Šodien vārdadienu svin Vēsma, Fanija, rītdien - Mirta, Ziedīte
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Izskatas bijusi diezgan tragiska nedelas nogale :(((

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 31 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 02.01.2010. 01:11

Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
03.12.2009. 16:32
Jebko darot vai nedarot, vienmēr ir jāatbild uz jautājumu - kāds ir konkrētās lietas mērķis. Tālāk tiek domāts, kā šo mērķi sasniegt. Taču tajā brīdī, kad sākotnējā ideja no simboliska lata pārvēršas par naudas iekasēšanas veidu - tajā brīdī tiek sabojāts medību prieks. Kurš var garantēt, ka 100% trāpīs pa stāvošu zvēru 40m attālumā? Kurš var garantēt, ka pa skrejošu pareizi izrēķinās apsteigumu? Neviens. Tad jau - priekš kam vispār ieroci pielādēt - lai jau citi šauj un gaļa tāpat būs...tur, kur pūdeļnauda ir 20 lati - nezinu, kāds tur vispār ir prieks iet medībās...
Savukārt, ja jāmaksā ir tikai par noteiktām sugām, tad vienam pašam stāvot uz atpēdām, mednieku līnijas līkumā utml vietā, bezsniega periodā, neveiksmīgi vienmēr tiks šauts "pa lapsām"...
Tātad, faktiski, sākotnējais mērķis nemaz netiek sasniegts, bet tiek stimulēta muhļīšana...un nevajag teikt, ka tā nav. Cilvēks ir un paliek cilvēks. Ja ir iespēja izvairīties no soda samelojot - tas tiks darīts.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
03.12.2009. 16:45
Nezinu kā pie jums, bet pie mums viss ir uz godīguma principa, cik zināms visi ir atzinušies ka ir šāvusi pa to vai to dzīvnieku, melots nezinu, var būt kāds tomēr to izdarīja, bet tas ir tagad uz viņa sirdsapziņas. Otrādi mēs to pūdelēto latu atdodam ar prieku, jo tā naudiņa tiek nevis iztramdēta pa kreisi un pa labi, bet otrādi apmaksājam analīzes, kā arī ja pa gadu salasās daudz pūdelējumu tad atlikusī naudiņa aiziet piebarošanai.. mums ir tāds šāvienu skaitītājs un pēc masta ja bija daudz sāvienu tad tiek noskaidrots kas pa ko un cik reizes ir šāvuši. Melot neviens negrasās, jo nav jēgas, vienalga ar laiku tas izlīdīs ārā, un tad tas mednieks pazaudēs visu cienu citu mednieku acīs.
Vēl liels plus šai pūdeļnaudiņai ir tas ka sezonas beigās tiek uzskaitīts lielākais pūdelētājs un parādās rezultāts kā vispār šaujam.
Citā kolektīvā otrādi nopūdelēto naudiņu izlieto tā paša vakara tusiņam. Katrs kolektīvs lieto naudiņu kā vēlas vieni liek lietā, citi vienkārši nodzer.
Ivo
Ivo
Pēdējo reizi manīts 2022-12-09 19:52
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Jelgava, Rīga
Medību stāžs: kopš 1988
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
03.12.2009. 16:48
Mums arī ir pūdeļnauda, jau sen - bija 0,20 Ls, tagad ir 0,50 Ls par katru šāvienu, ja nav medījuma. Arī pa lapsām, tā iemesla dēļ, ka citādi visi pūdeļi pa lapsām vien būtu. Uzskatu, ka tā ir optimāla summa, kas nedaudz disciplinē, bet cilvēkam šaušanas brīdī nav jādomā par naudu. Vēl, ja aiziet dižmedījums ar asinspēdu, tad no šāvēja papildus soda nauda 5 Ls. Jā, nav daudz, bet kaut kāds stimuls piedomāt pie rezultāta ir. Ja, kā te bija minēts, uzliek baigās summas, tad jau viss medību prieks pazūd un tas nav vajadzīgs. Ja kādu šī nauda attur no šaušanas - OK, nav jau katrs dzīvnieks jānomedī. Nākamreiz citam iznāks pa šāvienam.
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
03.12.2009. 20:31
Mums nopūdelētu lapsu neskaita par pūdeli un cik tad reizes tu biedriem samelosi,agri vai vēlu tu būsi melis.Es piekrītu Ivo modelim-nav slikti.Un ja kāds šeit sāk oponēt par tiem s.da santīmiem,tad man viņam tūlīt pat gribas pajautāt:"Cik pūdeļus tu sezonā iztaisi pa lapsu?"
