Egdar - pričom te rīdzinieks? Nu es ar rīdzinieks :D un? Tā vienkārši ir tāda rausēju kārta, kuru intelekts ir pērc/pārdod/app:s līmenī...pašreizējā krīze dažus vismaz nosēdinās atpakaļ uz zemes. Dažus nē...
Tādēļ reforma ir mūsu visu - normālo, domājošo mednieku - interesēs. Bet nopietna, visaptveroša reforma, nevis stihiskas kampaņas, kas pa lielam visu sačakarē vēl vairāk.
Es nesaku par visiem, bet tieši izlepušaijiem, kam likumi ir pie vienas vietas.
Manas sievas radinieki ir Rīdzinieki, agrāk mācīja kā vajag pareizi dzīvot, kā naudu pelnīt un vispār līda kur neviens neprasīja, dzīvoja zili zaļi, bija savi divi uzņēmumi. Tagad krīzes rezultātā, noklusa un vispār degunu nerāda uz mūsu pusi, jo beidzot saprata kad nav darba, kad bankas pēdejo maizes kumosu no mutes rauj ārā kredītu dēl. Sanāk ka abus uzņēmumus atņēma parādu dēļ, abi palika bez darba, neina kā samaksāt par dzīvokli un vispār kā mazīti nopirkt :) Kā saka viens priecē, ka beidzot šie lepnie Rīdzinieki saprata ka arī viņiem var gadīties tā ka nezini kur dabūt naudiņu lai maizīti nopirkt, jo savā laikā uzskatīja kā tā Krāslavā vai Daugavpili darbu nevar atrast, teicām eij atrodi, ja tik gudri esat, tagad paši bez darba sēž!!!! Protams žēl ka tā ir, bet diemžēl tādus cilvēkus jāpārmāca, jo savādāk nesaprot.
Tas ka LV valda gan finasu jomā krīze, gan arī darba jomā, diemžēl tā ir kā ir, neko tur pagaidām neisāksi, vimaz izlepušie var būt nedaudz pieklusīs un sapratīs arī vienkāršo tautu. Un ja valdība tā turpinās tikai celt nodokļu politiku un ieguldīt naudu banku sektorā, trijos brāļos, bet nevis attīstīt jau esošas nozares, atvērt jaunas nozares, tikmēr esam kur esam, ja vēl dziļākā bedrē neiekritīsim, tāpēc lai nebrīnās ka ļoti daudz tagad pamet LV, ne uz laiku, bet vispār pamer LV. Un drīz tiešām nebūs kur ņemt naudiņu lai samaksātu sev algas kā arī apmaksāt savus izdevumus.
Bet mēs esam kā studenti, kuriem nav ne kripatiņas, bet vienalga dzīvojam un dzīvosim, vēl ne to izdzīvojām, vai ne. Gan šo krīzi pārvarēsim :)
Va velloss, ka te esat nodevuši, pat pasmieties dabūju par Rīgas radiem, jāaa..... nu sava taisnība katram, un pat te trijatā uzčatojot nenonācāt, kā tad būt mazam pleķim vai nēbut tādam? Bet tas tiesa, ka Rīgai lielākas problēmas, tad nāk biezo saskarmes kolektīvi, un tad tikai mēs nostūru kolektīvi, kam arī savas problēmas, bet kuri savstarpēji esam vienkāršāki, mazāk ambīcijas un daudz reiz pašu spēkiem i atrisinam i piestrādājam pie sāpīgajiem jautājumiem.... kā piemērs, lai kaimiņi robežas ievērotu vasarā, jāiet pašiem biežāk un regulārāk tur medīt, tād kaimiņam kārums pāriet, jo tur jau kāds ir priekšā, nu kaut kāa tāa un līdzīgi paanalizējot situācijas risinām....
Bet nu kā Andris Zariņš bija uzrakstījis, ka nē un nē nekādus līgumus, bet radās jautājums a kalab pats esi kolektīva biedrs, un ja Tavā kolektīva teritorijā tādu zēnu saradīsies, kur būs septinji papi jāapzvana un vēl 3 dienas iepriekš, lai varētu medības pieteikt laicīgi, un vēl pārliecināties vai tas nav aizmirst, ta nu nafig, kam tāda augstprātība.... vai nu vecums vai, kas bet man to neizprast, es kā medību vadītājs tādiem s... nedarītos nafig, ka nav ta nav, gaidītu pie Tava meža uz pārejām.... iedomājos šo "ĪPAŠNIEKU" augstrātibu, kad piezvanīšu un pajautāšu, ka vēlos izsekot savainotu dzīvnieku, viņa trīs kārklos... Sakat ko gribat īpašnieki un mazie platībnieki, bet tas nav normāli
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
19.11.2009. 19:03
et nu kā Andris Zariņš bija uzrakstījis, ka nē un nē nekādus līgumus, bet radās jautājums a kalab pats esi kolektīva biedrs, un ja Tavā kolektīva teritorijā tādu zēnu saradīsies,
