Aprīkojums: 1000m zivju tīkls, skatiens, kas nogalina, Silma, TIKKA
Suņi: Labradors
17.11.2013. 10:29
lāsmai buus arī laika relejs, pats no viņiem šad tad pasūtu un to teņu palaišanos var tieši tā pat ar tiem laika relejiem ar aizturi samonteet. nu 3kW nav nekas pārdabisks elektriskai cepeškrāsnij jau ir 3 un vairāk kW. tā ka nezunu vai tas ir vajadzīgs.
Jāni,
Aptuvenās katla izmaksas:
1) Gāzes balons 50L - 10 Ls (mums bij no krievu laikiem..)
2) Vāks - 2 flanči+vāks - Latgalē "pie virpotāja Jezupa" izmaksātu ~ 30 Ls
Mūsu gadījumā ir izmantoti 2 cauruļu flanči DN 250 PN10 (vienkārši bija..)
3) Termometrs+manometrs+čaulas+fitingi = 25 Ls
4) Tens 2,5 KW(labāk 3 KW) - ~ 10 ls
5) "termostats"+magnētiskais slēdzis(relejs)+kaste+slēdzis+lampiņs:)+vads - 25 Ls
Sanāk - 100 Ls (apmēram)
Ja neskaita pašu darbu...
Taisīt..- mēs diemžēl nevaram (negribam?) to taisīt kā produktu uz pārdošanu. Ir fīreri, kas ar to nodarbojas...
Bet nu, ja man būtu jātaisa tas kādam min cena būtu vismaz 200 Ls, jo tā gāzes balona nogriešana vien ir ko vērta "p--ās". NEKĀDĀ gadījumā nevar vienkārši ņemt fleksi un griezt - labākajā gadījumā vairāk par 2 aliem veikalā nopirkt nevarēsi (pirkstu nebūs ar ko parādīt). Balons ir jāpiepilda ar ūdeni utt. utt. + vēl daži sīkumi.
Tā ka - ja kāds fīrers prasa par tādu uzparikti ap 200 Ls - un pašam nenesās prāts uz "kuļibinismu" - tā ir normāla cena.
"Šujmašīnas" izmaksas ir grūti nosaukt - jo taisījām no tā kas ir pa rokai... Tāpēc arī konstrukcija nav optimāla:)
Bet tur galvenais knifs ir KVALITATĪVI (precīzi un cieti) rullīši - tos ko uztaisīja vietējais Jezups pēc parauga - mož 200 bundžas izvilktu:)) Tur ir 2 varianti - pasūtīt no ārzemēm gatavus rūpnieciskos (~ 70-100 Ls) vai uzprasīt vietējiem džekiem kas tos taisa un zina visus knifus. Ierindas virpotājs var neiebraukt pie pirmās reizes...
Brackam taisnība, gāzes balons pats pa sevi neko nemaksā, bet, ja gribas pa smuko, tad salasās... Sākumā man bij bez elektrotermostata, bij četros naktī jāceļas izslēgt, jo spirāle bij mazu jaudu - 1,6 kw... Tagad uzliku 2,5 kw tenu, termostatu, kas izslēdzās pie 123-4 grādiem un magnetisko palaidēju, kas nodrošina, lai temperatūrai nokrītot atkārtoti neieslēgtos sildelements, protams vajadzīga maza lampiņa un maza ieslēgšanas podziņa... Vēl drošībai šad tad uzlieku laika taimeru, bet tas laikam nav vajadzīgs...
Nav jau māksla apkārt ar liekiem pričendāļiem, vīri runāja par presostatu... man tas liekas pilnīgi nevajadzīgi (kaut arī man tas ir pieejams par velti, kas citam maksātu 60 -90 Ls)..jo, ja gadījumā ir caura kāda blīve, tad presostats nekad nenostrādās, spiediens neradīsies un visu nakti gaļa tvaicēsies... nekādas jēgas... Termostats ir pats labākais.. un nav vajadzīga nekāda laika aizture, jo galvenais ir sasniegt 121 grādu un noturēt virs 120 vismaz 20 min, kas ir sasniedzams ar 2,5 kw spirāli uzliekot termostatu uz apmēram 124 grādiem, kamēr temperatūra kāps no 120 līdz 124 paies kādas 15 min un kamēr kritīsies no 124 līdz 120 atkal kādas 15 min.. un viss ok.
