Šodien vārdadienu svin Mirta, Ziedīte, rītdien - Marģers, Anastasija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Bebri. Kad ko un kā?

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 18 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 20.02.2010. 15:20

Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2013-03-30 13:44
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Rīgas rajons
Medību stāžs: Nenoteikts
Aprīkojums: Canon EOS 400D
Medību trofejas: 7
11.02.2010. 22:25
Ivar, medības konkrētajā platībā vairs nepiesaka mežniecībā, bet pie konkrēta cilvēka kolektīvā -medību tiesību lietotāja — zemes īpašnieks vai lietotājs, kura īpašumā vai lietošanā esošajā zemes gabalā ietilpst šajā likumā noteiktajām prasībām atbilstošas medību platības, vai persona, kurai zemes īpašnieks vai lietotājs likumā noteiktajā kārtībā uz līguma pamata nodevis savas medību tiesības;
Ivars
Ivars
Pēdējo reizi manīts 2016-07-29 11:47
Atrašanās vieta: Rīga
Aprīkojums: Canon 400D
12.02.2010. 10:05
Mežniecībā jāpiesaka par cik vēl nav pieteiktas, jo nav medību iecirknis.
Piezvanīju - viss īstenībā tiešām ir vienkārši. Attiecīgie dokumenti -> piesakam medību iecirkni -> piesakam medības mežniecībā uz sezonu.
Tā kā pa lielam ideja man bija pareiza.
Laimonis
Laimonis
Pēdējo reizi manīts 2024-10-21 13:32
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: ilgs
Aprīkojums: pamatīgs
Suņi: trīs
Medību trofejas: 1
12.02.2010. 12:10
Nu redz, sākās.... Mazie medību iecirknīši sāks augt kā sēnes pēc lietus. Vēl stirnas uztaisīs par nelimitiem, un tad tik sāksies jautrība.
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
12.02.2010. 13:27
Būs jau ar šitiem "šustriņiem" podi.Mana z/s robežojas ar deviņiem citiem kaimiņiem.Nekad agrāk nav bijusi vajadzība skaitīt ar ko un cikiem man ir robeža.Tātad viņi visi,tas ir mēs visi,vairāk vai mazāk gribam medīt-respektīvi šaut.Ja ne paši saimnieki,tad viņu radi,draugi,nomnieki u.t.t ,noteikti.Kolektīvā,no visiem kaimiņiem, ir tikai viens mednieks, un tas pats ir mans radinieks-ar to problēmas nekad nav bijušas.Bet tā klusībā iedomājos,ka viss ir tomēr mainībā,izaug bērni,parādās kaimiņiem ieroči.Nu un tā mēs ar savu radiņu Ati,pieteikuši kolektīva vadītājam Vilim vietu un laiku,dodamies vakarā caur "krūmiņu birzi" uz bebru bet tur jau šustriņš mūsu virzienā gāž no abiem stobriem pa bebru.Par cik grāvis ir robeža,tad viss ir likumīgi.Un medības viņš arī ir pieteicis uz visu sezonu,tikai uzminēt vienmēr būs pagrūti,kad tas kaimiņu "šustriņš" atjāsies no Rīgas izklaidēties,un neba tāda nieka pēc viņš ies brīdināt Māri,Ati un protams citus kaimiņus.Nu tāds pārdomu moments man ieskrēja galvā ar visiem" šitiem" bebriem. Var jau būt ka es drusciņ pārspīlēju,kā jūs kolēģi domājat?Un ja vēl tā stirnu "brīvlaišana".Lai gan pazīstamiem VMD darbiniekiem jautāju,un atbilde skanēja,ka tas esot pašu mednieku izdomājums un sataisīta ažiotāža.Nobeidzot tomēr pielikšu smaidiņus,kaut kā takā jautrāk ap sirdi paliek:):):):):):
Ivars
Ivars
12.02.2010. 13:56
Nu nez vai tiešām vajag tik negatīvi domāt. Kāpēc gan ārpus kolektīva medībām neaizbraukt radam palīgā?
Agris
Agris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-14 20:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Jēkabpils raj.,Viesīte
Medību stāžs: 12
Aprīkojums: iž-58MAE 12.kal.,iž-18ME 12.kal.,iž-18MH-308win,toz 78-01 22Lr
Suņi: Latvijas dzinējs, vācu medību terjers
Medību trofejas: 59
12.02.2010. 14:03
Nu nezinu kā Tu vari piereģistreet medību iecirkni, ja kādam tas jau skaitās (izņemot to gabalu ar kuru nav ļiguma), bet kopumā tas med. iecirknis jau kādam pieder.
Ainars
Ainars
Pēdējo reizi manīts 2017-02-08 18:50
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: LV-NL
Medību stāžs: no 1997. gada
Aprīkojums: Ir
Suņi: bigls
Medību trofejas: 11
12.02.2010. 14:37
Ivar,radiņiem tu vari aizbraukt palīdzēt malku saskaldit,vai dārzu uzrakt,bet nejau apmedīt tuvāko apkārtni.Tad jau mums sāktos tāds haos .Neviens nevarētu atšifrēt kas kur ko šauj (medi).
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
12.02.2010. 14:52
Ivar,labāk iedomājies situāciju pie grāvja,kā var būt,nevis pēc stulbi raidīta šāviena murgot:"Kā tā varēja gadīties?" Un par drošības tehniku ir jārunā pirms medībām,nevis ka kādu sašauj.Tur jau tā fiška,un neviens nesaka,ka nav jābrauc palīgā radiņam.Jābrauc noteikti.Izlasi vēlreiz manu rakstīto,runa iet par drošību,jo kādai z/s pa perimetru,un ne tikai,(jo platības var būt šķirtas),ir ne vien deviņi kaimiņi,kuriem prātā pat neienāks brīdināt kolektīva medniekus par vakara bebriem,jo redziet viņi jau nav kolektīvā.Un ja Tu nezini,tad šajā pašā forumā atradīsi letālu iznākumu bebru medībās,un viņi vakarā ejot uz medībām, arī droši vien tik negatīvi nedomāja,pie kam,ja es pareizi atceros,tad viņi pat zināja(kaut aptuveni)viens otra atrašanās vietu.Neaicinu visu laiku "žvadzēt" un negatīvi domāt, bet par drošību ir jārunā .
Ivars
Ivars
12.02.2010. 15:01
Nu ne jau man spriest ar ko mežu īpašnieks grib slēgt līgumus un ar ko nē. Iespējams tas ir.
Ivars
Ivars
12.02.2010. 15:17
Māri - a kas saka, ka par drošību nav jādomā. Letāli un neletāli iznākumi ir visur - mans kaimiņš dēļ viena idiota arī dabuja gulēt slimnīcā.
Paldies protams, ka domubiedri atgādina arī tādas lietas, jo tās ir svarīgas, bet jautājums bija par likumdošanu, no kā izriet iecirkņa reģistrēšana.
Un cilvēks par kaut ko interesēties taču drīkst.