Par to nav ko brīnīties,pagājušā gadā Vestienas pag.Tolkas kapos manu radinieku kapu kopiņas arī bija izārdītas.Secinājums ir tikai viens,likums ir jāmaina ar steigu.Problēmas nevajadzētu būt,jo lielākā daļa zemnieku ir paši mednieki.Vai arī būs stimuls kļūt par tādiem.Baidīties vajadzētu tiem ,kas līdz šim nav dalījušies ar zemniekiem,tad protams tādu sūda brāļu pakalpojumus neizmantos.
Gunti, nezinu kā jūsu pusē ir ar vietējiem zemniekiem kam ir visi dokumenti kārtībā ņemat kolektīvos vai nē, pie mums bez problēmām, vietējam ziemniekam priekšroka un nevajag nekādus jaunus likumus izdomāt!!! Bet tas ka kolektīvs apzināti vai neapzināti neatšaut cūku limitu vai vēl kaut ko darās lai to būtu vairāk, tad sorry, tā ir jau paša medību kolektīva problēmas un tur jau jāķeras ar radikālākiem variantiem.
Otrs tas ka ja tomēr kaut kad pieņems tādu likumu ka katrs zemes gabala saimnieks tagad reģistrēs savu medību platības, dabūs licences un čmorīs viss kas kustās, tad ar laiku būs tāds bardaks ka paši VMD un policija nevarēs izkontrolēt to visu. un Pasam medību formējumam kas tur pastāvēja varēs tikai noskatīties jo neko nevarēs izdarīt, kā saka nav tavas medību platības un klusē!!! Tāpēc es esmu kategoriski pret to ka tagad katrs zemes saimnieks darīsies ko vēlas ar tiem zvēriem, rezultātā būs tā kā 90 gadu beigās kur cūku mēra rezultāta vairākus gadus no vietas rukšu pēdu nebija redzams.
Vienkārsi jābrauc pie katra zemnieka ne tikai līgumu parakstīt, bet iedot telefonu, aprunāties, ja rodas kādas problēmas lai zvana, pašiem izbraukt, vismaz zemniekam vieglāk ap sirdi kļūs. Ja ir iespēja nomedīt to pašu piena ruksi un miers mājās. Ja zemnieks vēlas lai droši stājas kolektīvā, jo tad viņš sapratīs lietas būtību un redzēsies attieksme mainīsies un nesāks šaut visu pa labi un pa kreisi, jo pats būs ieinteresēts lai rukši nekur nepazustu. Tā zinu vienu kolektīvu kurs atrisināja šādas problēmas paņemot vietējos zemniekus kolektīvā, rezultātā samazinājaš sūdzību skaits, un vairāk tiek kontrolēta teritorija, tas ir maļiki un visādi pārejie ļaundari!!!
P.S. Pareizticīgos apsveicu ar Šiem gaišajiem Ziemassvētkiem :)
Valsts Mežu Dienestam, Vestienas un Ugāles pusē, pirmajiem bija jāpaceļ trauksme.Tieši tāpat,kā ar bebriem.Ja bebri slīcina nost mežu, tad vainīgs kolektīvs un kolektīvs skriešus,uz mutes krisdams jauc dambjus,šauj bebrus,ar bebru asajiem zobiem traumē savus suņus utt ujp,dara visu,kas saistīts ar bebru pārpopulācijas cīņu. Jo pretējā gadījumā atskan draudi par līgumu slēgšanu. Līdzīgi vajadzētu rīkoties arī šeit-nevarat tikt galā,nerēķinaties ar citiem mežu un lauku īpašniekiem,pieaicināsim blakus kolektīvus. Un nemainīsim pa galvu pa kaklu likumu, pāris pagastu ļaužu, privāto nesaskaņu pēc.(palasiet Gunta Šlesera komentāru).Mūsu kolektīvam apkārt,ja nemaldos,ir vēl seši kolektīvi un kaut kādu drakonisku cūku problēmu nav .Ir gandrīz katrā kolektīvā bijis kāds sūdu maisītājs.Agri vai vēlu, kolektīvs no šitiem pārāk "pareizajiem" atbrīvojas,bet tas jau nenozīmē,ka viņš liks citiem mieru,tās intrigas jau nereti turpinās.Es pieļauju,ka te arī varētu būt kaut kas līdzīgs,jo visi taču man piekritīsiet,ka nav problēma izklapēt cūkas,problēma ir ielikta pašā avīžraksta saknē:".....kolektīvs nevar atšaut pat limitu"
Nevar atšaut limitu, vai nu tiešām to rukšu tur nav tik daudz. Vai nu ļoti maz velta rukšu medībām, neprofesionāli tiek aplentkas cūkas tāpēc daudzas izkļūst sveikā, var teikt ļoooti daudz faktoru ka tik pie liela blīvuma nevar atšaut cūkas, vai otrādi kolektīvs vēlas vēl vairāk palielināt jau esošo cūku skaitu. bet tas protams ir riktīgais absurds, un pie tam medību sezonas beigās vēl atlikušās licences noraksta.