Ansis
Ansis
Pēdējo reizi manīts 2019-09-28 19:52
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: m/k "Poriņi", m/k "Ciecere"
Atrašanās vieta: Skrunda
Medību stāžs: rit 8-tais gads
Aprīkojums: iž 27EM, CZ 550+Docter, CZ 512
Medību trofejas: 48
04.12.2009. 09:21
Arni es vairāk domāju uz to, kad ir tādi mednieki kuri redz tikai kādu pazibam pa krūmiem nemaz nezinot, kas tas ir un bliež virsū, bet visi jau nevar visu iemācīties, tos pašus mednieka kursus, sēdi mācies cītīgi, ir eksāmens es lieku man viena kļūda pa daudz nenolieku bet tajā brīdī kāds pi.... is paņem nošpiko un staigā priecīgs un vēl plātās ar to, bet es pamācos vēl un nolieku un tagad pat esmu medību vadītājs, un tādi priduraki ko viņi dara mēžā varam tikai cerēt, kad vis būs ok.... Cerēsim uz visu to labāko veči ne pūkas un ne spalvas..... šuajiet garām..
Ainars
Ainars
Pēdējo reizi manīts 2017-02-08 18:50
Atrašanās vieta: LV-NL
Medību stāžs: no 1997. gada
Aprīkojums: Ir
Suņi: bigls
Medību trofejas: 11
04.12.2009. 11:42
Stāsts iz dzīves.Dzivoju Rīga,bija un ir suns.Javed katru ritu un vakaru staigaties.Ta es satiku vienu jauno mednieku,gribēja iestāties kāda kolektīva.Parunājām par medībām,par dzīvniekiem,sakam runat par bukiem,un tad no viņa puses izskanēja jautājums,"Vai tad bukiem ragi ari ir".Pec laiciņa noskaidroju kad medibu papīri ir dabuti,medību ierocis ari jau ir(spicais),kāda tur drošība ja tādu pieņēm kāda kolektīva.
Sandris
Sandris
Pēdējo reizi manīts 2018-12-19 20:35
Atrašanās vieta: Rīga
Aprīkojums: Browning Bar LongTrac 30-06, Izh-54 12 kal.
04.12.2009. 12:17
bet vai tad ir? nu tiem bukiem, tie ragi
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
04.12.2009. 12:22
Ainār labi ka vēl nepajautāja, bet rukšiem ko ragu nav :) Vai pīles ko pa gaisu lido, tās taču tikai pa ūdeni peld.
Ka es mācījos mums ar tādi gudrinieki bija un vēlāk cik esmu dzirdējis ļooti ilgi neatļava kolektīvu vadītāji tādiem tipiņiem ieroci ņemt rokās, jo ej nu sazin pa ko tas izšaus.
Jā tādu paņemot kolektīvā ātri var iekulties nepakšanās, jo ja cilvēks neaptazīst buku no kazas, vai nedot dievs vēl staltenieku govs izskries un pie tam nedarostaks, tad 100% viņš nobliezīs no kātiem domādams ka tā ir stirnu kaza.
Un vēlreiz pārliecinos ka mūsu zelta jaunatne izrādās ka ir paši gudrākie, bet īstenība pat pusi nezina no tā kas medniekam būtu jāzina.
Ko tur runāt it īpaši par tiem ofisa krēslu deldētājiem. Es biju šokā ka ir tādi jaunieši ap 20 gadiem kas uzskata ka kartupeļi aug veikala plauktos bet nevis uz lauka, un esmu saskāries ar celtniekiem. Kaut kur pārlasa kā ir jāliek kafelis un viss esmu spečuks, bet kad iedot darbiņu, rezultātā no taisnas sienas izliek šķībi greizi to, pēc tam pašam pienākas visu noraut un par jaunu pārlikt.
Diemžēl tagad jauniešu vidū ir liela problēma ar to, jo viņi grib visu un ātri, bet tas ka jāpastrādā, jānopelna un japierāda, smadzeņu nepietiek, prot tikai lepoties un gudroties.
Es nesaku par visiem jauniešiem ,bet diemžēl par atsevišiem indivīdiem, un diemžēl ar laiku šo indivīdu skaits patstāvīgi palielinās, jo degradējas jaunieši sēžot pie kompjiem, čatojot, skaipos runājot, lietojos narkotikas, ekstazi, alkoholu. Ko tur runāt ka pat sievietes sāka žēloties uz vīriešiem ka viņus interesē nevis normāls seks gultā, bet otrādi lai viņa nogērbjas datora priekšā, nesprotu to.
Nebrīnīšos ka pēc 100 gadiem latvieši vienkārši izmirs vai degradēsies līdz tādam līmenim, būs tikai viss virtuāli, bet realitātes nekādas.
Māris
Māris
Pēdējo reizi manīts 2023-05-30 10:08
04.12.2009. 12:23
Ainar,vai nu tu tagad muldi vai viņam tiešām tie papīri ir uzdāvināti.
Viesturs
Viesturs
Pēdējo reizi manīts 2025-01-14 08:54
Atrašanās vieta: Rīga=>Kuldīga&Gulbene
Aprīkojums: 12k & 30-06
04.12.2009. 12:24
Decembrī bukiem ragu naf!