Cien. Aldi! Uzvārdu nerakstīšu, ka nenokļūdos... Protams, ja laicīgi aiziet uz Ārlietu ministriju ar visiem papīriem, pirms paka Latvijā, tad viss štokos, bet es laikam biju viens no pirmajiem pēc šī Eiropas likuma pieņemšanas upuriem. Tātad- atnāk paka no HK ar pāris sarkanajiem punktiem un 2 lukturiem, mūsu modrā muita saskata tur iekšā optiku, vai pat nakts optiku (bez pakas atvēršanas), tālāk skaidrošanās ĀM, tur bija tāds Krūmiņš, tikmēr cilāja priekšā papīrus, kamēr optika atkrita, bet vietā nāca militārā pielietojuma prece, redz, uz kastītes bija *military type*, tālāk ceļš vēl veda uz drošības policiju, tā kā tur neesmu ne savējais, ne uzskaitē, tad vēl pāris sēdes VID pārvaldē Citadeles ielā, vienu vārdu sakot, 26.okt. paka pienāca, 29.dec. to man svinīgi pastā (Rīgā, protams) izsniedza, forši no Talsiem ar autobusu skraidīt, vai ne? Vai vēl sīkāk? Varbūt tagad ir ātrāk un vieglāk, nezinu, bet tas, ka lielāku par 4x optiku nevari pat leitim aizsūtīt oficiāli, tas ir fakts, interesenti var palasīt par stratēģisko preču kotroles noteikumiem netā pat latviski.
Slēpts
07.01.2010. 14:30
Noteikumus var palasīt Ārlietu min.mājas lapā,bet diezgan sarežģīti.
Slēpts
07.01.2010. 14:34
Māris Markovs.
aizrakstīju privāti,ja kas neskaidrs, mans mob.29165421
Aprīkojums: Blaser R93 270WSM, Rem .223 Swarovski Z6i 3-18x50 BT; Blaser BBF 97 30-06/12 Swarovski Z6i 1-6x24; uzlabota Walther G22 22LR 3-9x50, Leica CRF1200Y talummers un Swarovski EL 10x42 binoklitis.
Medību trofejas: 14
07.01.2010. 15:09
Ints Freibergs, atvaino, drusku nokljuudijos tavaa uzvaardaa :) tas tieshama nebija speciaali.
Tavaa gadijumaa nezinaashana neatbriivo no atbildiibas :(
Es visus papiirus sakaartoju laiciigi un viss ir liidz shim bijis OK.
Hiits gan, ko iereednji nespeej paskaidrot, ir tad, kad esi iznjeemis to licenci, bet optika maxaa zem 150EUR.
Prece zem 150EUR nav jaamuito un nav jaamaxaa PVN, bet no otras puses licenci var apguut tikai caur muitu :)))))
Vot tur tad arii labaka vinjiem samaxaat tos paaris Ls PVN utt, nevis censties pieraadiit savu taisniibu, ka tev par sho leeto briinumu nekas nebuut jaamaxaa :)))
Slēpts
08.01.2010. 01:55
Opticsplanet nesuuta neko uz LV,biju uz vietas,meginaju ar savu amerikas bankas karti pasutit,vini nochekoja ka mana meila adrese ir .lv un atteica pasutijumu piebolstot ka ja es meginu vinus apshmaukt un nopirkt ko izveshanai no valsts,tad stajas speka teroristu apkaroshanas likums un sods buus oi oi oi .
Arii Ebaya ja jus paskataties tad 99% nesuuta outside US.
Var meginat pirkt ebay.co.uk,tagad marcinas kurs ir reali leja,labs diils var sanaakt !!!
Nu visi te runā daudz, bet pasūtījuši reāli ir uz vienas rokas pirkstiem skaitāmi, nepatīk, ka cilvēks filosofē par to ko nezin.
Mana pieredzeir ir tāda, ka es pasūtīju optiku http://www.theopticzone.com/, 4x16x50. Atsūtīja nekādu problēmu atsūtīšana masā 50USD, atnāca 9 dienās (pasūtīju piektdienas vakarā) un nevajag tur nekādas stratēģiskās licences ne vel kādas stulbības.Pasta nodaļā samaksāsi PVN un muitu, ja nemaldos muita bija 10 vai 12% toč neaceros.
