Suņi: Latvijas dzinējsuns, Bavārijas asinspēdu dzinējsuns
Medību trofejas: 8
29.09.2009. 21:16
Manuprāt tā, kas ražo optiku ar lielāku diapazonu, tas par to ir padomājis. Ne velti tie ir no dārgā gala. Var jau būt, ka, piemēram 5x30 kaut ko zaudē nosavas gaismas spējas tālākajā galā. Katrā ziņā es savam Leupold VX-3 3,5x10 nekādu starpību krēslā neredzu vai 3,5x vai 10x.
Ja grib lai derētu visam kam, tas ir gan skrejošam, gan stāvošam, tad būs pietiekami ar šādām kombinācijām 2,5x10; 3,5x12; 3x12; 3,5x10. Tādiem kalibriem kā 22-250, 223, 300 Win Mag es jau skatītos uz 4,5x30 vai 5x30.
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
29.09.2009. 22:09
Kaut kāds sviests te sarakstīts, optikas speci saradušies, ibio :(
No autora minētā saraksta, labākais viennozīmīgi ir Swarovski. Ja vari atļauties, viennozīmīgi ņem ciet. Cita lieta, ka ar šo optiku dzinējmedībās nav ko darīt, 4x palielinājums ir par lielu. Dzinējmedībām ir optimāli 1-1,5 platajā galā. Garajā galā, manuprāt, palielinājumu, lielāku par 9, nafig nevajag, ja vien netaisies uz 300-400m vālēt. Tad nu skaties vai nu 1,5-6x42 ja vairāk dzinējmedībām vai 3-9X50 ja vairāk gaidei. Ja gribi labāku redzamību krēslā, tad meklē ar 56 mm ieejas lēcu.
Swarovski ir laba jaunā z6 sērija ar 6-kārtīgu mērogmaiņu (piemēram 2-12). Un lielai mērogmaiņai tēmekļiem nav ne vainas, nav jau foto objektīvs, kur svarīgi kropļojumi vai hromatiskās aberācijas.
Kas attiecas uz Leupold, VX-III sērija ir laba, bet ja vari atļauties dārgo galu, tad labāk tomēr Swaro vai Zeiss vai Smith&Bender. Kahles, Docter, Kaps - tie arī ir ļoti labi, bet vienu puspakāpienu zemāk.
Paldies Ivo, saprotu to,ka Z6 pacelt nevaru,bet optiku meklēju tikai un vienīgi gaidei, dzinējmedībās ar gludo, tā nu esmu sadomājis, bet kā būs nezinu..:) no Swarovski vai Zeiss, ko ieteiktu ap 1000-1200LVL?
Aprīkojums: Browning BAR .30-06, Fabarm Lion H35 Titan 12 ga, Mannlicher ProHunter .223 Rem
Suņi: taksis
Medību trofejas: 2
29.09.2009. 22:36
Ja tikai gaidei, tad vispār var ņemt fiksētā palielinājuma optiku - man uz karbīnes stāv Meopta Meostar 7x56 ar sarkano punktu. Diemžēl Latvijā tādu diez vai izdosies nopirkt, jo tirgotāji neieved fiksētos dēļ zemā pieprasījuma. Visiem vajag maināmo. Bet fiksētais ir 1.kārt lētāks, otrkārt viņā ir mazāk lēcu attiecīgi labāka gaismasspēja, treškārt mehāniski izturīgāks, ceturtkārt, vieglāks. Un piektkārt nav jādomā uz kādu ciparu griezt - notēmē un šauj!
Diemžēl jau kādu laiku neesmu interesējies par piedāvājumu un cenām, bet šajā cenu kategorijā, manuprāt ietilps Zeiss (tikai neņem jeņķu tirgum paredzēto conquest sēriju) un Kahles. Vari droši ņemt arī nedaudz lētāko Docter vai Kaps. Vari ņemt klasiku 2,5(3)-9(10)(12)x 50 vai 56mm. Jāskatās konkrēti uz vietas bodē, kas ir piedāvājumā. Iesaku ar sarkano punktu, krēslā noderēs.
