Šodien vārdadienu svin Vēsma, Fanija, rītdien - Mirta, Ziedīte
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Platiba meza cuku atlaujai

Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
22.01.2010. 10:52
Edgar!
Es jau saprotu, ka tas posts par bildēm nebija domāts man, bet nenoturējos. :)
Pēc avatara bildes es Jūs uz iels nepazīšu ;) Man , piemēram, uz avatara ir mans suns.
Postam 10.29 piekrītu.
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
22.01.2010. 10:54
Andri Z.,iedod velnam mazo pirkstiņu,un yiņš tev paņems visu roku.Ne jau zemniekam briesmīgi nu vajag tās meža cūku licenes.Normāls zemnieks,kurš grib to meža lopiņu medīt,jau ir tajā kolektīvā un arī sekmīgi medī.Ja viņš pats vienmēr nevar(jāguļ arī),tad kolektīva biedri labprāt palīdzēs. Ir jau arī domubiedru grupas,kuras nošķiras no liekēžiem,kuriem tūlīt būs 1000ha,(palasi tēmu no sākuma). Kas tā par domubiedru grupu,kas ir tie mednieki,kurus viņi sauc par liekēžiem?! Ja tie ir tie, kuri neiet uz talkām,tad par to ir jāmaksā.Jāmaksā ir arī par barību,kuras tam cilvēkam vienkārši nav bet barotavas vienmēr ir papildinātas.Jāmaksā ir arī par to,ka kāds aizbrauc uz vāgūzi,saber maisos un izvadā pa barotavām.,Bet tās visas ir kolektīvu iekšējās lietas.Vai varbūt viņi par liekēžiem sauc vecos medniekus,kuri ir pelnījuši drusciņ arī atpūtu,kuri ir mūsu skolotāji.Starp citu piredze rāda,ka tieši vecie un klibie ir tie,kuri pirmie nomaksā biedra naudas un par maksāšanām,kuras paliek arvien vairāk,īpaši nekurkst. Un tā,ar šādu domugrupu un likumdošanas "grozīšanas"palīdzību,Latvijas mednieki tiks saskaldīti divās lielās,naidīgās frontēs-ZEMNIEKOS MEDNIEKOS un MEDNIEKOS LIEKĒŽOS.Pie kuras frontes kurš mēs piesliesimies,to rādīs laiks.Par to ZM ,droši vien ir kaut kāda "uguntiņa",ja jau Tu dūmus palaidi.Jā,Andri,tā zemniekiem tiesību iedošana nemaz tik nevainīga nebūs.Edgars Kecs jau rakstīja un es personīgi arī zinu zemniekus,kuri ar nepacietību gaida likumu,kurš atļautu uz viņa zemes un meža pleķīša medīties.Kas visu šo ārprātu spēs izkontrolēt.Kamēr ir kolektīvi,tikmēr VMD var neuztraukties,kolīdz šī sistēma bruks,tā tūlīt iesaku struktūrām meklēt papildus līdzekļus malu medību apkarošanai. Es pieļauju,ka šis bija pagājušās nakts nelabs sapnis.
Andrejs
Andrejs
Pēdējo reizi manīts 2013-03-30 16:20
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Madonas novads
Medību stāžs: 20
Aprīkojums: pietiek medībām
Suņi: taksis
22.01.2010. 11:06
Tur jau tā lieta , ka vispirms ir kārtīgi jāsakārto likumdošana un tad var no medniekiem prasīt par postījumiem, bet vispirms ir jāapsēstas kopā pie viena galda un jautājumi kārtīgi jāizanalizē. Nu būs tam zemniekam tas 1-2 ha kviešu meža malā un ja viņš pats ir lecīgs , tad neviens ar viņu līgumu neslēgs un tad tos tīrumus tāpat noēdīs. Būs vien jāceļ žogi utt.
Varbūt te ir kāds jurists , tad lai paskaidro kā tas ir , ka medniekam jāmaksā par dzīvnieku nodarīto postījumu, ja tie viņam nepieder?????
Slēpts
22.01.2010. 12:03
Andrej!
Jebkuru darbību pamatā parasti ir līgumattiecības. Noslēdzot līgumu par medību tiesību nodošanu medību kolektīvam parasti tiek aprakstīs ko katra puse dara. Lielākajā daļā līgumu parasti ir , ka zemnieks nodod tiesības, un mednieks pieņem. Ja par zaudējumiem līgumā nekas nav minēts- protams medniekiem nekas nav jāmaksā! bet ja zemniekam posta laukus- un mednieki neko nedara, tad nevajag brīnīties, ka līgumi netiek pagarināti....
Paskataties līgumus ar LVM- tur gan noteikumi ir nedaudz savādāki- tajos līgumos medniekiem ir arī pienākumi.
par to jau ir tas stāsts....
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
22.01.2010. 13:22
Ivar nezinu kā jūsu pusē ir tie līgumi, bet mums Daugavpilī ir DMMS Daugavpils mednieku un mašķernieku biedrība, DMMS sastāvā ir vairāki desmiti kolektīvi, cik nezinu, bet ļoti daudz, DMMS ir izveidojis Medību platībām speciālu līgumu par medību tiesībām uz šīs zemes, un to līgumu domāju muļķi ar nav rakstījuši. Nu lieta ne par to, tur arī skaidri ir rakstīts tajā līgumā ka medību kolektīvs nenes atbildību par meža dzīvniekiem nodarītiem zaudējumiem, jo dzīvnieki pieder valstij līdz kamēr netiek likumīgi nomedīti.
Un piekrītu Andrejam kamēr netiks sakārota likumdošana par postījumu atmaksu tikmēr būs mūžīgā cīņa starp medniekiem un zemniekiem.
Par pienākumiem, ir tā ka zemnieks ja redz ka rukši sāk apciemot lauku, tad zvana med. vadītājām, bet cik bija gadījumu ka pēc kāda pus gada satiec zemnieku un tas sāk kliegt uz tevis a kur jūs bijāt tieši vasaras sākumā, es atbildu a kā es varēju zināt ka rukši tevi traucē, ir telefona numurs uz kurieni var piezvanīt un mēs tad apsargāsim jūsu kartupeļus. Un te jau rodas nesaskaņas jau ne mednieka vaiņas dēļ, bet tas ka zemnieks pats nepiezvanīja. It īpaši šāda tipa problēmas ir izjūtamas tur kur ir lielas medību platības, tas ir lielākas kā 10 000 ha. Visu platību vienkārši nereāli katru nedēļu izbraukāt un katram saimniekam izjautāt. Pārsvarā mēs jau zinām kur un kādā vietā parasti notiek postījumi tur arī lielākoties mēģinām nokotrolēt lai būtu mazāki postījumi.
Žanna!
Bet kāpēc nepazīsi, ja bilde būs sliktā kvalitāte, ja mednieks tika nobildēts ļoti tālu, nesaprotama seja, vai arī ja ir redzamas tikai kaut kādas ķermeņa daļas ,tad jā es neko tur nevarēšu sasktatīt un atpazīt, bet ir taču arī labas kvalitātes bildes kur var redzēt ļoti labi cilvēka seju. Ja nav profilā tad ir arī daudziem salikti albūmi kur ir redzamas sejas. Vienkārši man patīk ne tikai sarakstīties, bet arī personīgi tikties, protams pēdejā lāikā mazāk brīvā brīža paliek, bet cerams pa vasaru aizbraukt ciemos te pie viena te pie otra mednieka!!!! un lai nebūtu šoks it kā sarakstījies ar vītieti, bet izrādās sieviete. :)
Viesturs
Viesturs
Pēdējo reizi manīts 2016-04-30 19:02
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: 27
Aprīkojums: Tikka
Suņi: dvorterjērs
Medību trofejas: 2
22.01.2010. 13:35
KĀDA NU KURAM ORIENTĀCIJA .
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
22.01.2010. 13:49
Edgar!
Nu var jau atpazīt, ja labi grib!
Bet nu viegli tas nav, īpaši uz ielas satiekot. ;)
Bet reālā satikties- tas ir forši!
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
22.01.2010. 13:59
Edgar,pēdējo teikumu ,par to šoku pārlasi.......
Aleksandrs
Aleksandrs
Pēdējo reizi manīts 2011-03-21 23:08
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
22.01.2010. 14:09
DMMS ir izveidojis Medību platībām speciālu līgumu par medību tiesībām uz šīs zemes, un to līgumu domāju muļķi ar nav rakstījuši

