Tad jau svinēsim arī 7.novembri, 9. maiju....u.t.t. Cietumā arī dažreiz nākas nonākt nevainīgam, tad vajadzētu svinēt Vislatvijas ieslodzīto dienu....u.t.t... Jūs vispār saprotat, ko runājat????
Pilnīgi piekrītu Aigara teiktajam - manuprāt nav otras tādas armijas uz kuras sirdsapziņas būtu vairāk asiņu....
labrīt mednieki! Visus sveicu 24 februārī, kas ir medību Dievietes Diānas diena! 23 februāri Latvijas kalendāros kā svinamu vai kā savādāk pieminamu dienu neātradu un nospriedu, ka bija sajaukti šie datumi un steidzos labot kāda pieļauto kļūdu. Prozit!
Andri tad sanāk ka Aigars nav dienējis armijā, vinam nav kopējo biedru ar ko dienēja, un viss kas saistās ar tiem laikiem ir negatīva pilns. Diemžēl mēs esam dzīvojuši tajos laikos un neko tagad izdarīt nevaram, vēsture ir vēsture, kā bija tā bija, bet 23 februāri mēs nosvinējām savu draugu pulkā, atcerējāmies vecos laikus, bijām uz ezera, ēdām plovu, šasļiku un jokojām līdz nelabumam :)
Pievienojos svinētajiem, bija tāds laiks un arī tādi notikumi, kam nepatīk, vai kurš vēlās, kā izteicās "zeku" dienas svinēt, lai svin man tas netraucē!
Bija tāda armija un tanī tādi likumi, kurus tanī laikā dzīvojošie nevarēja apiet, un varbūt patreizējie kritizētājiem sakarā ar to radās šodienas iespējas un baudas, bet tā laika puikām, daudzas lietas palika nesasniegtas....
Bet, kā vīriešu dienai - nav ne vainas!
p.s. tagad jau izveidojusies paaudze, kura svin katru dienu, lai tik šiem būtu veselība un kapitāls
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
25.02.2013. 14:31
Edgar - un kā vel dienēju, veselas 730 dienas ieskaitot 10 "sutkas" mājās(atvaļinājums). Un dubultsvētki man ir 9 maijs...jo 1985.g. 9.maijā(no plkst. 00 30)sākās mans dienests "Varenajā un nesakrušimajā" (diemžēl kuras vairs nav) armijā, un 1987.g.9.maijā plkst.22 00 beidzu to piespiedu āktīšanos, ierodoties mājās...pēc pāris mēnesiem 1987.g. augustā bērnības draugu atsūtīja cinkā no Afganistānas...Tev vajadzētu redzēt,kā Antona māte nolādēja to Vareno....armiju.
Tomēr gribot negribot nāksies svinēt, pastarpināti, tās armijas dibināšanas dienu, 28.janvārī, kad izdots dekrēts par viņas dibināšanu, jo tā ir arī mana dzimšanas diena...
Aigar!
Kā bija tā bija tajā armijā. Protams notikās dažādas lietas, bet bija arī daudz kas pozitīva, jauka, interesanta un pamācoša. Jā afganistāna tā bija tā pat kā II pasaules kara laikā gaļas mašīna un diemžēl daudzi no turienes neatgriežas, daudzi atgriezās un man pašam ir tādu ļoti daudz kas pārgāja Afganistānu un jā bija arī nāve rokas stiepiena attālumā, bet tā bija armija un dienests, tipa toreiz dzimtenes aizstāvība. Bet es piemērams ar kolēģiem kas lielāko dzīves daļu atdeva šajā armijā nesvinam lielākoties armijas dienu ,bet tieši vīrieša dienu.
Vēlētos pajautāt ar ko atšķirās CCCP dienests no Latvijas brīvlaika dienesta, da maz ar ko bija tā pati dedovšina, bija arī kropļoti zaldāti no dedavšinas kad duhu dzina ārā, bija arī kuri gājā bojā. Leilas starpības nav starp abiem diviem dienestiem, vienīgāis tikai nevajadzēja braukt velns sazin kur. Un vēl interesanti kad jūs paši kļuvāt par dediem vai nesitāt duhu ārā, da varu saderēt ka daudzi piedalījās tajā procesā un pat var būt piepalīdzēja. Nesaku neko tagad par tevi Aigar, bet varu saderēt ka duhu sišanā daudzi piedalījās un tas tajā momentā bija jautri, un tagad raksta ka tas bija pretīgi.
