Šodien vārdadienu svin Mirta, Ziedīte, rītdien - Marģers, Anastasija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Vai ir piellaujamas atkaapes licenzes norakstiissanas kaartiibaa???!

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 35 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 25.07.2009. 12:21

Guntis
Guntis
Pēdējo reizi manīts 2009-08-06 12:28
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Medību trofejas: 5
01.07.2009. 17:33
Vienkāši ir cilvēki, kam patīk meklēt augoņus kur viņu nav.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
01.07.2009. 17:57
Ja es būtu inspektors, tad vienkārši intereses pēc paskatītos ko viņš vēlas ar to dzīvnieku tālāk iesākt kad pievilka pie auto, jo tāpat tu viņu noķersi, bet ja ielika auto tad sorry, pārkāpums. godīgi sakot pašam vēl nekad nav bija vilkt līdz auto medījumu, lielākoties visi kur tika nomedīti tika norakstīta licence tur arī izķidāti un sadalīti maisiņos, nu max aizvelku līdz tuvākajam kokam lai vieglāk būtu buku izķidāt. vieglāk ir nest mugursomā, nekā vilk pa zāli, vēlāk īsta vaga paliek tajā zālē un pļavas saimnieks uz tevis ne visai omulīgi skatās ka visa zāle tika nomīcīta.
Panest ar var, bet redzēju kā viens nesa tā visa mugura ar asiņim nolija, jo vēlējas mājās uz galdiņa visu izķidāt. Kā saka katram sava gaumes lieta kur ķidāt!!!!
Uldis
Uldis
Pēdējo reizi manīts 2024-08-17 14:54
Atrašanās vieta: www.logitev.lv
Medību stāžs: 1993 g.
Aprīkojums: Medībām Latvijā pietiek
Suņi: Hanoveras dzinējs Klifs
Medību trofejas: 13
01.07.2009. 19:40
Manā medību rajonā gan normāli inspektori. Ar kolēģi pavasarī bijām aizgājuši uz beriem. Bebri nerādījās, bet kolēģa dēlam gribējās pašaut. Tika izšautas kādas 40 patronas . Kad gājām atpakaļ- dragi klāt. Pārbaudija papīrus un plintes vai nav tukšas un nummurs atbilst, jo bijis gadījums, ka mežzinim bijusi plinte,kas netbilst papīriem. Ja gribēja, varēja piesieties, ka nešaujam šautuvē, jo tika šauts gan no gludā, gan spicā.
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 20:31
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
01.07.2009. 21:05
Te jau vecā patiesība, gan mūsu rindās loši - visu tiešā nozīmē, gan arī pārbaudītāju inspektoru rindās... Jo katrai lietai var pieiet arī no CILVĒCISKĀS puses ne tikai, kā ierēdnim un burta kalpam! Bet nu tādiem arī jābūt, citādi jau būtu vienveidība... Žēl tos kuriem nepaveicas, bet gan jau arī viņu sejās reiz būs uzvaras smaids.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2023-03-14 20:46
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
02.07.2009. 00:01
Tapēc jau mums ir tāds brangs un grūti uzturams valsts pārvaldes/kontroles aparāts, ka tautieši prot atrast problēmas tur, kur viņas nav. Vajadzēja inspektoriem paziņot, ka tu nemaz nepretendē iegūt to buku savā īpašumā, bet gan vedīsi valstij. Šiem atkārtos žoklis, vismaz 20 min. mēģinātu sagremot ko tu tur pateici. Tu tikmēr noraksti licenci, hops, buku mašīnā iekšā un prom.
Janis
Janis
Pēdējo reizi manīts 2023-08-01 13:22
Lietotāja statuss: Lietotājs
Mednieku organizācija: Pie Mednieku ugunskura
Atrašanās vieta: Salaspils
Aprīkojums: Tikka M695 30/06, Toz 34 E
Suņi: Dvorterjers, spalvainos ņem!
Medību trofejas: 11
02.07.2009. 10:07
Medibu likuma rakstits ka uz vienu licenzi individuali atlauts medit ne vairak ka tris medniekiem un licenzei jabut pie ta kurs medibu parskata ir ierakstits ka medibu vaditajs! Ja janoraksta notikuma vietaa, tad sanak karteja laza, jo piem notiek individualas medibas gan uz cukam gan azi vai vel nezin ko no limitetajiem, viens mednieks nosauj buku, tad sanak ka vaditajam japamet savs tornis kur vins gaida cukas un jabrauc norakstit licenze...! Bet ja es nosauju buku un pazvanu vaditajam kurs noraksta licenzi otra liguma platibu puse problema netiek atrisinati jo ja nemaldos lai es varetu vest tofeju vai visu buku tad pie manis jabut licenzes augsejai pusei...!!!
Janis
Janis
02.07.2009. 10:13
Un vel tad jau sanak ka visiem trijiem obligati tapat ka dzinejmedibas ir jasatiekas un japarakstas parskata par to ka ir ir iepazinusies ar medibu drosibas prasibam un medibu kartibu...!
Slēpts
02.07.2009. 10:25
Jani, medibu parskata ir japarakstas par drošibas pasakumiem un... PIRMS medibam ja tu to nezinaji. Un nošaujot limiteto zveru tev bus jagaida medibu vaditaju kad viņš atbrauks un norakstis licenzi. Savadak busi brakans!!!
Janis
Janis
02.07.2009. 10:30
A ko es rakstiju...????????????????????????????????????????????????????????????
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
02.07.2009. 11:25
Turpinājums Jāņa teiktajam.
Medību vadītājs nomedī vēl visam klāt meža ruksi ap 200 kg un otrais ar nomedī ruksi, trešais āzi, kamēr ar to dokumentācijas kaudzi tiks medību vadītājs galā, tad labi ka līdz rītam ar visu to murgu tiks skaidrībā, vēl nerunājot par dīrāšanu, bet paši ziniet, ja vasarā ātri neizķidāt dzīvnieku, tad ļoti patīkama piegarša gaļai parādās.
Piemēram mūsu platībās var sanākt pat tā ka viens mednieks no otra sēz vismaz kādi 5 km attālumā un kā tad rīkoties?
Ja piemēram es esmu medību vadītājs, sēžam uz rukšiem un āžiem. jau sāk krēslot, krūmos dzirdu ka nāk rukši, te atnāk sms ka kolēģis tiko nomedīta stirnu āzi, tad sanāk man jāmet man nodarbe uz rukšiem un jāskrien norakstīt licenci, jo ja to neizdarīt uz reiz gaļa būs barojama suņiem. Bet loģiski domājot es varu uz tā paša torņa norakstīt to licenci, un gaidīt tos rukšus, bet tas kolēģis sāks dīrāt, un atkal pārbaude tam kolēģim un viņš ir jau maļikis jo nav licneces uz rokām :(