Šodien vārdadienu svin Mirta, Ziedīte, rītdien - Marģers, Anastasija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - renkulli+cuukas

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 36 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 25.01.2010. 22:20

Laimonis
Laimonis
Pēdējo reizi manīts 2024-10-21 13:32
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: ilgs
Aprīkojums: pamatīgs
Suņi: trīs
Medību trofejas: 1
29.12.2009. 16:36
Edgar,vistrakāk ir tad,ja pār stigu veļas vesels ešelons rukšu un suns bez skaņas ir tur pa vidu.Un ja vēl melns, tad vispār....
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
29.12.2009. 17:08
Jā šāda situācija vēl nav piedzīvota, bet redzot kā vairojas rukši tad drīz bariem skraidīs. Un piedzīvot ar to to suni baram vidū nekad negribētos un citam arī nenovēlētu. Tad tur gan lode gan renkulis ir bīstams.
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2016-12-24 17:16
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
29.12.2009. 17:10
Liekam vienā stobrā lodi otrā renkas un nebūs problēmu!;)
Vismaz es tā daru - skries tuvā distancē sivēni dos virsū ar renkuļiem un pēc tam ar lodi,jozīs tie paši sivēni kaut kur lielākā attālumā vai jozīs kuilis - dos virsū ar lodi!
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-16 19:17
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
29.12.2009. 17:29
Normāls mednieks pārnadžus šaus ar lodi. Pie renkuļiem ķeras izmisuma dzītie, kas ar lodi vairs nav spējīgi trāpīt. Ne jau tikai suņus apdraud renkuļi - aizķerot zaru vai pat smilgu, renkuļu kūlis nereti izplešas pat pāris metru diametrā - dzīvnieks tiek sakropļots, aiziet un nobeidzas.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
29.12.2009. 17:31
Un ko vārdabrālis darīs, ja pēc pirmā šāviena ar lodi tas kuilis nekritīs? Pareizi, gāzīs no otra stobra ar renkām. Nevajag teikt, ka tā nedarīs, zinu ne vienu vien prātīgu onkuli, kas medību azartā tā ar renkām uzgāzuši pat pa alni...jā, beigās alnis bija zemē...bet visādi varēja būt. Tādēļ - priekš kam tāda muļķošanās? Izmantojam tikai lodes un miers!
Par tiem gadījumiem,kad čemodāns nekrīt no lodes - nu nevajag šaut vēderā vai pa ekstrimitātēm, un nevajag aizmirst par 50m legālo gludā pielietošanas attālumu, tad kritīs. Tādām pasakām,ka ar gludā lodi metros 50 iekš 10 trāpīts pērnais vēl kaut kur iet - nu neticēšu ne es, ne jebkurš domājošs mednieks. Nevajag muļķību attaisnošanai izmantot kaut kādus no konteksta izrautus "viena tante teica" tipa atstāstus!
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
29.12.2009. 17:36
....skries tuvā distancē sivēni dos virsū ar renkuļiem un pēc tam ar lodi,jozīs tie paši sivēni kaut kur lielākā attālumā vai jozīs kuilis - dos virsū ar lodi....

Un otreiz nesausim? Vienmer ar pirmo trapam? Un ja trapam tad otram sivenam nesausim? Busim reali, ta tada atrunasanas vien ir.... Runa ir par regulu kas butu unversali pielietojama visiem. Esmu parliecinats ka tie kolegi, kuriem nav paveicies sasaut suni, ari ir bijusi parliecinati, ka man nekad, nekas tads nenotiks!!!! Un gan jau ari- viena stobra renkas, otra lode....
P.S. Pats ta esmu ilgus gadus darijis tapec lieliski saprotu sadu domasanas veidu, tikai tagad esmu citas domas.... :)))
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
29.12.2009. 17:53
Edgars K.
Vislielākā problēma ir ar jagderjeriem, kas mēdz sēdēt kuilim uz muguras :(
Laimonim J.
Vajadzētu pieņemt likumu, ka VISIEM suņiem dzinējmedībās ir jāut spilgtai vestei, tāpat kā dzinējiem!!! Tāda veste ir nopērkama par pāris latiem. Va tad tiešām ir tik grūti to iegādāties savam palīgam?
[URL=http://www.radikal.ru][IMG]http://s39.radikal.ru/i085/091...[/IMG][/URL]
[URL=http://www.radikal.ru][IMG]http://i059.radikal.ru/0912/88...[/IMG][/URL]
Otrajā bildē var redzēt, ka jagdterjeram ir spilgti sarkana kakla siksniņa, arī var redzēt, bet veste tomēr labāk!
Žanna
Žanna
29.12.2009. 17:54
Mēģināšu vēl ielikt bildes :(
Žanna
Žanna
Žanna
29.12.2009. 17:55
Un te ir otra bilde, kur var redzēt blakus suni vestē u suni ar spilgtu kakla siksnu.
Žanna
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
29.12.2009. 18:21
Negribēju jaukties pa vidu,bet pēc Laimona komentāra gribu visiem palūgt padomu,vai uz laikas augumu var nopirkt spilgtas krāsas vesti,kamēr mana melnā laika vēl nav nošauta?Iztēmējušies(aiz pārskatīšanās)jau ir vairāki,sajaukt var ātri.Par renkuļiem.Es esmu pret.Un, jo lielāki renkuļi, vai kaut kādi tur troiņiki,jo vairāk pret.Citi lai dara kā grib bet es pēdējo reizi ar renkuļiem esmu šāvis kādus sešus gadus atpakaļ,un ne jau tāpēc,ka ar 6,2 nekrīt sivēni.Krīt, un tā kā skābene,tikai jāšauj pa bisei cienīgu attālumu.Es nešauju ar renkām tāpēc,ka negribu,lai mani saukātu par suņu šāvēju.Laimonis pareizi raksta,skrien bariņš cūku un vidū vai sānos,bez balss laika.Par spilgtajām suņu vestēm aktualitāte nav man vieīgajam.