Notiek viss tas gaužām vienkārši, aizpildi pasūtījuma pieteikumu - tas ir vienkārši seko tikai viņu norādījumiem, tur norādīsi savu vārdu uzvārdu un piegādes adresi, samaksā amerikosam no savas VISA vai citas kredītkartes un viss notiek, pārējo viņi izdara paši. Norādi savu meila adresi un viņi piesūtīs tev pieejas kodu lai reālajā laikā vari redzēt kur tieši tagad tavs dārgums atrodas.
Kad saņemsi no pasta pavestku, ka atnākusi paciņ čāpo pakaļ un viss būs rungās. Jo es iesāku un pa manām pēdām ir vel izgājuši vel 7 mani draugi un visiem viss ir tieši tā pat.
Man ieteikums Tev - ja esi noskatījis droši pasūti vismaz adresē ko es norādīju, man sanāca, ka pārēķināju vēlāk ko man galā tas ir izmaksājis, tad sanāca, kad ar visu sūtīšanas un PVN un muitas izmakšām man optika iznāca lētāk par 5% dolāros, kā šeit tā maksā LVL. Lai piedod man mūsu tirgtāji. Pie kam man nāk līdzi optikai mūža garantija REĀLA nevis kaut kāda mistiska ko piedāvā mūsējie.....
Slēpts
15.01.2010. 21:09
Vari uzskatit ka tev reāli paveicās, bieži tā negadās:))
Nevis reāli, bet TRAKI paveicās, par ko vari pateikties lidostas muitas kontrolei! Kad pavazās pa muitas pārvaldes administratīvajām sēdēm, Ārlietu ministriju plus vēl Drošības dienestu, tad teksts būs- va vellos!!! Ar optiku ir tā- vai nu laicīgi izņem licenci, vai nesūti nemaz, ja neesi mazohists, kam patīk totāli čakarēt savus nervus!
aizrakstīju privāti,ja kas neskaidrs, mans mob.29165421
Tavaa gadijumaa nezinaashana neatbriivo no atbildiibas :(
Es visus papiirus sakaartoju laiciigi un viss ir liidz shim bijis OK.
Hiits gan, ko iereednji nespeej paskaidrot, ir tad, kad esi iznjeemis to licenci, bet optika maxaa zem 150EUR.
Prece zem 150EUR nav jaamuito un nav jaamaxaa PVN, bet no otras puses licenci var apguut tikai caur muitu :)))))
Vot tur tad arii labaka vinjiem samaxaat tos paaris Ls PVN utt, nevis censties pieraadiit savu taisniibu, ka tev par sho leeto briinumu nekas nebuut jaamaxaa :)))
Arii Ebaya ja jus paskataties tad 99% nesuuta outside US.
Var meginat pirkt ebay.co.uk,tagad marcinas kurs ir reali leja,labs diils var sanaakt !!!
Mana pieredzeir ir tāda, ka es pasūtīju optiku http://www.theopticzone.com/, 4x16x50. Atsūtīja nekādu problēmu atsūtīšana masā 50USD, atnāca 9 dienās (pasūtīju piektdienas vakarā) un nevajag tur nekādas stratēģiskās licences ne vel kādas stulbības.Pasta nodaļā samaksāsi PVN un muitu, ja nemaldos muita bija 10 vai 12% toč neaceros.
Notiek viss tas gaužām vienkārši, aizpildi pasūtījuma pieteikumu - tas ir vienkārši seko tikai viņu norādījumiem, tur norādīsi savu vārdu uzvārdu un piegādes adresi, samaksā amerikosam no savas VISA vai citas kredītkartes un viss notiek, pārējo viņi izdara paši. Norādi savu meila adresi un viņi piesūtīs tev pieejas kodu lai reālajā laikā vari redzēt kur tieši tagad tavs dārgums atrodas.
Kad saņemsi no pasta pavestku, ka atnākusi paciņ čāpo pakaļ un viss būs rungās. Jo es iesāku un pa manām pēdām ir vel izgājuši vel 7 mani draugi un visiem viss ir tieši tā pat.
Man ieteikums Tev - ja esi noskatījis droši pasūti vismaz adresē ko es norādīju, man sanāca, ka pārēķināju vēlāk ko man galā tas ir izmaksājis, tad sanāca, kad ar visu sūtīšanas un PVN un muitas izmakšām man optika iznāca lētāk par 5% dolāros, kā šeit tā maksā LVL. Lai piedod man mūsu tirgtāji. Pie kam man nāk līdzi optikai mūža garantija REĀLA nevis kaut kāda mistiska ko piedāvā mūsējie.....