Šodien vārdadienu svin Mirta, Ziedīte, rītdien - Marģers, Anastasija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Cūkas ar suni no vienas bļodas.

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 24 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 12.01.2010. 21:54

Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
05.01.2010. 11:25
Lai arī esmu dzimis un uzaudzis Madonas apkārtnē,uz šodienu aprakstītās vietas situāciju protams nepārzinu,un tas arī nav svarīgi.Edgar,man ir labi zināmas vietas,kur graudus mežā izgāž kravām.Tas jau vēl nav noteicošais,jo ja manis, vai Tevis izbērtie maisi ar gardumiem beidzas,mēs taču ar steigu pievedīsim atkal,un ja tas nebūšu es,tad to izdarīs mans kolēģis.Bet tūlīt,lai nekaitinātu atsevišķus kolēģus,gribu pabrīdināt,ka tie ir mani novērojumi,un mans subjektīvais viedoklis. Ja ir laba barības bāze, ja ik pārdienas nedrīpelē mastus, vai vismaz reizi nedēļā negrūž cūkām virsū apm.10suņus,tad cūkas ļoti ātri piedzīvojas.Starp citu,cūku māte ļoti labi atceras savu bērnu spiegšanu,ka viņiem mūsu mīluļi regulāri pakutina ciskas.Protams pie lavēlīgiem apstākļiem,jebkura dzīva būtne jutīsies komfortabli.Un kā jau katrā kārtīgā kolektīvā,ja vēl atstāj mierā un neaiztiek cūku iemīļotu teritoriju vispār,tad pozitīvs rezultāts, dažu gadu laikā, būs panākts(pozitīvs priekš medniekiem).Protams,līdz ar cūku blīvuma palielināšanos,konflikts ar zemniekiem ir neizbēgams. Risinājums. Ir tāda iestāde,kā VALSTS MEŽU DIENESTS.Šajā dienestā strādā gudri un apzinīgi cilvēki,un viņiem novērtēt situāciju ir kā divus pirkstus.....Tātad, ja cūku blīvums, konkrētā vietā ir par lielu,tad VMD pārstāvji sastāda postījumu aktu un ja nepieciešams,izsniedz papildus atļaujas.Nu un tālāk jau ir"ģela ķehņiki",kolektīvs izdara, to kas viņam būtu jādara.To,ka kolektīvs ir tik nespējīgs un nevar pat atšaut limitu,nu kautkā negribu tam ticēt.Patiesos iemeslus zin tikai vietējie.Par medību licenču izsniegšnu, ne kolektīvu biedriem(platības,kuras mazākas par1000ha),kaut kādiem gadījuma medniekiem,kam tikai tagad ienāks prātā,būs anarhija,būs problēmas.Ja uz šodienu valstī,lai nu kāda,bet ir medību saimniecība,tad dodot licences pa labi un pa kreisi,sāksies bardaks ar nekontrolējamu, vispārēju,šaudīšanos gan pa dienu un vēl jo vairāk pa naktīm.Pareizi Žanna teica,ka pamazām uz šito "velk".Ja mēs gribam atvērt likumīgas malu medības,tad uz priekšu un Markova centieni par likumīgu nakts optiku,dažiem izliksies tikai, kā maza bērna šļupsti:}}}}}}.Tikai mans subjektīvais viedoklis un domāts priekš medniekiem,diletantiem šo penteri nesaprast.
Māris
Māris
05.01.2010. 11:29
Pats pārlasīju,atvainojiet par stilistiku un kļūdām bet savējie sapratīs.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
05.01.2010. 11:33
Vai zemniekiem tādu kolektīvu, kas pie ārkārtīgi liela cūku blīvuma nevar izpildīt limitu [jo, nevēlas], nav spēju pasūtīt irst? Tad lai neņaud. Ja problēma ir visiem, tad visi varētu vienoties un izbeigt līguma attiecības ar kolektīvu. Tādas tiesības īpašniekam ir, pat, ja līgums slēgts uz 50 gadiem. Kolektīva attieksme, ja tā tiešām ir tāda, kā rakstā ir vairāk nekā augstprātīga - tas liecina tikai par to, ka tas nav kolektīvs normālā izpratnē, bet gan biznesa projekts.
Un vēl - domāju, nav ilgi jāgaida, kad kāds zemes īpašnieks, iedzīts izmisumā un saprotot, ka medīt viņš nevar, jo, ja pieķer, tad sū* konkrēti, tā pavairāk iepirks žurku indi...iesaku "Driādai" par šādu scenāriju aizdomāties, pirms piesaukt Āfrikas ziloņus...Jebkurš cilvēks, iedzīts izmisumā, var rīkoties radikāli. Un šajā situācijā es tādu rīcību nenosodītu.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2025-04-14 07:57
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: MMK ''SALA''
Atrašanās vieta: Jēkabpils, Rīga
Medību stāžs: No 2008
Aprīkojums: MC-21-12, TOZ- 34. Howa 1500
Suņi: Nav, bet būs
Medību trofejas: 18
05.01.2010. 11:50
Takš nobārsti gar lauka malu Lauvas sūdus un neviena cūka laukam tuvumā nenāks. (tā bija rakstīts šī gada mednieka gadagrāmatā!!!)
