Un kāda vaina nupat iznākušajai J. Vanaga grāmatai *Medības*? Domāju, ka jaunajiem medniekiem īpaši derīga, arī mednieki ar stāžu tur atradīs daudz noderīgu atziņu.
Slēpts
21.04.2010. 09:08
Vanaga grāmata kopumā tiešām ir laba. Svaigs materiāls, pārskatāma, ilustratīvā, medniekam saistoša.Ir atrodamas Latvijas medību vēsture. Tomēr nav jau tā, ka galīgi bez problēmām...:) Man gribētos vairāk, piemēram, jaunākās rekord trofejas vai kādus citus interesantus datus - vienkārši nav. Grāmatā nav pieminēti visi LV medījamie dzīvnieki, piemēram, bebrs. Turklāt trofeju vērtējumu tabulai (medaļu klasifikatoram) ir BŪTISKAS neprecizitātes, 100% esmu, ka neprecīzi dati ir par bebra galvaskausu, varētu būt arī citi....
Zināmas līdzības saskatu ar "Lielo medību grāmatu", tikai, protams, dati par nomedītajiem zvēriem ir jaunāki - kaut kas tāds pats, kaut kas savādāks.
10 baļļu sistēmā lieku 8...ar mazu astīti..:D
Tā kā latviešu valodā grāmatas par šo tēmu nav īpaši daudz nopirku jauno grāmatu "Medības".Ja godīgi, "Lielā medību grāmata" ir par galvas tiesu labāka.Noderīgas informācijas krietni vairāk. Lai man piedod autors.Nav jau tā ka galīgi slikti, bet, ja pirms pirkšanas būtu paņēmis izlasīt nepirktu. Lai nu kā, plauktā ir par vienu grāmatu vairāk.Un gan jau kāds rokās ar kādreiz paņems un palasīs.
Meklēju grāmatu: Pēteris Ikaunieks - Vilku mednieka piezīmes
Ideālā variantā vēlētos iegādāties, bet tomēr, ja neizdosies atrast, labprāt aizņemtos lai to izlasītu.
Saziņa labāk uz e-pastu: ivo.lorencs@gmail.com vai arī telefoniski: 29 221 426
Zināmas līdzības saskatu ar "Lielo medību grāmatu", tikai, protams, dati par nomedītajiem zvēriem ir jaunāki - kaut kas tāds pats, kaut kas savādāks.
10 baļļu sistēmā lieku 8...ar mazu astīti..:D
Ideālā variantā vēlētos iegādāties, bet tomēr, ja neizdosies atrast, labprāt aizņemtos lai to izlasītu.
Saziņa labāk uz e-pastu: ivo.lorencs@gmail.com vai arī telefoniski: 29 221 426
Man arī interesētu. Uzrakstīju ziņu.