Šodien vārdadienu svin Staņislava, Staņislavs, Stefānija, rītdien - Klāvs, Einārs, Ervīns
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - medibu torni

Slēpts
22.07.2014. 15:40
Sēdēšana pa lieliem notiek pāris vietās- vai lētāk un ērtāk nav uztaisīt no koka pieslienamu trepi- tur pat no vietējā materiāla. Nepieciešamas 4-5 egles (kuras var iegūt paretinot kādu biežņu, grāvs malu vai kādu kritušo), un kādas 50 - 60 neglas. es taisīju ~3,5m augstu- ar meteriāla sagādi, mizošanu līdz piesliešanai pie koka ~2-3h strādājot vienam. Izmaksas niecīgas, sanaglot ja nepieciešams var pa visi objektu- pārnest vienam arī nav liela problēma- bet vai vajag?
Slēpts
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
22.07.2014. 16:07
Saprotams ,ka Tev ir 100% taisnība.Taču mūsu straujajā laikmetā ,pat man slaistam ,brīvdienā ir žēl to 2-3 stundu.Taču darbadienas vakaros pa kādai stundiņai vienmēr atrodas,lai pa nedēļu kaut ko sabūvētu. Tādejādi rīta cēlienu varu veltīt objekta apsekošanai un "perēkļa" uzstutēšanai,lai vakarā mierīgu sirdi ietu uz lūri.Turklāt katru nedēļu varu to lamatu pārstiept kaut uz otru valsts galu neko nesabojājot un mierīgi medīt.
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2017-06-07 12:06
Atrašanās vieta: Rīga
Suņi: Bīgli
22.07.2014. 17:01
Mārci par to vienu kāju un trepi. pakāpieniem jābūt gana platiem, bet tikuntā kāpjot augšā nav kur pieķerties ar abām rokām nekā divi stabi pa malām un pakāpieni. Ka tik nesanāk sapīties meistarībā un fisties no tiem 3 metriem lejā...
Slēpts
22.07.2014. 21:50
uzrāpties, gan jau nav problēma, es domāju, ka drīzāk divas kājas nodrošina lielāku stabilitāti tieši uzstādīšanas brīdī, kad jānostiprina augša pie koka. Ar vienu kāju sanāks labi balansēt, lai tas pasākums nesašķiebjās un nenonāk lejā pirms nostiprināts pie koka
Mārcis
Mārcis
22.07.2014. 22:42
:)
Edmunds
Edmunds
Pēdējo reizi manīts 2023-09-14 14:07
22.07.2014. 23:18
Šādu trepi var uzmizot tieši pa 3 stundām. Saliekama A burta veidā un viegli transportējas uz vajadzīgo lauku. Divatā var viegli aiznest 300m bez pīppauzēm. Šaušana 360*. Sēdēšana, kā parka soliņā, ērta. Uzsliet var arī viens pilsonis. Attālums starp pakāpieniem 30cm. Starp balstu kājām 9 pēdas. No trepes līdz balstu kājām 13 pēdas. Ja liek slīpumā, tad atvērumu palielina pēc vajadzības.
Edmunds
Slēpts
23.07.2014. 09:57
Nu vot! Un tādus var sasliet cik tik vajag- izmaksas arī nekādas. Kā jau tika minēts- metāla izstrādājumam var pieaugt kājas, šādam diez vai... kgan man nesen no meža pazuda galds piešaušanai- nekas īpašs- 4 kājas un virsū vecs finiera gabals- bet kādam savajadzējās tomēr! :D
Mārcis
Mārcis
23.07.2014. 20:20
Ļoti labs sēdeklis. Klasika. Sēdēt ērtāk nekā manā trīskājainī. Arī pats vairākus tādus esmu uzbūvējis. Taču mobilitāte, izrurība pie demontāžas un vairākkārtējas pārvietošanas ir vājās vietas. Ja vēl pierēķina tās stundas ko aizņem būvniecība un materiālu sagtavošana sanāk tik pat dārgi kā dzelzinieks. Jo sevišķi ,ja man ir iekārtas un visādi dzelžu pārpalikumi kurus citādi ir jāatdod lūžņos.Kas attiecas un nozagšanu, to trīskājaino žebērkli, saskrūvētā veidā ir sasodīti neērti pārvietot un svara viņam arī nav ,lai tas būtu to pūļu vērts. Vismaz man vēl neviens no 5 gabaliem, pa 7 gadiem nav nozagts.
Edmunds
Edmunds
Pēdējo reizi manīts 2023-09-14 14:07
24.07.2014. 00:46
Sešas eglītes, cirvis un husis. 3 stundas un gatavs. Vecākajam exemplāram jau pie 10 gadiem, jo nebija slinkums vairākas reizes noimpregnēt zaļā tonī. Eņģu funkciju pilda kaprona striķi ,kas savelk kopā abus augšas pakāpienus. Pa trīs gadiem var pārsiet. Ziemā glabājas šķūnī. Droši vien katrs taisa no tā, kas pa rokai. Šai sakarā gribētu, kāda santehniķa komentu. Varbūt var uzraut torni no pvc trubām ? :)
Mārcis
Mārcis
24.07.2014. 08:15
Skaidra lieta! Un tie kam slinkums taisīt vai skopums žmiedz nost vienmēr atradīs kur uti atrast.:)