Šodien vārdadienu svin Mirta, Ziedīte, rītdien - Marģers, Anastasija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - renkulli+cuukas

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 36 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 25.01.2010. 22:20

Arturs
Pēdējo reizi manīts 2012-03-31 19:32
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Aizkraukles rajons
Medību stāžs: no 2000 gada
Aprīkojums: Browning BAR 30-06
Suņi: nav
30.12.2009. 20:09
Likuma raxtits ka nevar saut cukas kas vecakas par gadu ar renkuliem, bet daudzi to neievero un neieveros... Nodiratai cukai tapat redzes vai ir sauts ar lodi vai renkuliem un ci vina ir eca...
Kārlis
Pēdējo reizi manīts 2010-01-24 22:37
Lietotāja statuss: Vērotājs
30.12.2009. 18:54
Arnim Pukstam. Lasot jaunos medību noteikumus neko gan neredzēju par renkuļu aizliegšanu
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-16 19:17
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
30.12.2009. 17:32
Arni, labi pateikts.
Kā man teica kāds vecs mednieks:"Kādēļ jāšauj ar renku? Vai tad no lodes nemirst?"
Tiku jau teicis - renkuļi ir neveiksminieka pēdējais mēģinājums tikt pie medījuma!
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
30.12.2009. 15:55
Lasot šo, atliek izteikt neviltotu prieku par to, ka pēc gada katrs, kurš izšaus uz par gadu vecāku meža cūku ne ar lodi, būs izdarījis LAPK paredzētu administratīvo pārkāpumu - malu medības. Ceru arī, ka VMD izmantos savas tiesības piekļūt "dīrātavās" un tamlīdzīgus faktus konstatējot, izdr* visu kolektīvu. Dažas šādas reizes un slimība būs izārstēta uz visiem laikiem.
Citu variantu, kā šo renkuļslimību izārstēt laikam nav. Ar mums, homo sovieticus, laikam citādi nevar.
Vai renkuļnieki kādreiz aizdomājas, ka pat viens vienīgs renkulis zarnās nozīmē dzīvnieka mokpilnu nāvi no peritonīta? Asins pēdas nebūs vispār. Dzīvnieks nodzīvos vēl dienas 5, no kurām pēdējās 3 būs elle.
Kāds attaisnojums var būt šādai munīcijas izvēlei, kas paaugstina risku dzīvnieku, vai pat vairākus, gadījumā, ja šauj "pa baru" pakļaut mokpilnai nāvei? Daudzi atļaujas ņaudēt par to, ka kādā fotogrāfijā redz, daži asins traipi redzami, tajā pašā laikā pašu rīcība ir zemiskuma kalngals. Cilvēkam galva ir dota ne tikai cepures vai frizūras nēsāšanai. Kaut gan - ja pat suņu drošība daudziem nav arguments [jo varot takš nešaut], tad kas ir kāda nelaimīga dzīvnieka mokpilna nāve? :(
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2015-03-07 18:07
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: MK Vūlkāns
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: 10 gadi
Aprīkojums: Toz 34, Tikka T3 Forest
Suņi: Taksis
Medību trofejas: 3
30.12.2009. 10:20
Nu es personīgi šauju gan ar renkuļiem,gan ar lodēm,gan ar 3 bumbām! Cūkas 90% gadījumos dabūtas. Tik ar tiem renkuļiem ir tā,ka šauju tik ar konteineru un 3 bumbas ar konteinerā un tad es zinu,ka vismaz 4-6 renkuļi būs cūkā. tris bumbas konteinerā parasti visas ir medījumā,ja vien nav garām!
Es domāju ka tas ir uz katra paša sirdsapziņas ar ko viņš šauj un cik tālu. Tik jātcerās,ka ejam mežā atpūsties un nomedīt kādu zvēru ar iespējami mazākām sāpēm medījumam! Un tiem kam vecas bises ar lielu izkliedi,lai paši domā vai viņiem galvenais ir izšut vai nošaut medījumu! Jo savainojot lopus mēs kaitējam tik paši sev!
