaukt to ir neispējami. Širmīts veras ciet. Labi ka mežs pie kura dzīvoju nav liels un suns 30 minūšu laikā ir atpakaļ. Tāpēc arī domāju, ka pienāksies iegādāties Garmin Astro iekārtu pirms dzinējmedību sezonas, lai nepienāktos lieki nervozēt, kur pazudis draugs.
Tak pilns internets ar video kā strādā bīgls, tikai visos video bīglu ir daudz un medīti tiek galvenokārt zaķi.
Ārzemēs: daudz bīglu+zaķi
Pie mums: viens bīgls+alnis, mežacūka.
Vai mēs neprasam pārāk daudz no vismazākā dzinēja??
www.latviangundogs.org <--- informācija par apmācībām, nodarbībām, eksāmenien un citas vērtīgas lietas suņu audzināšanā.
Slēpts
08.09.2010. 10:04
Zane!
Paldies par info- par kārtējo BIZNESA projektu.
Kā man patīk medību suņu audzētāji:)- piemēram šie- audzē "kurchārs (vācu īsspalv. putnu suns), īru seters. Kā arī ņūfaundlendieši, labradori," , vai arī "kurchārs (vācu īsspalv. putnu suns), īru seters, skotu seters. Inga audzē arī ņūfaundlendiešus"
Izskatās , ka šiem suņiem ir lieliska medību prakse, jo tikai lielā barā suns var ideāli attīstīt savus mednieka instinktus.
Droši vien mežu vispār nav redžejuši- labākajā gadījumā aplokus...
p.s - gandrīz iestājos, tad pamanīju, ka šajā klubā Takšu NAV! Nu jā - uz tiem lielas peļņas nav:))
Lai veicas, bet pagaidām bez manis.
Ivar, definējiet "biznesa projekts", es gan teiktu saimnieciska darbība, interesanti, vai jūs kāda labā strādājat par baltu velti, vai tomēr gribās saņemt atlīdzību, ja pirmais variants, labprāt izmantošu jūsu pakalpojumus, paldies likumdošanai, mednieki kļūst arvien gudrāki suņkopības jautājumos, tiesa ne visi, lielākoties : gribu suni šķirnes, ar dokumentiem, potēm, čipu, bet par simbolisku samaksu, lasot jūsu profilā uzrakstu aprīkojums, interesanti, kāpēc ieroču un citu agregātu ražotāji jums nemaz neliekās ādas dīrātāji, vēl piebildīšu, ka kārtīgam medniekam mājās stāv vairāk par vienu bisi, taču sunim, kas kalpo apmēram 10.gadus, 300 -500 ls liekas nenormāli liela nauda. Kā arī apmācības samaksāt 5-10 ls - tā taču ir krāpšana:DD Necentīšos jūs pārliecināt, vienmēr pastāvēs koalīcijas un opozīcijas:) Un izteikt frāzi "droši vien pat mežu nav redzējuši" ir nepamatoti, pirms tam nenoskaidrojot faktus, konkrēti šīs audzētavas kurchāri iet gan uz medībām Latvijā, gan brauc viesmedības uz Poliju, lai suņi un paši mednieki gūtu pieredzi.
Takšiem ir atsevišķs klubs LKF sistēmā, tāpat arī dzinējiem, Latvijas Medību suņu kluba mājas lpp. ir informācija ar kādām šķirnēm klubs darbojās.
Un paldies, patiešām veicās, un cilvēki ir apmierināti ar rezultātu, tas ir pats galvenais.
Ā un vēl, šajā forumā ir vairākas tēmas no sērijas - manam sunim nav dokumenti, bet viņš ir konkrētas škirnes pārstavis, vai "kādam nevajag cilstrakstus" vai "kur var nopirkt cilstrakstus" :DDD lasu un smejos, lūk šie ir biznesa plāni, bet var mācīties no citu kļūdām, cits var tikai no savējām, vēl viena lieta, kas man neiziet no prāta, šeit pat lasīju, ka suni var nosaukt par "lopu" , nu lūk šādam "medniekam" es personīgi nekad un ne par kādu naudu suni nepārdotu!
Kas tavā izpratnē ir normāls bīgls? Ja Tu centies bīglu salīdzināt ar laiku(kā ļoti izplatītu šķirni latvijas medībās), tad problēma nav bīglā bet tevī. Pēc manā rīcībā esošās informācijas, Latvijā medību suņu apmācība ir ļoti zemā līmenī. Un ja kāds uzskata, ka pietiek ar to, ka palaiž jauno suni kopā ar vecajiem un tas apgūst medībām vajadzīgās iemaņas, tad jau lasīt arī var iemācīties 'sēžot blakus kādam, kurš lasa'.
Bīgli ir labi medību suņi, es ar vienu brīdi domāju tos iegādāties, bet pagaidām atteicos krīzes dēļ un esmu runājis kas bīglus ir turējiši. Strādā viņi labi, pat ļoti labi, bet ir viens ļoooti liels mīnuss dzenot zvēru tam aizveras širmītis un tad āmen, pus dienas var pazaudēt viņa meklējumos!!! Bet tā sunis strādā ideāli. Nākamajiem saimniekiem iesaku labus nervus un pacietību suņa meklēšanā un gaidīšanā!!!
Ir protams arī izņēmumi, bet cik, nav un tik daudz!!!!
Ārzemēs: daudz bīglu+zaķi
Pie mums: viens bīgls+alnis, mežacūka.
Vai mēs neprasam pārāk daudz no vismazākā dzinēja??
Paldies par info- par kārtējo BIZNESA projektu.
Kā man patīk medību suņu audzētāji:)- piemēram šie- audzē "kurchārs (vācu īsspalv. putnu suns), īru seters. Kā arī ņūfaundlendieši, labradori," , vai arī "kurchārs (vācu īsspalv. putnu suns), īru seters, skotu seters. Inga audzē arī ņūfaundlendiešus"
Izskatās , ka šiem suņiem ir lieliska medību prakse, jo tikai lielā barā suns var ideāli attīstīt savus mednieka instinktus.
Droši vien mežu vispār nav redžejuši- labākajā gadījumā aplokus...
p.s - gandrīz iestājos, tad pamanīju, ka šajā klubā Takšu NAV! Nu jā - uz tiem lielas peļņas nav:))
Lai veicas, bet pagaidām bez manis.
Takšiem ir atsevišķs klubs LKF sistēmā, tāpat arī dzinējiem, Latvijas Medību suņu kluba mājas lpp. ir informācija ar kādām šķirnēm klubs darbojās.
Un paldies, patiešām veicās, un cilvēki ir apmierināti ar rezultātu, tas ir pats galvenais.