Suņi: Rietumsibīrijas medību suņi ,vienmēr vismaz 2.Latvijas dzinēji.
Medību trofejas: 6
25.02.2013. 21:45
../varu saderēt ka duhu sišanā daudzi piedalījās un tas tajā momentā bija jautri, un tagad raksta ka tas bija pretīgi./ - ne jau tas tai sarkanājā armijā bija tas smagākais. Jebkurā vidē, kur ir trīs tēviņi tiks "izstrādādi" noteikumi pēc kuriem tiks noteikts vai Tu esi savējais vai svešais, un tajā vidē būs nepārtraukta mērīšanās ar krāniņiem.Tā tas ir dabā, un homosapiens arī ir dabas sastāvdaļa...
Daudz grūtāk bija paciest zampaļitu demagoģiju. Manu domāšanu,dienesta laikā, izmainīt centās trīs gabali.....iedomājos,kādas viņu ģimju izteiksmes būtu,ja tajā laikā būtu iespējams redzēt nu kaut vai šādu kīno -
Pilnīgi piekrītu Aigara teiktajam - manuprāt nav otras tādas armijas uz kuras sirdsapziņas būtu vairāk asiņu....
Bija tāda armija un tanī tādi likumi, kurus tanī laikā dzīvojošie nevarēja apiet, un varbūt patreizējie kritizētājiem sakarā ar to radās šodienas iespējas un baudas, bet tā laika puikām, daudzas lietas palika nesasniegtas....
Bet, kā vīriešu dienai - nav ne vainas!
p.s. tagad jau izveidojusies paaudze, kura svin katru dienu, lai tik šiem būtu veselība un kapitāls
Tomēr gribot negribot nāksies svinēt, pastarpināti, tās armijas dibināšanas dienu, 28.janvārī, kad izdots dekrēts par viņas dibināšanu, jo tā ir arī mana dzimšanas diena...
Kā bija tā bija tajā armijā. Protams notikās dažādas lietas, bet bija arī daudz kas pozitīva, jauka, interesanta un pamācoša. Jā afganistāna tā bija tā pat kā II pasaules kara laikā gaļas mašīna un diemžēl daudzi no turienes neatgriežas, daudzi atgriezās un man pašam ir tādu ļoti daudz kas pārgāja Afganistānu un jā bija arī nāve rokas stiepiena attālumā, bet tā bija armija un dienests, tipa toreiz dzimtenes aizstāvība. Bet es piemērams ar kolēģiem kas lielāko dzīves daļu atdeva šajā armijā nesvinam lielākoties armijas dienu ,bet tieši vīrieša dienu.
Vēlētos pajautāt ar ko atšķirās CCCP dienests no Latvijas brīvlaika dienesta, da maz ar ko bija tā pati dedovšina, bija arī kropļoti zaldāti no dedavšinas kad duhu dzina ārā, bija arī kuri gājā bojā. Leilas starpības nav starp abiem diviem dienestiem, vienīgāis tikai nevajadzēja braukt velns sazin kur. Un vēl interesanti kad jūs paši kļuvāt par dediem vai nesitāt duhu ārā, da varu saderēt ka daudzi piedalījās tajā procesā un pat var būt piepalīdzēja. Nesaku neko tagad par tevi Aigar, bet varu saderēt ka duhu sišanā daudzi piedalījās un tas tajā momentā bija jautri, un tagad raksta ka tas bija pretīgi.
Daudz grūtāk bija paciest zampaļitu demagoģiju. Manu domāšanu,dienesta laikā, izmainīt centās trīs gabali.....iedomājos,kādas viņu ģimju izteiksmes būtu,ja tajā laikā būtu iespējams redzēt nu kaut vai šādu kīno -