Jautājums radās, jo 5ha sainniecībā pierīgā (Stopiņu nov.) cūkas kartupeļus vakar paēdušas.
Vai es varu individuāli, neiesaistot mednieku kolektīvu, ar īpašnieku noslēgt madību tiesību nomas līgumu un pēc tam, sastādot aktu par postījumiem, legāli vaktēt cūkas? Vai šinī gadījumā mēžniecība man ļaus iecirkni reģistrēt un licenzi ruksim dos? Vēlak jau uz šī līguma pamata varētu tur kādu lapsu ar pavaktēt:)
Pie tam 1000ha meža ir vajadzīgs.Lauksaimniecības zeme netiek ņemta vērā.Lauksaimniecības zemi ņem vērā tikai bukiem,kuriem arī kā minimums ir vajadzīgi 200ha.
Nu jā. tiesa. Normāls zvērs nekāds nesanāks ar 5ha:) Ja nu ar vietējiem nekas nesarunājas, tad nu medību iecirkni reģistrēt un vaktēt nelimintētos var? Lapsas ar tur siro.
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
14.07.2009. 07:59
Es tava vieta rikotos sekojosi-
1. Noregistretu individulo medibu objektu uz nelimitetajiem medijumiem.
2. Aizietu pie vieteja medibu formejuma un noslegtu ar viniem sadarbibas ligumu.
3. Sadarbibas liguma ietvaros vienotos ar kadiem noteikumiem vietejais mednieku formejums izsniedz men cukas licenci (vienkarsi tapat, par naudu, citi nosacijumi...).
4. Pec tam vari doties uz mezniecibu un pieteikt medibas uz cukam kaut vai pushektaru liela medibu objekta :)))
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
18.07.2009. 19:17
Gribētos jau paskatīties uz to mednieku klubu, kurš būtu gatavs piešķirt meža cūkas atļauju tādam 5 hektāru medniekam!!!
Nu viss ir atkarigs no ta kas tu pats esi :)))) Es domaju ka ir vietas kur personigi man ari uz pushektara cukas licenci pieskirs :))) Ir vietas kur pieskirs tapat vien.....
Vai es varu individuāli, neiesaistot mednieku kolektīvu, ar īpašnieku noslēgt madību tiesību nomas līgumu un pēc tam, sastādot aktu par postījumiem, legāli vaktēt cūkas? Vai šinī gadījumā mēžniecība man ļaus iecirkni reģistrēt un licenzi ruksim dos? Vēlak jau uz šī līguma pamata varētu tur kādu lapsu ar pavaktēt:)
Medību platības, nomedīšanas apjoms un medību atļauja
2) meža cūku, briežu govju un teļu medībām — ne mazāk kā 1000 hektāri;
1. Noregistretu individulo medibu objektu uz nelimitetajiem medijumiem.
2. Aizietu pie vieteja medibu formejuma un noslegtu ar viniem sadarbibas ligumu.
3. Sadarbibas liguma ietvaros vienotos ar kadiem noteikumiem vietejais mednieku formejums izsniedz men cukas licenci (vienkarsi tapat, par naudu, citi nosacijumi...).
4. Pec tam vari doties uz mezniecibu un pieteikt medibas uz cukam kaut vai pushektaru liela medibu objekta :)))
Nu viss ir atkarigs no ta kas tu pats esi :)))) Es domaju ka ir vietas kur personigi man ari uz pushektara cukas licenci pieskirs :))) Ir vietas kur pieskirs tapat vien.....