Tēmas nosaukums - kupāti
Informācija
Šajā diskusijā piedalās 4 lietotāji. Komentāru skaits 5. Pēdējais viedoklis 23.08.2009. 08:43Līdzīgās tēmas
Andrejs
Pēdējo reizi manīts 2009-12-06 17:36
Lietotāja statuss: Vērotājs
21.08.2009. 13:16
Sveiki. Izstāstiet kā jātaisa kupāti piem. 5kg gaļas. Zarnas arī ir. Cik daudz garšvielas vajag, un kādas.

Jānis
Pēdējo reizi manīts 2025-04-14 07:57
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: MMK ''SALA''
Atrašanās vieta: Jēkabpils, Rīga
Medību stāžs: No 2008
Aprīkojums: MC-21-12, TOZ- 34. Howa 1500
Suņi: Nav, bet būs
Medību trofejas: 18
21.08.2009. 22:37
Sīpoli vairumā, un garšvielas atkariigs cik stiprus vēlies..
Andrejs
Pēdējo reizi manīts 2009-12-06 17:36
Lietotāja statuss: Vērotājs
22.08.2009. 19:07
Laikam jau neviens nav taisījis.
Slēpts
23.08.2009. 07:32
Nu jauzraksta taču jo taisa daudzi laikam negrib dalities ar savam receptem žel. Es taisu ta: buka gaļa samalta caur rupju 8mm. sietu + spekis ari samalts rupji 20% no buka gaļas svara un specijas liellopu gaļai, bišku medijumam specijas(ir pardošana ari) ķiplokus sals pipari un visu apvalka (zarna) viss, liec ledusskapi un ed vesels. Gatavot ari fiksi ieliec udeni un kad aizvirs vari 8min. ilgak nevajag jo paliks sausas.Labu apetiti.

Verners
Pēdējo reizi manīts 2022-06-30 11:07
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Koknese
Medību stāžs: 32
Aprīkojums: pilns
Medību trofejas: 81
23.08.2009. 08:43
1 daļa liesas gaļas, 1 daļa treknas gaļas, 1 daļa sīpoli. Garšvielas - pēc ieskatiem, bet pamatā sāls, pipari. Medijuma gaļai iet labi klāt muskats (nepārforsēt)un nedaudz ķimenes. Ieteikumi. pildot zarnās gaļu nevajag tās pārblīvēt, jo gatavošanas procesā plīsīs. katram kupatam rūpīgi nosien galus ar diegu un nevis vienkārši sagriez, jo svarīga ir sula, kas veidojas gatavošanas laikā. Vispār par kupatiem forumā jau bija diskusija un receptes. Meklē!!