Pats galvenais, vīri, ir labs termometrs, kurš obligāti atrodas dziļajā glāzē mucas dibenā, nevis "divi vienā - termometrs plus monometrs, augšā...(man arī tā bija sākumā, neko prātīgu nerādīja... vairāk par 70 c nedabūt..
Pareizs termometrs ir obligāti, ja jūs cienājat medībās ar konserviem citus... viss parējais vispār var nebūt...
Par stacionāro aizvākotāju runājot, es to neatdotu pat par 3ciparu skaitli... Bet ir vīri kas taisa pa 150 ls ar roku griežamos un sākot no 200 Ls ar rokas elektrisko urbjmašīnu, nav slikti varianti... Bet, ja vēl reiz nāktos taisīt - tad tikai uz stacionārās urbjmašīnas bāzes...(man bij veirākas urmbmašīnas, bet palika žēl, tāpēc ziedoju šujmašīnu...
P.s. pirmajās reizēs sanāca ļoti laba gaļa, tāpēc, ka viss taisīt ar mīlestību, tā pat kā mēs ar tevi...
Manam autoklāvam, ja termometrs
vākā tvaikos rāda 85-87 grādi, tad ir ok,spiediens tai laikā ir aptuveni 4.2-4.4 atm. ja 90-95, tad gaļa jau ir rūgta un piedegusi.
Es gan saku,ka termometrs var vispār nebūt.Pilnīgi pietiek ar manometru.Uzdzen no 2 līdz 6atm un manta gatava.Nezinu kāpēc tā,bet man vislabākie konservi sanāk strauji uzkarsējot un lēni atdzesējot.Tapēc vien pieLauju,ka jaudīgāks tens dos labāku rezultātu.Vēl iesaku neriskēt ar veselību un nepārbaudīt virtuvi uz izturību.podam vāku nevajag taisīt pieskrūvējamu ar n-tajām skrūvēm,bet ieliekamu no iekšpuses (ovālu vai garenu).Tas ir drošībai,ka karsējot nesāksies kaut kāda tvaika noplūde.Spiedienam ceļoties vāks tiek arvien stingrāk piespiests.
Vīri, pilnīgi garām.., monometrs var nebūt, termometru vajag obligāti,(jo ieliktais gaļas un ūdens apjoms var būt dažāds un starp spiedienu un temperatūru ne vienmēr var būt korelācija, un gaļu jau nevāra spiediens, bet gan temperatūra, otrkārt, ko jūs tur runājat par tvaika grādiem augšā, kāds vispār ir apskatījis un strauji atskrūvējis augšējo krānu, tvaiku tur nav un pēc fizikas nevar būt, tādēļ termometrs rāda karsta gaisa spilvena temperatūru,spilvens atkarībā no trauka apjoma un uzpildes var būt dažāds, tādēļ to termometru var izmest miskastē un nopirkt tādu, kurš liekas katla apakšā kur ir ūdens..
Bet gan konkrēts jautājums - kā izvairīties no bundžu deformācijas, no 50 gb kādas 15 ir saspiestas uz iekšu, ir izmēģināts gan iepumpēt dažādu spiedienu pirms karsēšanas, gan nepumpēt vispār... gan liktas pilnas bundžas, gan nepilnas... vēl ir atlicis variants - strauji atdzesēt... varbūt kādam ir līdzīga pieredze??? paldies...
Termostats+relejs+ 2,5 KW (pirms tam bij 1,5 KW) un pārējie sīkumi.
Ieslēdzi un ej gulēt :)))
Aptuvenās katla izmaksas:
1) Gāzes balons 50L - 10 Ls (mums bij no krievu laikiem..)
2) Vāks - 2 flanči+vāks - Latgalē "pie virpotāja Jezupa" izmaksātu ~ 30 Ls
Mūsu gadījumā ir izmantoti 2 cauruļu flanči DN 250 PN10 (vienkārši bija..)