Nezinu muļķi vai ne bet cik zinu par DMMS vadību tagad ierosinatas gan krimināl gan administrativas lietas.
DMMS sastāvā ir vairāki desmiti kolektīvi

Man liekas līdz 20, un ir daudz kuri grīb izstāties no DMMS sastāva, bet tiem neļauj un pat soda par tadām vēlmem :). Citiem vārdiem sākot līdzīga situacija bija Stalina laikos.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
22.01.2010. 14:45
Māri mūsdienās var daudz ko gaidīt. Par to šoku, jo pat cik biju kļūdījie vien pēc balss, domā ka vīrietis, izrādās ka sieviete :) Visādi dzīvē ir bijis :) Tas ir zvana klients, vēlas to un to, bet kad sarunā cikos lai pienāk, tad izrādās pretēja dzimuma. Biju redzējis tādas sievietes kuras nu ne cik neliīdzinājās daiļa dzimuma pārstāvēm :) It īpaši jāuzmanās esot Vecajās ES valstīs, draugs vienreiz gandrīz nocopēja ne meiču bet transu, labi ka māsa kas tur jau vairākus gadus dzīvo zina kurš kā izskatās :) Visādus jokus dzīve ar mums izspēlē :)
Jā Žanna reālā ir labi satikties it īpaši ar pretējā dzimuma pārstāvjiem tumšākā laikā, bet ar sava dzimuma pie alus galda, pirtiņā :)