Es jau neteicu nekadus ligumus. Ludzu sadarbibas ligums un uz prieksu! attieciba uz mana kolektiva teritoriju... privatie ir, attiecibas ar viniem ir labas, neviens no viniem nav mednieks, ja butu tad noteikti ari aicinatu uz medibam. Ja izraditos "suda bralis" tad izlidinatu no kolektiva ar visam platibam :)))) Tapec sadarbibas ligums ir labaks .... Par ipasnieku augstpratibu nevajag cepties, ipasniekam but ari nav viegli. Tev tacu ari nepatik ja pa tavu pagalmu vazajas nezinamas izcelsmes brunoti "brali" neko tev neskaidrojot. Patiesiba ja ir pareizi sakartoti papiri, tad ari parpratumi neradisies. Es tikai izstastiju kads modelis man ka ipasniekam liekas vislabakais. Neviens jau nespiez vietejo kolektivu parakstities uz maniem speles noteikumiem :)))
Nu ja sakārtot likumdošanu, tad jākārto arī otra puse - kolektīvi. Pašlaik medību kolektīvus kā tādus nekas neregulē - ne cik jābūt cilvēku skaitam, ne kāda ir jaunu biedru uzņemšanas kārtība, kādas drīkst noteikt biedra naudas, kādi ir obligātie tiesības un pienākumi utt. Katrs "ķeizariņš" dara kā viņš grib, tādēļ arī visas šīs problēmas rodas - gan jauniem medniekiem "bez galiem" problēmas ar iekļūšanu kolektīvā, gan konflikti vietējie-rīdzinieki, vecie-jaunie utt. Ja būtu noteikts, ka uz tādu un tādu platību nedrīkst būt mazāk par tik un tik biedriem, ja nē tad platība aiziet citam kandidātam, tad tādi konflikti kā te Sergejam nebūtu. Tas NAV NORMĀLI ka kolektīvā uz n-tajiem tūkstošiem ha var būt 5-10 veči. Paši jau esam vainīgi - nekad neesmu dzirdējis, ka kāds ar baigiem pontiem atnācis uz kolektīvu un nolicis visus, toties gadījumus, kad absolūti nemotivēti "pasūta" interesentus dzird no visām pusēm.
Tādēļ reforma ir mūsu visu - normālo, domājošo mednieku - interesēs. Bet nopietna, visaptveroša reforma, nevis stihiskas kampaņas, kas pa lielam visu sačakarē vēl vairāk.
Manas sievas radinieki ir Rīdzinieki, agrāk mācīja kā vajag pareizi dzīvot, kā naudu pelnīt un vispār līda kur neviens neprasīja, dzīvoja zili zaļi, bija savi divi uzņēmumi. Tagad krīzes rezultātā, noklusa un vispār degunu nerāda uz mūsu pusi, jo beidzot saprata kad nav darba, kad bankas pēdejo maizes kumosu no mutes rauj ārā kredītu dēl. Sanāk ka abus uzņēmumus atņēma parādu dēļ, abi palika bez darba, neina kā samaksāt par dzīvokli un vispār kā mazīti nopirkt :) Kā saka viens priecē, ka beidzot šie lepnie Rīdzinieki saprata ka arī viņiem var gadīties tā ka nezini kur dabūt naudiņu lai maizīti nopirkt, jo savā laikā uzskatīja kā tā Krāslavā vai Daugavpili darbu nevar atrast, teicām eij atrodi, ja tik gudri esat, tagad paši bez darba sēž!!!! Protams žēl ka tā ir, bet diemžēl tādus cilvēkus jāpārmāca, jo savādāk nesaprot.
Edgar - problēma tā, ka pašreiz ne tikai "sliktie" ir bez darba un ienākumiem :))
Bet mēs esam kā studenti, kuriem nav ne kripatiņas, bet vienalga dzīvojam un dzīvosim, vēl ne to izdzīvojām, vai ne. Gan šo krīzi pārvarēsim :)
Bet nu kā Andris Zariņš bija uzrakstījis, ka nē un nē nekādus līgumus, bet radās jautājums a kalab pats esi kolektīva biedrs, un ja Tavā kolektīva teritorijā tādu zēnu saradīsies, kur būs septinji papi jāapzvana un vēl 3 dienas iepriekš, lai varētu medības pieteikt laicīgi, un vēl pārliecināties vai tas nav aizmirst, ta nu nafig, kam tāda augstprātība.... vai nu vecums vai, kas bet man to neizprast, es kā medību vadītājs tādiem s... nedarītos nafig, ka nav ta nav, gaidītu pie Tava meža uz pārejām.... iedomājos šo "ĪPAŠNIEKU" augstrātibu, kad piezvanīšu un pajautāšu, ka vēlos izsekot savainotu dzīvnieku, viņa trīs kārklos... Sakat ko gribat īpašnieki un mazie platībnieki, bet tas nav normāli
Es jau neteicu nekadus ligumus. Ludzu sadarbibas ligums un uz prieksu! attieciba uz mana kolektiva teritoriju... privatie ir, attiecibas ar viniem ir labas, neviens no viniem nav mednieks, ja butu tad noteikti ari aicinatu uz medibam. Ja izraditos "suda bralis" tad izlidinatu no kolektiva ar visam platibam :)))) Tapec sadarbibas ligums ir labaks .... Par ipasnieku augstpratibu nevajag cepties, ipasniekam but ari nav viegli. Tev tacu ari nepatik ja pa tavu pagalmu vazajas nezinamas izcelsmes brunoti "brali" neko tev neskaidrojot. Patiesiba ja ir pareizi sakartoti papiri, tad ari parpratumi neradisies. Es tikai izstastiju kads modelis man ka ipasniekam liekas vislabakais. Neviens jau nespiez vietejo kolektivu parakstities uz maniem speles noteikumiem :)))