3) Termometrs+manometrs+čaulas+fitingi = 25 Ls
4) Tens 2,5 KW(labāk 3 KW) - ~ 10 ls
5) "termostats"+magnētiskais slēdzis(relejs)+kaste+slēdzis+lampiņs:)+vads - 25 Ls
Sanāk - 100 Ls (apmēram)
Ja neskaita pašu darbu...
Taisīt..- mēs diemžēl nevaram (negribam?) to taisīt kā produktu uz pārdošanu. Ir fīreri, kas ar to nodarbojas...
Bet nu, ja man būtu jātaisa tas kādam min cena būtu vismaz 200 Ls, jo tā gāzes balona nogriešana vien ir ko vērta "p--ās". NEKĀDĀ gadījumā nevar vienkārši ņemt fleksi un griezt - labākajā gadījumā vairāk par 2 aliem veikalā nopirkt nevarēsi (pirkstu nebūs ar ko parādīt). Balons ir jāpiepilda ar ūdeni utt. utt. + vēl daži sīkumi.
Tā ka - ja kāds fīrers prasa par tādu uzparikti ap 200 Ls - un pašam nenesās prāts uz "kuļibinismu" - tā ir normāla cena.
"Šujmašīnas" izmaksas ir grūti nosaukt - jo taisījām no tā kas ir pa rokai... Tāpēc arī konstrukcija nav optimāla:)
Bet tur galvenais knifs ir KVALITATĪVI (precīzi un cieti) rullīši - tos ko uztaisīja vietējais Jezups pēc parauga - mož 200 bundžas izvilktu:)) Tur ir 2 varianti - pasūtīt no ārzemēm gatavus rūpnieciskos (~ 70-100 Ls) vai uzprasīt vietējiem džekiem kas tos taisa un zina visus knifus. Ierindas virpotājs var neiebraukt pie pirmās reizes...
Nav jau māksla apkārt ar liekiem pričendāļiem, vīri runāja par presostatu... man tas liekas pilnīgi nevajadzīgi (kaut arī man tas ir pieejams par velti, kas citam maksātu 60 -90 Ls)..jo, ja gadījumā ir caura kāda blīve, tad presostats nekad nenostrādās, spiediens neradīsies un visu nakti gaļa tvaicēsies... nekādas jēgas... Termostats ir pats labākais.. un nav vajadzīga nekāda laika aizture, jo galvenais ir sasniegt 121 grādu un noturēt virs 120 vismaz 20 min, kas ir sasniedzams ar 2,5 kw spirāli uzliekot termostatu uz apmēram 124 grādiem, kamēr temperatūra kāps no 120 līdz 124 paies kādas 15 min un kamēr kritīsies no 124 līdz 120 atkal kādas 15 min.. un viss ok.
Pareizs termometrs ir obligāti, ja jūs cienājat medībās ar konserviem citus... viss parējais vispār var nebūt...
Par stacionāro aizvākotāju runājot, es to neatdotu pat par 3ciparu skaitli... Bet ir vīri kas taisa pa 150 ls ar roku griežamos un sākot no 200 Ls ar rokas elektrisko urbjmašīnu, nav slikti varianti... Bet, ja vēl reiz nāktos taisīt - tad tikai uz stacionārās urbjmašīnas bāzes...(man bij veirākas urmbmašīnas, bet palika žēl, tāpēc ziedoju šujmašīnu...
P.s. pirmajās reizēs sanāca ļoti laba gaļa, tāpēc, ka viss taisīt ar mīlestību, tā pat kā mēs ar tevi...
vākā tvaikos rāda 85-87 grādi, tad ir ok,spiediens tai laikā ir aptuveni 4.2-4.4 atm. ja 90-95, tad gaļa jau ir rūgta un piedegusi.
Bet gan konkrēts jautājums - kā izvairīties no bundžu deformācijas, no 50 gb kādas 15 ir saspiestas uz iekšu, ir izmēģināts gan iepumpēt dažādu spiedienu pirms karsēšanas, gan nepumpēt vispār... gan liktas pilnas bundžas, gan nepilnas... vēl ir atlicis variants - strauji atdzesēt... varbūt kādam ir līdzīga pieredze??? paldies...