Par Kahles CSX tikai Swaroski Z6i ir labāks. Pašam šie abi divi ir. Nūū, zeisu no Victory sērijas jau var arī mēģināt, tik Latvijā viņiem pārdabiskas cenas ir. Kur ta nu - pusautomātu jau tieši uz dzinējmedībām ar vajag lietot. Bet tad jāņem optika ar minimālo palielinājumu sākot no 2 vai 2,5 vislabāk. Vai pavisam tikai dzinējmedībām 1-6x26 Swaro, vai 1-4x24 Kali vai Zeisu. Vari pazvanīt uz kādu leišu veikalu un pakaulēties kārtīgi teiksim par Z6i 2-12x50. Tas uz visām medībām derēs.
es iesaku Meooptu 3-12x56 iesaku taapeec ka saliidzinot ar nosauktajiem palielinaajuma diapazons lielaaks (netikai gala palielinaajums) - pie mazaakaa palielinaajumuma varees labaak tuvaas distancees vai pa kustiigiem meerkjiem meerceet un ar lielaako palielinaajumu buus labaak no balsta shaut. Ir liela noziime vai optikas mazaakais palielinaajums ir 3.5 vai 3 vai 2.5 - redzes lauks pieaug pa attieciigi (piemeeram 3.5 dalīts ar 3 = pie 3 palielinaajuma buus 16% lielaaks redzes lauks; ja saliidzina 3.5 pret 2., tad 2.5 redzes lauks buus pa 40% lielaaks) redzes lauks noder ne tikai dzineej mediibaam (viens no galvenajiem faktoriem garaam shaushanai ar optikaam), bet arii sashautam zveeram ejot pakalj gaides mediibaas. es ieteiktu kautko skatiities ar 2.5-10x50 (bushnell, meopta, docter utt - daudziem razzotaajiem ir atrodami) saliidzinot ar Leupolda 3.5-10x56 (Leupoldam nav taads normaals palielinaajumu diapazons pieejams par sapraatiigaam naudaam) nav man jaatkaarto apreekjins (varat pashi veel maajaslapaas saliidzinaat razzotaaja dotos FOV skaitljus). iedomaajies liist paklaj kuilim pa asinspeedu mezzaa ja tev optiku tikai uz 4 mazaako var noreguleet (4-16x50) ar taadu palielinaajumu tu kuilim galvu redzes laukaa knapi "dabuutu iekshaa" 20 metru distancee (un ja taa galva veel kustaas...), protams ar 16 palielinaajumu tu kuilim pautiem spalvinjas vareetu slaiktiit uz 100 metriem. pasham jaaizveelas kas svariigaak, bet ja uz dzineej mediibaam domaa aiziet tad noteikti njem kautko ar mazaaku saakuma palielinaajumu
Aprīkojums: Blaser R93 270WSM, Rem .223 Swarovski Z6i 3-18x50 BT; Blaser BBF 97 30-06/12 Swarovski Z6i 1-6x24; uzlabota Walther G22 22LR 3-9x50, Leica CRF1200Y talummers un Swarovski EL 10x42 binoklitis.
Medību trofejas: 14
29.09.2009. 23:55
Varu apstiprinaat, Swaro 2-12x50 ir ljoti labs. :)))
Pie tam par tevis mineeto 1200Ls jau var meegjinaat dabuut ... gruuti, bet var proveet. Sliktaakajaa gadijumaa vari paproveet no USA vinju atvilkt.
Eurooptics,com rullee :)
Taalummeers labaakais vareetu buut Leica CRF 1200 .... labumi? Superkompakts, 7x palielinaajums ... var arii pakjiikjereet un meera kaa dievs.
Protams, ka ar to nevar aizstaat binokliiti Swaro EL 10x42 ... taa ir vispaar pasaka.
Arī pie Leica CRF 1200 esmu palicis, jo kompakta un laba. Bet nezinu gan, vai par Leica geovid 8x56 ir kāds labāks binoklis - tālummērs. Jāpatestē būs tas Swaro EL 10x42....
Aprīkojums: Blaser R93 270WSM, Rem .223 Swarovski Z6i 3-18x50 BT; Blaser BBF 97 30-06/12 Swarovski Z6i 1-6x24; uzlabota Walther G22 22LR 3-9x50, Leica CRF1200Y talummers un Swarovski EL 10x42 binoklitis.
Medību trofejas: 14
30.09.2009. 12:06
Juris Orinskis:
Nav bijis tas gods Leica Geovid 8x56 HD ar taalummeeru rokaa patureet, bet nu svars 1.1KG ir padaudz. Swaro 10x42 ir 880gr.
A tev pasham ir taa Leica, jeb tikai taa spried?
Es savu iegaades izveeli pamatoju ar padziljinaatu interneta izpeeti un USA lietotaaja atsauksmeem.