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2020-03-02 16:56
Atrašanās vieta: Valmieras raj. Jeru pag.
Medību stāžs: kopš 2007
Suņi: nav, bet gribu
Medību trofejas: 5
30.12.2009. 10:17
+1 Jānim
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2025-04-14 07:57
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: MMK ''SALA''
Atrašanās vieta: Jēkabpils, Rīga
Medību stāžs: No 2008
Aprīkojums: MC-21-12, TOZ- 34. Howa 1500
Suņi: Nav, bet būs
Medību trofejas: 18
30.12.2009. 10:11
Runajot par tiem renkuļiem un lodēm, es uzskatu, kad ir jaskatās no situācijas...
Visi tik saka, ka ar lodēm ar lodēm ko tad var padomaat pēc iepriekšējās diskusijas, kad puiši saka ka dupleks pēc 40 metriem zeme nokrīt??
Es piemēram lieku i lodes i renkas iekšā, un līdzšim nav bijis problēmu... Pirms mēneša nopirku renkas lietuviešu, un izšāvu pa cukas mēŗķi pa 35 metriem no 9 bumbām 8 bija cūkā un 5 no tām bija tādās vietās trāpijušas ka ruksim tas butu navejoši....
Runājot par to ka ar renkām suņus var sašaut, nu bet taks, ja tas suns ir tik tuvu tam ruksim, ka var ķert nu taks nešaujiet , tik pat tā lode pa ceļam var kādu zariņu paķert un izmainīt trajektoriju... Taks sevis unj suņa labad palaižat to ruksi.. gan bus cita reize, kad nebūs tā suņa blakus..
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2020-03-02 16:56
Atrašanās vieta: Valmieras raj. Jeru pag.
Medību stāžs: kopš 2007
Suņi: nav, bet gribu
Medību trofejas: 5
30.12.2009. 09:45
Un lodes būtu tas minimums? Btw Hexolit arī sadalās, tad jau tās arī nav labi izmantot?
Mans uzskats, kamēr šausim ar prātu tikmēr viss ok, bet ja uzskatām, ka var šaut vispār, ja sums ir redzams tad neglābs ne lodes, ne renkuļi.
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
30.12.2009. 01:10
Nu vot, kamēr es vīnu pie druškas dzēru, Jānis A. visu par dzesēšanos jau pateica! :)))))
Laimoni J.
Pilnīgi iekrītu!!!!
Un par to VAJAG runāt!!! Suns pārkarst audzkārt ātrāk, kā cilvēks, jo viņš dzesējas tikai ar mēli, tātad, virsma ir mazāka. Cilvēks dzesējas (svīst) ar vsu ķermeni. NEKAD NEDRĪKST ATSTĀT SUNI MAŠĪNĀ, PAT ĒNĀ!!! Tādu gadījumu ir daudz!!! DRAUSMĪGI daudz!!! :(((((
Bet svaigā gaisā, mastā sunim nekas nevar notikt, es domāju pārkaršanu.
Andrim Z.
+1000
Jānim D.
Mēs nekad nevaram būt 100% droši par saviem mīluļiem, medības ir medības, diemžēl- visādi gadās :( Bet mūsu spēkos ir samazināt risku līdz minimumam!
Žanna
Žanna
Pēdējo reizi manīts 2023-11-02 23:18
Atrašanās vieta: Aizpute
Suņi: 3 jagdterjeri, taksis un Rietumsibīrijas laika
Medību trofejas: 27
30.12.2009. 00:59
Laimonim J.
Suns dzesējas caur mēli, nedaudz- caur kāju spilventiņiem ;)
Mārim M.
Nu, ja labi pieguļ un netraucē, tad suņi neko nesaka. Pirmo reizi uzvelk vesti, un aiziet!