Šodien vārdadienu svin Klāvs, Einārs, Ervīns, rītdien - Maija, Paija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Gribu reģistrēt medību iecirkni.

Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 20:31
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
29.12.2009. 20:13
Nu Andri, visu cieņu, bet ja es izdzenu kaimiņa vīrus no savas teritorijas, it kā cilvēcīgi tikai aprunājotos! Pēc laika (mēneša) zvana kolektīva vadītājs un jautā vai reāli esmu redzējis nošauto zvēru, nu atvaino, kas notiksies, kad varēs plūkt uz katra īpašuma un pats sev kungs... nu nerunāšu nemaz te par goda prātu un mednieka ētiku...
Nu nenovērtē zemju īpašniekus tik zemu, ja viņi palaidīs, tad BIZNES mednieki neko nepalaidīs un viekli palaidējus atradīs... nesaprotu vienu, kādi ir Jūsu kolektīvi, vai kā iebraucamās sētas, vai kas cits..... man patīk šis kolektīvisms, šī atmosfēra un saliedētība. Taču savukārt, te palasoties izklausās, kā tādi indivīdi, mans tornis, mana zeme, mans mežš, mana cūka.... vai nevajadzētu mums visiem tā vienkārši visu, kas mums vēl sasniedzams vienkārši izbaudīt un saudzēt, nevis tā vienkārši, visu sākt čakarēt no iekšēines????
Jeb varbūt mūsu kolektīvs ir izņēmums, jeb vienkārši mums ir tā paveicies, ka mūs saista ši kopības sajūta, ši nodarbe "lētā" hobijs medības, vai arī citiem tik šausmīgi primāra ir tā porcija... man tas nav saprotams... laikam vecums!
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
29.12.2009. 23:07
Nav jau tik traki ar mani :))) Man ari patik kolektivo medibu atmosfera, iespeja apmainities ar pieredzi, noverojumiem utt. Bet nenoliegsu, ka ari individualas medibas sagada lielu baudijumu- iespeju sajust vienotibu ar dabu, iespeju labak noverot procesus daba... Domaju ka patiesiba visdrizak ir kaut kur pa vidu... Nevajadzetu noliegt ne vienu ne otru redzes viedokli, jo universalas receptes visiem gadijumiem nebus!
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
30.12.2009. 10:14
Vēl gribētu piebilts pa tēmai.
Andri zinot mūsu tautu, kultūru un attieksmi pret dabu un arī zinot vietējos, tad zini ja tādu likumu pieņems, tāda kā mūsu kolektīva var teikt nebūs, tas ir katrs saimnieks skries uz VMD un rakstīs par postījumiem, un dabūs licences, un zinot lielākoties kāda ir daudziem logiska domāšana, tad kā jau minēju pāris gadi un rukši var teikt izzudīs. Jā ir godīgi arī saimnieki, bet cik tādu ir???
Paldies Dievam pie mums kolektīvs ir saliedēts, draudzīgs.
Tāpēc esmu pilnīgi pret tādu likumu, jo sāksies riktīgais bardaks.
Rūdolfs
Pēdējo reizi manīts 2017-11-02 01:18
Lietotāja statuss: Vērotājs
26.10.2017. 13:32
Sveicināti!
Kas mainījās pa šiem nu jau astoņiem gadiem? Kādā esot minimāla platība, un kāda lai medīt cūkas? Pieņēma to likumu, kad var mazā platībā medīt cūkas, ja ir postījumi?
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2022-12-21 15:30
Atrašanās vieta: Liepājas raj.
Medību stāžs: No 1993g.
Aprīkojums: Benelli Comfort 12 kal.
Suņi: Latvijas Dzinējs brunčos, vārdā Gunta,
26.10.2017. 18:00
Vēl viens, kas vēlas no virtuves loga šaut,(ne medīt), cūkas.
Māris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-16 19:17
Lietotāja statuss: Eksperts
Atrašanās vieta: Vidzeme
Medību stāžs: 30
Aprīkojums: Labs.
Suņi: Ir
26.10.2017. 20:13
Vēl viens, kas vēlas no virtuves loga šaut,(ne medīt), cūkas.

Vēl viens "ielāps uz dibena", kas vienmēr būs gatavs izpalīdzēt zemniekam un katru nakti sēdēt pie kviešu tīruma. Protams , tikai ar muti.
Kaspars
Kaspars
Pēdējo reizi manīts 2025-04-16 15:59
Atrašanās vieta: Jēkabpils nov.
Medību stāžs: No 28.09.2006
Aprīkojums: Titan 6 .308 win., MC-21-12
Medību trofejas: 12
26.10.2017. 20:57
Vēl viens "ielāps uz dibena", kas vienmēr būs gatavs izpalīdzēt zemniekam un katru nakti sēdēt pie kviešu tīruma. Protams , tikai ar muti.

Te ir lielo kolektīvu problēma, pietam ja cilvēku maz bet naudas daudz, sagrābj lielas platības bet kad jāsāk pildīt dotie solījumi tā viss, laika nav un patronas dārgas. Negribas atkal piesaukt padomju laikus bet tad kolektīvs platības dabūja vadoties no cilvēku skaita nevis no naudas daudzuma un varēja vienā kolektīvā tikai būt, iedeva pa 200 ha uz purnu un miers, toties spēja gada laikā visu platību uzpasēt.
Rūdolfs
Pēdējo reizi manīts 2017-11-02 01:18
Lietotāja statuss: Vērotājs
26.10.2017. 22:31
Nē, sāpe izskatās esot kolektīviem kuri sagrāba zemi, vai aiz cita iemesla. Es zinu divu gadījumus. Vienā jaunus medniekus neņem nevien;a koletīvā, paredzu dēļ kā, stāstīs un runās par kriminālu. Un otrā zeme ir, zvēri ir, bet esošam kolektīvam slinkums iet medīt, lai arī apkārt esošie zemes īpašnieki cīnas ar cūku garadarbiem paši. Tad lūk, labāk noslēgt jaunus līgumus un izšaut visu lieko. Jo veciem kolektīviem, varbūt medības sen pie kājas, tur tiem tusiņš, bet jauniem azarts un vēlme šaut. A, vēl trešais ir, kad stāvot numurā palaid zvēru, jo ir žēl, tālu vilkt, slinkums nodirāt, utt. Bet tas pie tusiņš sadales. Tadiem arī pietiktu pa 5 ha. Pastaigāt ar bisi.
Slēpts
27.10.2017. 08:39
ja ir problēmas, tad tās risina attiecīgā komisija
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2025-02-19 10:01
Lietotāja statuss: Lietotājs
27.10.2017. 08:40
Rūdolf, līdz paliek 1 cūka uz 200ha, bet ne ilgāk par 2020.gada 31.martu, mežacūkas atļauts medīt arī:
1) medību iecirknī, kura platība ir no 200 līdz 1000 hektāriem, ieskaitot meža zemi un lauksaimniecībā izmantojamo zemi;
2) medību platībās (vietās), kurās saskaņā ar Medību likuma 3.panta trešās daļas 3. un 4.punktu medības ir aizliegtas, vai platībās, kurās zemes īpašnieks pats izmanto medību tiesības vai ir rakstveidā pilnvarojis citu personu izmantot medību tiesības nelimitētu medījamo dzīvnieku medībām;
3) medību iecirknī, kura platība ir mazāka par 200 hektāriem.
P.S. Kur Jums tā sāpe/problēma, ka kādam citam kolektīvam ir lielas platības un ar naudiņu arī viss kārtībā?