Swaro ir tipa vislabaakaa bilde un vislabaakais field of view ... uz 1000m Leica 118m pie 8x, bet swaro 110m pie 10x!!!!
ja esi no Riigas, tad varam kaadu vakaru kreeslas laikaa saliidzinaat.
Buutu ljoti interesanti un vairotu objektiivaas zinaashanas par mantu.
Ko saki par shaadu joku?
Jaanis Naglis:
Es tachu raxtiju - http://www.eurooptic.com/ ..... Aleksis ir normaals dzeks.
Ir paarbaudiits, ka darbojas pat garantija. Man pirmaa Leica CRF gljukoja, dabuju suutiit back.
Ja grib lai derētu visam kam, tas ir gan skrejošam, gan stāvošam, tad būs pietiekami ar šādām kombinācijām 2,5x10; 3,5x12; 3x12; 3,5x10. Tādiem kalibriem kā 22-250, 223, 300 Win Mag es jau skatītos uz 4,5x30 vai 5x30.
No autora minētā saraksta, labākais viennozīmīgi ir Swarovski. Ja vari atļauties, viennozīmīgi ņem ciet. Cita lieta, ka ar šo optiku dzinējmedībās nav ko darīt, 4x palielinājums ir par lielu. Dzinējmedībām ir optimāli 1-1,5 platajā galā. Garajā galā, manuprāt, palielinājumu, lielāku par 9, nafig nevajag, ja vien netaisies uz 300-400m vālēt. Tad nu skaties vai nu 1,5-6x42 ja vairāk dzinējmedībām vai 3-9X50 ja vairāk gaidei. Ja gribi labāku redzamību krēslā, tad meklē ar 56 mm ieejas lēcu.
Swarovski ir laba jaunā z6 sērija ar 6-kārtīgu mērogmaiņu (piemēram 2-12). Un lielai mērogmaiņai tēmekļiem nav ne vainas, nav jau foto objektīvs, kur svarīgi kropļojumi vai hromatiskās aberācijas.
Kas attiecas uz Leupold, VX-III sērija ir laba, bet ja vari atļauties dārgo galu, tad labāk tomēr Swaro vai Zeiss vai Smith&Bender. Kahles, Docter, Kaps - tie arī ir ļoti labi, bet vienu puspakāpienu zemāk.
Diemžēl jau kādu laiku neesmu interesējies par piedāvājumu un cenām, bet šajā cenu kategorijā, manuprāt ietilps Zeiss (tikai neņem jeņķu tirgum paredzēto conquest sēriju) un Kahles. Vari droši ņemt arī nedaudz lētāko Docter vai Kaps. Vari ņemt klasiku 2,5(3)-9(10)(12)x 50 vai 56mm. Jāskatās konkrēti uz vietas bodē, kas ir piedāvājumā. Iesaku ar sarkano punktu, krēslā noderēs.
Pie tam par tevis mineeto 1200Ls jau var meegjinaat dabuut ... gruuti, bet var proveet. Sliktaakajaa gadijumaa vari paproveet no USA vinju atvilkt.
Eurooptics,com rullee :)
Taalummeers labaakais vareetu buut Leica CRF 1200 .... labumi? Superkompakts, 7x palielinaajums ... var arii pakjiikjereet un meera kaa dievs.
Protams, ka ar to nevar aizstaat binokliiti Swaro EL 10x42 ... taa ir vispaar pasaka.
Nav bijis tas gods Leica Geovid 8x56 HD ar taalummeeru rokaa patureet, bet nu svars 1.1KG ir padaudz. Swaro 10x42 ir 880gr.
A tev pasham ir taa Leica, jeb tikai taa spried?
Es savu iegaades izveeli pamatoju ar padziljinaatu interneta izpeeti un USA lietotaaja atsauksmeem.
Swaro ir tipa vislabaakaa bilde un vislabaakais field of view ... uz 1000m Leica 118m pie 8x, bet swaro 110m pie 10x!!!!
ja esi no Riigas, tad varam kaadu vakaru kreeslas laikaa saliidzinaat.
Buutu ljoti interesanti un vairotu objektiivaas zinaashanas par mantu.
Ko saki par shaadu joku?
Jaanis Naglis:
Es tachu raxtiju - http://www.eurooptic.com/ ..... Aleksis ir normaals dzeks.
Ir paarbaudiits, ka darbojas pat garantija. Man pirmaa Leica CRF gljukoja, dabuju suutiit back.