Es uzskatu kur ir liels cūku skaits vēl klāt visam rakstītam piebilst ka jāmedī intensīvi rukšus vasarā uz iesētiem laukiem, paši ziniet cik patīkami ir sēdēt ziemā un vasarā medību tornī!!
Kā viens kolektīva biedrs reiz teica, ka gaļu jāgatavo vasarā, bet ziemā vienkārši atpūsties ar kolektīvu tālāk no mājas, sievām, ikdienas!!!
Es piekrītu šim teiktajam :)
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
07.01.2010. 14:30
Piekrītu Edgara. Lai arī pati esmu zemes īpašnieks, un labprāt savā zemē šautu lapsas, bet nes tos buciņus, kas man pa dārzu ganās!
Un es piligi nesaprotu, kā tas var būt, ka kolektīvs nevar atšaut limitu, ja cūkas kā mudž.
Nu vai nu baigā komercija, vai sarežģita struktūra kolektīvam, ka nevar atšaut, ir dzirdēts (personību apmedījamās platības un t.t.), bet reāli ierindas kolektīvi man jau šķiet, ka reāli ar visu tiek laikus gala un arī pievaktē postījumus. Ka var ari savus zemniekus i pasārgāt, i uzcienāt... Bet kur gāž ar kamaziem labības un šauj 3 vīri pēc izsaukuma, tur saknes negācijām un problēmām meklējamas...
Te dažos komentāros, cik es noprotu vēlas atbalstīt, laikam lai ari zemnieki medī, vai kautko es nesapratu. Bet ja pareizi sapratu, tad iedomajamies situāciju mednieks vienā puse un zemnieks vel kautkur un sakaks ka viens otram pretī šaus....
Ja zemnieks vēlas pats savu zemi aizsargāt pret rukšiem, lai nokārto mednieka papīrus, iegādājas ieroci un iestājas klubā ar kuru ir noslēdzis līgumu un varēs sargāt pats savu lauku, kāpēc vēl kāds likums būtu jāgroza? Vajag tikai pašam zemniekam izrādīt interesi.
Otrs tas ka ja tomēr kaut kad pieņems tādu likumu ka katrs zemes gabala saimnieks tagad reģistrēs savu medību platības, dabūs licences un čmorīs viss kas kustās, tad ar laiku būs tāds bardaks ka paši VMD un policija nevarēs izkontrolēt to visu. un Pasam medību formējumam kas tur pastāvēja varēs tikai noskatīties jo neko nevarēs izdarīt, kā saka nav tavas medību platības un klusē!!! Tāpēc es esmu kategoriski pret to ka tagad katrs zemes saimnieks darīsies ko vēlas ar tiem zvēriem, rezultātā būs tā kā 90 gadu beigās kur cūku mēra rezultāta vairākus gadus no vietas rukšu pēdu nebija redzams.
Vienkārsi jābrauc pie katra zemnieka ne tikai līgumu parakstīt, bet iedot telefonu, aprunāties, ja rodas kādas problēmas lai zvana, pašiem izbraukt, vismaz zemniekam vieglāk ap sirdi kļūs. Ja ir iespēja nomedīt to pašu piena ruksi un miers mājās. Ja zemnieks vēlas lai droši stājas kolektīvā, jo tad viņš sapratīs lietas būtību un redzēsies attieksme mainīsies un nesāks šaut visu pa labi un pa kreisi, jo pats būs ieinteresēts lai rukši nekur nepazustu. Tā zinu vienu kolektīvu kurs atrisināja šādas problēmas paņemot vietējos zemniekus kolektīvā, rezultātā samazinājaš sūdzību skaits, un vairāk tiek kontrolēta teritorija, tas ir maļiki un visādi pārejie ļaundari!!!
P.S. Pareizticīgos apsveicu ar Šiem gaišajiem Ziemassvētkiem :)
Secinājums ir tikai viens,likums ir jāmaina ar steigu.
...tam ir zemteksts kads kadi welas panakt sew nepieciesamas izmainas
Man tāds jautājums rodas – no kuras puses "pūš vējš".
Es uzskatu kur ir liels cūku skaits vēl klāt visam rakstītam piebilst ka jāmedī intensīvi rukšus vasarā uz iesētiem laukiem, paši ziniet cik patīkami ir sēdēt ziemā un vasarā medību tornī!!
Kā viens kolektīva biedrs reiz teica, ka gaļu jāgatavo vasarā, bet ziemā vienkārši atpūsties ar kolektīvu tālāk no mājas, sievām, ikdienas!!!
Es piekrītu šim teiktajam :)
Un es piligi nesaprotu, kā tas var būt, ka kolektīvs nevar atšaut limitu, ja cūkas kā mudž.