Māris
Māris
05.01.2010. 11:55
Arni,dzīvniekus es noteikti neindētu,ir jau arī citas metodes un par šīm metodēm man pat neviens neko nevarētu piešūt.Par kolektīva augstprātību,es nezinu Arni,man jau liekas,ka pats kolektīvs tur neko nav noteicējs.Es gan tikai grābstos,jo lai kādu nopeltu,ir jāzin lietas patiesie apstākļi.Žurnālistiem vārds vārdā arī visu nevar ticēt.Kautkur augstāk pavīdēja,ka Rīgas kungiem atbraucot,ir obligāti jābūt rezultātām.Varētu jau arī tā būt,ka,kurš pasūta mūziku tas maksā un to,ko nevar nopirkt par naudu,to var nopirkt par lielu naudu.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
05.01.2010. 12:07
Māri lielākajam teiktam es pierkītu, bet par to piebarošanu mēs graudus vedam tikai reizi nedēļa, tas ir kad medamies. Pēdejā laikā ir tā ka barotavas ir izzēstas līdz pēdejam graudam, un pagaidām netaisāmies ves piekabēm graudus, jo lai paši meklē ēdamo, barotavas funkcija ir pieturēt, nevis pabarot dzīvnieku. Tas labi redzams ir Igauņu kamerās kur katru dienu ved ēdamo, pie mums dažreiz pat divas nedēļas neviens kāju nesper. Maz barojam jo pagaidām nav vēl tik traģiski ka cūkas nevarētu atrast sev ēdamo.
Bet tas ka kolektīvi baro rukšus kā mājas rukšus tas nav labi, ar laiku būs kā Polijā piekabēm ved barību un rukši jau stāv pie traktoriem un gaida paisonu!!! Tas ar nav labi!!! Un vēl ja neatšauj limitu tas ir traģiski!!!!
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
05.01.2010. 12:15
Māri - iedomājies sevi tādā situācijā, kā aprakstīts rakstā. Pat, ja tur ir izpušķots - tik un tā, tas nav normāli.
Varbūt izlasot iespējamo scenāriju, kādam "kas visu nosaka" pēkšņi radīsies apjausma, kas var notikt, ja tā turpināsies. Protams, nav garantijas, ka šis "kāds" izlasīs, tomēr, pieļauju, ka informācija kaut kā tomēr nonāks. Tad, kad slīcēju glābšanu atstāj pašu slīcēju rokās, visādi var gadīties, jo slīcējs, kā zināms, ķeras pat pie salmiņa.
Nepārprast, es neaicinu kādam tā tiešām rīkoties. Taču, ja "visi striķi trūkst", ja ne oficiālās, ne neoficiālās "augšas" neko nedara GADIEM, tad vadzis vienreiz var lūzt. Un pietiks vienam to sekmīgi īstenot, lai rīcība eskalētos līdzīgi kā ar kūlas ugunsgrēkiem pavasaros. Pēc tam apturēt to būs grūti, jo metodes sekmes, vismaz īslaicīgi ir tuvu 100%...
Ja būtu reāla organizācija, kas pārstāv medniekus, šajā gadījumā varētu vismaz PR veidā norobežot "normālos" medniekus no augstprātīgiem kretīniem, pretējā gadījumā sabiedrībā pamazām tiek iepotēts, ka mednieku saime=asinskāru iedzīvoties gribošu kretīnu apvienība, jo citējot raksta pēdējos četrus vārdus nevar nepamanīt tendenciozitāti: "bagāto izprieca, nabago posts".
"Driādas" augstprātīgā attieksme un rīcība būtu jānosoda katram normālam Latvijas medniekam.
Vismaz es to nosodu - ja klubā ir arī normāli mednieki, tad ar steigu veiciet izmaiņas kluba darbībā, jo šobrīd kluba "Driāda" rīcība grauj visu mednieku prestižu sabiedrībā, kas tāpat jau nav diez cik augsts!
Guntis
Guntis
Pēdējo reizi manīts 2010-03-28 19:21
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
05.01.2010. 12:31
Ja tam biezam kolektīvam liktu parādīt uz katras licences arī nošautu cūku diez vai būtu ko rādīt,jo licences noraksta tāpat.Problēmas ir ar pašu meža dienestu.ĒRGĻU pusē sen bija vajadzīga darbinieku rotācija.Kā tauta saka ,roka roku mazgā. Tāpēc mežzinis no komentāriem atsakās,jo nezina uz kuru pusi skriet,vai pie bieziem,vai pie zemniekiem.Nu pie vieniem ,bez ziepēm nekā.
Māris
Māris
05.01.2010. 12:51
Arni,es nekādā gadījumā neaizstāvu kāda kolektīva augstprātību un visatļautību bet likuma maiņa velk uz teritoriju sadrumstalotību un anarhiju.Ja mūsu teritorijā (16000ha),atskan šodien kāds šāviens,tad tūlīt būs telefoniem vējš:"Kas šāva,kur šāva,kāpēc šāva?"Kolektīvs pats savu teritoriju sargā un rūpējas par to, lai svešas kājas tur nebūtu,un ar visu to gadās nesmukas lietas konstatēt,un nekāds meža dienests nevarēs to bardaku izkontrolēt,jo tīri fiziski nav tik daudz cilvēku un resursu.Tad uz zemnieka rēķina, no sākuma parādīsies individuālie mednieki un beigu beigās kolektīvi,kā tādi,vairs par savām teritorijām nekādi noteicēji nebūs.Un visbiežāk dzirdētā frāze būs:"Tu pa manu zemi nevazājies,man līgums ir ar citu mednieku".Un scenārija beigas jau pateica Kārlis Ozols:"Medības būs tikai ļoti bagātu cilvēku nodarbošanās." Atvainojos par steigu,beidzas pusdienlaiks.
Māris
Māris
05.01.2010. 13:06
Nu,protams,ēdot nepaspēju uzrakstīt,lai viens komentārs sekotu,kā atbilde iepriekšējam.Arnim piekrītu,nevar nepiekrist.Edgar,uzmanīgāk palasi manu rakstīto ,maisus nevis kravas.Gunti,par meža dienestu,nezinu,bet ja cilvēks nevēlas runāt,tad viņš no kaut kā baidās.