Es domāju, ka atbildēju gan, krusts palīdz tev izšaut tad kad esi pieņēmis lēmumu izdarīt šāvienu, atpazīt medījuma dzimumu tas tev nepalīdz un optika tam vispār nav labākais palīgs :)
Robi, IZŠAUT varu arī BEZ optikas:) Ok, nepārproti mani-es nēesmu pret apgaismota krusta, arī pats patreiz tādu lietoju. Bet manā gadījumā cenu starpība ir gandrīz 400 latu!!! Lūk arī diskusijas sakne. Jebkurā gadījumā, pakonsultējoties ar vēl pāris cilvēkiem, izsecināju, ka praktiski medībās šosezon varu iegūt ap 30-40 minūtēm papildus, ja salīdzinām manu veco 2,5*10*42 HAKKO ar iecerēto 3*12*56 DOCTER. Piekrīti?
Neņemtu Docter, jo cena neatbilst kvalitātei un pēdējā laikā pagadās daudz brāķu! IMHO!! To jau biju rakstījis!
A es ar savu neapgaismoto Burrisu varu izšaut tikpat precīzi, cik citi ar apgaismoto un vienādā laikā! Jo var izmantot arī krusta sānus (resnos) un likt lietā tuč tuč istēli! A 300Ls es labāk treniņiem šautuvē izmantošu! Vai labiem kronšteiniem, vai stobram piemest!
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
04.03.2008. 14:26
Izgaismots punkts ir vajadzīgs lai izšautu dziļā krēslā, kad knapi var saskatīt zvēra siluetu, bet melno krustu uz tumša fona neredz. Nekam citam viņā arī nav paredzēts. Es personīgi izvēlējos tēmēkli AR izgaismotu punktu (Meopta 7x56, atvilku no DNRsports), jo mūspusē ruksīši pārsvarā nāk baroties tikai dziļā krēslā un tad šī fīča tiešām ir nepieciešama.
Tā, ka ja negribi pārmaksāt par Docter, ņem Meoptu - sanāks nedaudz lētāk un ar izgaismotu punktu.
Hello,Andi!Patīk tomēr man tie Tavi kategoriskie optikas vērtējumi! Burris stikli 10x labāki kā Barskai..nahren sarkanais punkts vajadzīgs..neņemtu ja par velti klāt dotu.. Tad jau sanāk pēc tiem kritērijiem mans ZEISS 12x labāks par Barsku un 2x labāks par BURRIS ))) Lai Tev veicas un šauj garām!
A es ar savu neapgaismoto Burrisu varu izšaut tikpat precīzi, cik citi ar apgaismoto un vienādā laikā! Jo var izmantot arī krusta sānus (resnos) un likt lietā tuč tuč istēli! A 300Ls es labāk treniņiem šautuvē izmantošu! Vai labiem kronšteiniem, vai stobram piemest!
Tā, ka ja negribi pārmaksāt par Docter, ņem Meoptu - sanāks nedaudz lētāk un ar izgaismotu punktu.