Tur kur es braucu uz bauru ir ļoti labs briežu blīvums. Tas pateicoties jau vairākus gadus pareizai medīšanai. Brieži tur bauro un daudz. Bet noteikums ir zem 16 žuburiem neaiztikt. Un tādi tur ir. Nav tādas medību reizes kad neredzētu briedi. Bet baurs, līdzko mainās laiks ļoti pieklust. Ka dažas dienas pieturas labs laiks, bauro kā traki.
Pēkšņš pilnmēnes ir domāts kad ir apmācies un noskaidrojas. Tad dzīvnieki staigā, bet nebauro.
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
10.09.2009. 20:21
TĀ KA LAIKA APSTĀKĻIEM, LAI ARĪ IR NOZĪME, BET TIKAI OTRŠĶIRĪGA!
Paldies tev varda brali par informaciju, kas apstiprinaja manu miglaino nojausmu :), paldies dievam sestdien dosos uz to Latvijas kaktu kur pirms laika pamuka 150 briezi.... Tiesa ka vesta pedeja inforacija, tad 90 % esot atgriezusies. . . .
Ir cilvēki, kas veikuši ilgstošus novērojumus, un tie liecina, ka manāma buļļu baurošana sākas, ja mežā ir vismaz 10 staltbrieži uz 1000 ha. Bet buļļi normāli bauros tikai tad, ja to blīvums būs 30 – 50 uz 1000 ha. Tāds un vēl lielāks (70 – 120 uz 1000 ha) blīvums bija visās Kurzemes staltbriežu populācijās 1960. – 1990. gadā."
Diemžēl, šodien reti kur blīvums sasniedz 30 – 50 staltbriežus uz 1000 ha, TĀ KA LAIKA APSTĀKĻIEM, LAI ARĪ IR NOZĪME, BET TIKAI OTRŠĶIRĪGA!
10.09.2009. 18:53
mainigi laika apstakli jau ietekme ari parasto lopinu parvietosanas intensitati...
Bet nu jedziens "peksns pilnmeness" lika man sakt domat par Latvju vadoniem :))))
Mana pieredzde gan liecina pēc straujām laika maiņām vai pēkšņš pilnmēnesis kārtīgi pieklusina bauru. Un savukārt nemainīgs laiks un citi apstākļi veicina bauru.
Jānis Misiņš, Šodien, 08:42
Tā man pēc divām dienām sākas atvaļinājums. Laiks arī plānojas labs, cerams būs labs baurs.
Ja godīgi, tad laikam ir otršķirīga nozīme ar labu bauru. Ja viņš ir tad ir arī mākoņainā un vējainā laikā, kā arī tūlīt pēc lietus, par ko esmu pārliecinājies. Laikam tomēr ir citi iemesli kāpēc tas ir neizteikts un galvenais neregulārs - jo pat pēc ļoti labas baura nakts, nākamajā naktī buļļi var nebaurot vispār.
P.S. Kurā laika ziņu portālā tad sola labu laiku, man kaut kā nav izdevies atrast?
10.09.2009. 16:07
Vecie onkas man stastija ka labakais rezonators ir izkaltets latvana stumbrs, pats esmu redzejis ka to izmanto ari piegaudosana...
par pudeli labs padoms, sestdien izmeginasu!
Pēkšņš pilnmēnes ir domāts kad ir apmācies un noskaidrojas. Tad dzīvnieki staigā, bet nebauro.
Paldies tev varda brali par informaciju, kas apstiprinaja manu miglaino nojausmu :), paldies dievam sestdien dosos uz to Latvijas kaktu kur pirms laika pamuka 150 briezi.... Tiesa ka vesta pedeja inforacija, tad 90 % esot atgriezusies. . . .
Diemžēl, šodien reti kur blīvums sasniedz 30 – 50 staltbriežus uz 1000 ha, TĀ KA LAIKA APSTĀKĻIEM, LAI ARĪ IR NOZĪME, BET TIKAI OTRŠĶIRĪGA!
Bet nu jedziens "peksns pilnmeness" lika man sakt domat par Latvju vadoniem :))))
Tā man pēc divām dienām sākas atvaļinājums. Laiks arī plānojas labs, cerams būs labs baurs.
Ja godīgi, tad laikam ir otršķirīga nozīme ar labu bauru. Ja viņš ir tad ir arī mākoņainā un vējainā laikā, kā arī tūlīt pēc lietus, par ko esmu pārliecinājies. Laikam tomēr ir citi iemesli kāpēc tas ir neizteikts un galvenais neregulārs - jo pat pēc ļoti labas baura nakts, nākamajā naktī buļļi var nebaurot vispār.
P.S. Kurā laika ziņu portālā tad sola labu laiku, man kaut kā nav izdevies atrast?
par pudeli labs padoms, sestdien izmeginasu!