...S&B pilnapvalka ir tērauda lodes (pievelk magnēts) precizitāte 5lodes 100metros apm.12-15cm aplī.ir izmēģināts ar sako75,tikku,brauniņu pusautomātu. čehu barnes ar zilo pārklājumu ir OK,precīzas un nešķīst zālē un labībā.
Ivo! Es arī šauju ar S&B un nekādu problēmu. Kāpēc Tu esi secinājis ka tās ir sūdi? Pēc smakas , krāsas vai kā citādi?:) Ja pēc smakas tad varbūt labāk pa priekšu paskaties uz savām zolēm un tad vaino patronas:)
Mana kolektīvā vienam medniekamm ari bija tada problēma,sprūda 30/o6 kalibram S&B čaulites ta ka bez paligiericem never āra dabut.Ierocis TIKA,izmēģinājam ar Čehu ieroci mod.98 viss kartība,nesprust un precizitāte ari atbilstoša cenai.Patronas nav tās labakas ,bet ir lietojamas.
Pamēģini citu patronu partiju S&b. Iespējams ka mīkstas čaulītes un stipri izplešas patrontelpā. Vēl var būt ka tavam ierocim ir ļoti precīzs attālums no aizslēga galviņas un stobra.Šaujot vienkārši noķīlē. Vienam Remingtonam un krievu Toz bij tas pats joks ar natenēm. Visiem iet labi , bet vieņiem aizslēgs ķīlējās.
Patronām jau nav ne vainas un cena atbilst kvalitātei. Šauts ir ar dažādiem ieročiem un nevienam izkliede 100 m nav izgājusi no 5 cm robežas. Pirms vaino patronas jāpameklē vainas citur.
Bildē labi redzamas "haltūras" sekas.... Diemžēl, personīgā pieredze, par laimi bez traģiskām sekām.... Savu mūžu vairs šitās patronas stobrā nebāzīšu un citiem neiesaku!
Suņi: Latvijas dzinējsuns, Bavārijas asinspēdu dzinējsuns
Medību trofejas: 8
11.08.2009. 18:57
Visu dienu biju prom, bet tagad varu atkal pieslēgties.
Tātad, ierocis Remington 700, praktiski jauns, izšautas kādas 40 patronas, kalibrs 30-06. Precizitāte čehu lodēm ir ok, pat ļoti. Čaulīte tiešam izskatās nedaudz uzpūsta, vairāk tuvāk resnajam galam. Labi, ka paņēmu tikai 5 gab, citādi būtu jānes atpakaļ uz veukalu.
Pats šauju ar S&B lodēm 10.7 grami ar caurumiņu vidū. Pēdejā manā pievienotā bildē ir redzams rezultāts. Šāvu var teikt caur rudziem jo tiešu mērķi kur šaut neredzēju. Ieejas caurums bija maziņš, lode atdūrās pret ribām un sadalījās 3 daļās kas izgāja ārā no otras puses. Gaļas zudumi min. Nebija nekā nopietna bojājuma kā tikai izmests ārā pārītis ribu gabaliņu, un viss. Precizitāte ļoti apmierina. Cik esmu šāvis ar citām lodēm šīs man patīk viss labāk! Kalibrs 30-06. Protams ka nav pusautomāts.
Patronām jau nav ne vainas un cena atbilst kvalitātei. Šauts ir ar dažādiem ieročiem un nevienam izkliede 100 m nav izgājusi no 5 cm robežas. Pirms vaino patronas jāpameklē vainas citur.
Tātad, ierocis Remington 700, praktiski jauns, izšautas kādas 40 patronas, kalibrs 30-06. Precizitāte čehu lodēm ir ok, pat ļoti. Čaulīte tiešam izskatās nedaudz uzpūsta, vairāk tuvāk resnajam galam. Labi, ka paņēmu tikai 5 gab, citādi būtu jānes atpakaļ uz veukalu.