Dzintaram - radiosignāls kalpo ,lai Astro 220 sazinātos ar suņa siksnu. Resp - suņa siksnas gps čipsītis "sazinās" ar pavadoņiem, noskaidro koordinātes, savukārt radioraidītājs koordinātes nodod ar radiosignāla palīdzību suņa saimnieka Astro 220. Savukārt tas suņa atrašanās vietu un iekārtas atrašanās vietu uzliek uz kartes. 60 km attālumā iekārta darboties nevar. Ja iekārta neuztver suņa siksnas signālu, tad uz kartes parādās pēdējā vieta, kur no suņa tika saņemts pēdējais signāls. Tas nozīmē, ka Astro 220 parādīs kaut 1000 km attālumu līdz sunim, ja saimnieks ar iekārtu būs aizbraucis prom no vietas, kur suns bija uztverams pēdējo reizi. Šo opciju, protams, var arī atslēgt, ja tas traucē. Taču, manuprāt, tā ir laba lieta - vismaz ir zināms, no kuras vietas suni var sākt meklēt(ja signāla nav).
Mani te viens kungs centās pārliecināt, ka no štatiem vestajām Astro 220 ierīcēm kautkas ir savādāk, kaut kādas frekvences atčķiras vai sazin vēl kas tur. Tā kā pats meklēju lētāko veidu kā tikt pie Astro 220(un no Amerikas ir vislētāk), tad vēlreiz jautāšu tiem īpašniekiem, kuri sūtijuši no Amerikas. Vai viss strādā, vai nav problēmu ar karšu instelēšanu, vai vēl kādas citas problēmiņas?
Paldies jau iepriekš!
Suņi: Latvijas dzinējsuns, Bavārijas asinspēdu dzinējsuns
Medību trofejas: 8
15.11.2010. 20:27
Ar tiem amerikāņiem ir tā. Jāsūta uzreiz komplekts, t.i. aparāts un siksnas, tad viss strādās. Nestrādā tikai amerikāņu aparāts ar eiropas siksnām un otrādi, atšķirās frekvences. Kartes ielādēt nav problēmu nevienā aparātā, ja vajag palīdzību dodiet ziņu.
Šo aparātu lietoju regulāri un esmu laimīgs kā zilonis. Ir divi nelieli knifi, lai tas aparāts strādātu bez gļukiem. 1) suņa siksnu no sākuma ieslēdz un patur miera stāvoklī vai noliek kaut kur ārā uz 5 min un tikai tad liek sunim ap kaklu. 2) jāseko, lai aparātam būtu nokalibrēts kompass. Tas jādara jaunai ierīcei un tad, ja ilgu laiku ir stāvējusi bez baterijām.
Paldies jau iepriekš!
Šo aparātu lietoju regulāri un esmu laimīgs kā zilonis. Ir divi nelieli knifi, lai tas aparāts strādātu bez gļukiem. 1) suņa siksnu no sākuma ieslēdz un patur miera stāvoklī vai noliek kaut kur ārā uz 5 min un tikai tad liek sunim ap kaklu. 2) jāseko, lai aparātam būtu nokalibrēts kompass. Tas jādara jaunai ierīcei un tad, ja ilgu laiku ir stāvējusi bez baterijām.