Ņem un pievienojies kādam jau esošam kolektīvam ar saviem ha, citādi jēgas nu galīgi nekādas no tiem taviem 200 ha, tikai purgāsi pasākumus, jau esošiem kolektīviem, padomā, kam tas Tev vajadzīgs, jo licenzes jau tik un tā uz tiem Tev nedos...??? padomā pirms ko dari???
Ja grib atpūsties tad arī suslikus var šaut, teorētiski bukam arī vajadzētu sanākt. Ūdeņi arī man blakām un bebru netrūkst. Biezajos kolektīvos nevienu klāt neņem. Man galvenais zināt kā reģistrēt?
Šobrīd kāreiz to daru uz 15ha pie mājas, lai lapsas, kas uz kūti nāk, var pavaktēt. Ar kolektīvu tāpat, pierīga, saprotiet... uz 200ha jau kāda stirnas atļauja ar būs, bebriem platība nav noteikta, tik grāvi vajag:)
Ko vajag:
-iesniegums virsmežzinim par iecirkņa reģistrāciju
-iesniegumi par personām, kas var pietieikt medības, saņemt licenzes.
-medību tiesību nomas līgums (pašaam ar sevi, ja īpašnieks:)
-zemes gabala robežu plāns(kopija)
-zemes gabala sadalījums pa lietošanas mērķiem
Un ta visu uz vietējo mežniecību.
Vēl - man teica, ka jābūt meža inventarizācijai aktuālai.
Cik saprotu, tad 2x gadā veic iecirkņu datu atjaunošanu un tad ar piefiksē arī jaunos iecirkņus, izdala licenzes - septembrī un martā.
Nu nezinu, vai tiesa, ja ietu pie kolektiva ar saviem ha, un tad šie tev atteiktu... neticu, bet visādas situācijas var but! Otrs, godīga atbilde, ja tāds "APENDICĪTS" reāli uzrastos mūsu teritoriju tuvuma, mēs šo platību, kā zem lupas paliktu, katru tavu solīti pasekotu, kad un kur un par ko šāvi un vai viss bija paveikst likumīgi. Trešais, visi tanī apgabalā nedarbi tiks norakstīti tikai uz tevi, kaut arī nebūsi vainīgs. Personīgs viedoklis par šadu platību reģistrāciju - stulba ideja, jo nu man nekad nebūs ticības, ka šausi suslikus, vai bebrus VIEN... es vecmodīgs un talab neticu! Bet ja nu ir tāda velme izcelties ar personīgo platību, lai sanāk... apkārtnes kolektīvi, par to priecīgi nebūs par to vari būt droš, jo zinu vienu tādu līdzīgu situāciju.
Nu jūs gan cilvēku nobaidījāt... Man viens čoms pieteica iecirkni uz 5ha, tiesa gan mērķis bija bez problēmām uz savas zemes trenēties šaušanā - piesaki medības un šaudies cik gribi, neviens neko nevar pateikt.
Raimond - a Tev neliekas, ka ka tāda attieksme uz cilvēka likumīgām tiesībām uz savas zemes reģistrēt medību iecirkni ir visai nenovīdīga? Kurā Bībelē rakstīts ka medībām obligāti ir jābūt masu pasākumam ar kolektīvu utt.? Nu negrib cilvēks "kolhozu"... Kolektīvos tak arī ļoti bieži ir prakse sadalīt "savas" platības, barotavas utt. kur citus kolektīva biedrus (izņemot dzinējmedībās) nelaiž. Pie tam Sergeja 200ha jau ir tiešām saprātīgs lielums. P.S. Interesanti kā tu paliksi "zem lupas" privātīpašumu kam salikti apkārt šlagbaumi un zīmes "iebraukt aizliegts"?
Ko vajag:
-iesniegums virsmežzinim par iecirkņa reģistrāciju
-iesniegumi par personām, kas var pietieikt medības, saņemt licenzes.
-medību tiesību nomas līgums (pašaam ar sevi, ja īpašnieks:)
-zemes gabala robežu plāns(kopija)
-zemes gabala sadalījums pa lietošanas mērķiem
Un ta visu uz vietējo mežniecību.
Vēl - man teica, ka jābūt meža inventarizācijai aktuālai.
Cik saprotu, tad 2x gadā veic iecirkņu datu atjaunošanu un tad ar piefiksē arī jaunos iecirkņus, izdala licenzes - septembrī un martā.
Raimond - a Tev neliekas, ka ka tāda attieksme uz cilvēka likumīgām tiesībām uz savas zemes reģistrēt medību iecirkni ir visai nenovīdīga? Kurā Bībelē rakstīts ka medībām obligāti ir jābūt masu pasākumam ar kolektīvu utt.? Nu negrib cilvēks "kolhozu"... Kolektīvos tak arī ļoti bieži ir prakse sadalīt "savas" platības, barotavas utt. kur citus kolektīva biedrus (izņemot dzinējmedībās) nelaiž. Pie tam Sergeja 200ha jau ir tiešām saprātīgs lielums. P.S. Interesanti kā tu paliksi "zem lupas" privātīpašumu kam salikti apkārt šlagbaumi un zīmes "iebraukt aizliegts"?