Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
01.12.2009. 16:28
un vai kāds ir izlasījis normatīvos aktus par suņu turēšanas un reģistrācijas kārtību?
Mans Reks simt punkti ka nav lasijis! :)) Bet rajona kartejai vilcenei ir kuceni... Melni ar baltu krutinu un kepinam, izskatas pec laikas :))) Teorija ir viens, bet prakse kas cits! Un jo talak no Rigas centra, jo talak no teorijas lidz praksei.....
Mjā...bet vai medību inspektori zinās, ka konkrētais ,,kantoris,, kas izdevis šķirnes madību suņa pasi ir tiesīgs to darīt. Katrs jau var ,,uzcept,, kātu pasīti suņukam:):):)
Labdien es gribētu uzzināt kas varētu būt par iemeslu ka mans 3,8 gadus vecais krievu eiropas laikas suns vairs nedzen sivēnus, kā to varētu sunim iemācīt atkal dzīt cūkas?. Jau iepriekš paldies.
Andri, MD pābaudes laikā man ir uzdots jautājums, vai medību suņu pases ir līdz. Suņu piederību kādai no šķirnēm var noteikt tikai speciālists - kinologs, nevis vetārsts vai praktikants vetfeldšeris, kas sunim izraksta potēšanas pasi. Tu, Andri, ar savu potēšanas pasi taču nevari pierādīt savu personību, vai ne? :)
Piebildīšu - bez medību suņa pases nav iespējams pat piedalīties medību suņu sacensībās.
Slēpts
01.12.2009. 18:44
Mārtiņ! Šķirnes medibu suņu pases izdod LMKA - Latvijas Mednieku Kinologiskā Apvienība un nekas cits ta ka inspektori nau lohi...
Juris Maukšs, cik es sapratu ka suns dzina cukas un tagad vairak nedzen? Varbut viņš dabuja no kuiļa un tagad baidas, ta ari var but, un visdrizak ta tas ir. Nu ņem viņu medibas, varbut atsaks darbu, bet kad gruti spriest. Manejais rietumsibirijas dabuja kartigi: divi vetkirurgi lapija tris stundas. Priekšeja lapstiņa bija atdalita un mugura škers paršķelta ta, ka bija redzemi nervu audi, paldies dievam neaizķera tos. Un suņuks atveseļojas un tagad strada labi, bet vairs neiet kontakta, neķer ar zobiem.
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
01.12.2009. 18:52
:))))
nav iespējams pat piedalīties medību suņu sacensībās.
:))))))
Nu tas man bija zinams, bet paldies par atgadinajumu! Noderes.... Runa gan bija par to vai suns, kurs izskatas un uzvedas ka medibu sugas suns, bet nav pieradama vina (dokumentali) piederiba konkretai sugai var vai nevar (ja var tad ar kadiem papiriem) piedalities medibas. Es vel ar vien aizstavu uzskatu ka nebus nekas slikts ja sads suns piedalisies medibas, ja bus izpilditi vismaz sekojosi prieksnosacijumi:
1. suns vizuali izsakatas un uzvedas ka piederigs konkretai medibu suna sugai.
2. suns patiesam medibas strada
3. sunim (vina saimniekam kabata) ir potesanas pase kura ka suga noradita medibu suna suga kurai vins vizuali un pec uzvedibas ir lidzigs!
P.S. Likumi protams ir laba lieta, tomer visas dzives situacijas tajos neaprakstisi, pastav jau ari vel tada lieta ka - veselais saprats.... :))))
Juri, iespējams, ka Mārtiņam ir taisnība, bet iemesli var būt arī citi.... Suni var sabojāt, cenšoties iemācīt būt paklausīgam. Nedrīkst suni sodīt, ja viņš negrib pamest dzīvu vai beigtu medījumu, ja viņš plucina beigtu dzīvnieku. Tie ir medību suņa instinkti, kurus pārveidojot, cilvēks var sabojāt suni. Tāpat ir jābūt uzmanīgiem ar vēlmi suni atradināt no buku vai zaķu medīšanas. Nekad nedrīkst suni par to sist!!! Visvienkāršākā iespēja suni atradīnāt no buku dzīšanas ir suni neņemt uz buku medībām.
Piebilde - Pat "suņu skolās", kur prioritāte nav naudas nokāšana no suņu īpašniekiem, medību suņus atsakās mācīt, jo medību tieksmi dresūra var iznīcināt.
Mans Reks simt punkti ka nav lasijis! :)) Bet rajona kartejai vilcenei ir kuceni... Melni ar baltu krutinu un kepinam, izskatas pec laikas :))) Teorija ir viens, bet prakse kas cits! Un jo talak no Rigas centra, jo talak no teorijas lidz praksei.....
Piebildīšu - bez medību suņa pases nav iespējams pat piedalīties medību suņu sacensībās.
Juris Maukšs, cik es sapratu ka suns dzina cukas un tagad vairak nedzen? Varbut viņš dabuja no kuiļa un tagad baidas, ta ari var but, un visdrizak ta tas ir. Nu ņem viņu medibas, varbut atsaks darbu, bet kad gruti spriest. Manejais rietumsibirijas dabuja kartigi: divi vetkirurgi lapija tris stundas. Priekšeja lapstiņa bija atdalita un mugura škers paršķelta ta, ka bija redzemi nervu audi, paldies dievam neaizķera tos. Un suņuks atveseļojas un tagad strada labi, bet vairs neiet kontakta, neķer ar zobiem.
Nu tas man bija zinams, bet paldies par atgadinajumu! Noderes.... Runa gan bija par to vai suns, kurs izskatas un uzvedas ka medibu sugas suns, bet nav pieradama vina (dokumentali) piederiba konkretai sugai var vai nevar (ja var tad ar kadiem papiriem) piedalities medibas. Es vel ar vien aizstavu uzskatu ka nebus nekas slikts ja sads suns piedalisies medibas, ja bus izpilditi vismaz sekojosi prieksnosacijumi:
1. suns vizuali izsakatas un uzvedas ka piederigs konkretai medibu suna sugai.
2. suns patiesam medibas strada
3. sunim (vina saimniekam kabata) ir potesanas pase kura ka suga noradita medibu suna suga kurai vins vizuali un pec uzvedibas ir lidzigs!
P.S. Likumi protams ir laba lieta, tomer visas dzives situacijas tajos neaprakstisi, pastav jau ari vel tada lieta ka - veselais saprats.... :))))
Piebilde - Pat "suņu skolās", kur prioritāte nav naudas nokāšana no suņu īpašniekiem, medību suņus atsakās mācīt, jo medību tieksmi dresūra var iznīcināt.