Šodien vārdadienu svin Mirta, Ziedīte, rītdien - Marģers, Anastasija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Vai ir piellaujamas atkaapes licenzes norakstiissanas kaartiibaa???!

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 35 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 25.07.2009. 12:21

Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2021-03-11 14:04
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Jūrmala
Medību stāžs: no 2002 gada.
Aprīkojums: TOZ-34P 12, Browning Eurobolt 3006
Medību trofejas: 19
30.06.2009. 09:23
Man jau likās ka es uzrakstīju Latviski. Tā kvartāla robežās kurā ir šis dzīvkieks nomedīts, ja tajā tev atrodas dīrātava tad droši.
Dainis
Dainis
Pēdējo reizi manīts 2019-02-20 22:59
Atrašanās vieta: Bolderāja
Medību stāžs: 1987
Aprīkojums: TOZ34E 12/70,MP153 12/76,Mannliher 30-06
Medību trofejas: 9
30.06.2009. 09:50
Man katrā kvartālā ir sava veida dīrātava,tadā aizaugušākā vietā blakus grāvītim,kur nazi un zābakus nomazgāt.
Man jau likās ka mēs zinām kur ir jānoraksta licenze.
Jānis
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2021-03-11 14:04
Atrašanās vieta: Jūrmala
Medību stāžs: no 2002 gada.
Aprīkojums: TOZ-34P 12, Browning Eurobolt 3006
Medību trofejas: 19
30.06.2009. 10:05
Labi. Lai jau saprotu ka šī diskusijs ir absalūti neauglīga, bet likums ir viens un neviens inspektor pa savam viņu tulkot nav tiesīgs. Pēc likuma Medību vieta ir vieta kurā tiek organizētas medības - tas ir dzinējmedībās viens vai vairāki kvartāli ap kuriem ir izvietota mednieku līnija, gaides medībās tas kvartāls vai saimniecība kurā mednieks atrodas un ir nomedījis konkrēto dzīvnieku. NEKĀDĀ gadījimā tas nav tas kvadrātmetrs uz kura giļ konktētais nomedītais dzīvnieks un nevienā likumā vai medību noteikumos nav minēts ka es nedrīstu izkustināt savu medījumu pirms nav norakstīta atļauja. Nevajag jaukt medības ar slepkavību un SESAI izmeklšānu.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
30.06.2009. 10:07
Jā bet taču jābūt kādiem izņēmumiem, piemēram es nomedīju āzi, un hop sāk līt tad lūdzu pasakiet kā tad varēs līcenci norakstīt, jo papīrs būs slapjš un paši ziniek kā rakstīt uz slapja papīra. Kā tad būt šajā situācijā????
imants
Pēdējo reizi manīts 2010-03-20 23:18
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
30.06.2009. 10:26
Var arī tā, aizej uz mašīnu, noraksti licensi un tad ej pēc medījuma. Bet vispār inspektors mežā ir, lai sastādītu protokolu. Tas ir viņa darba rādītājs. Ir sastādīts protokols, tātad cilvēks strādā, ir vajadzīgs. Ar audzināšanu nodarbojas citā vietā.
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
30.06.2009. 10:45
Jā un līdz auto ir vismaz kilometrs jānoiet, vakars nāk, drīz būs tumš. lietus līst, kā saka romantika. :)
Tad tas nozīmē, atrodi mežā kaut cik sausāku vietu, nosedzies, vismaz ātri ieraksti datumu, ko nomedīji, kurā vietā un tad vari ņemties ar āža dīrāšanu. Savādāk jebkurā gadījumā dabūsi pa galvu!
Pie mums savā laikā ar viens trakais mežzinis bija, kas vairāk vaktēja pašus medniekus, bet maļiki bija pie vienas vietas, uzskatīja ka visi mednieki ir maļiki, bet tie kas īstenībā bija maļiki, pat bija zvanīts, tad mūžīgi atrada kādu iemeslu lai neaizbrauktu uz šāviena vietu. Bet ja nedot Dievs uzzināja ka tur medās mednieki tad pēc šāviens pārs min laikā jau bija klāt. Kā saka atskaitīties taču vajag. Paldies Dievam tagad vinš tur jau nestrādā, jo pārāk daudz putras sastrēba ar savu gudrību!!!
Dainis
Dainis
Pēdējo reizi manīts 2019-02-20 22:59
Atrašanās vieta: Bolderāja
Medību stāžs: 1987
Aprīkojums: TOZ34E 12/70,MP153 12/76,Mannliher 30-06
Medību trofejas: 9
30.06.2009. 10:57
Un ko Tu pidāvā lai medību noteikumos apraksta nepārvaramas varas.
Jūsu mežzinim ir pilnīga taisnība ,pa godīgam.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
30.06.2009. 13:41
Par to vietu - tas tāds interesants jautājums tomēr.
Iedomāsimies situāciju - medniekam ir īpašums, tajā tiek medīts. Tā ir vieta, piemēram, kādi 50ha. Vidū (malā, sānā, utml)- māja... globāli ņemot, nomedīju, nesu mājās un tad norakstu? :) Vai varbūt nenorakstu un uz iespējamiem jautājumiem par šāvienu, saku, ka lapsa?
Kā redzams, interpretācijas iespējas ir pārlieku lielas...tā kā faktiski pareizi ir vietu tulkot šaurākā izpratnē.
Par tēmas autora gadījumu:
Protams, normāli būtu, ja pārbaudītājs tomēr sagaidītu nepārprotamas darbības, kas ļauj ar lielu pārliecību secināt, ka licence varētu tikt arī nenorakstīta un tēmas autora minētajā gadījumā tas būtu: medījuma likšana mašīnā, pirms norakstīta licence. Atvilkt līdz autiņam - OK. Tad sēdies iekšā, raksti papīrus un tad krāmē mašīnā. Ja dari otrādāk - tad pats vainīgs. Bet - tā kā amatpersona šādas darbības nesagaidīja, līdz ar to, faktiski protokolu sastādīja uz pieļāvumu pamata, tad ir visas iespējas piespriesto sodu, ja tāds būs, apstrīdēt. Un, esmu pārliecināts, sekmīgi apstrīdēt.
Taču gaidam informāciju no nelaimīgā kolēģa...
Ints
Ints
Pēdējo reizi manīts 2025-04-18 18:28
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Mednieku organizācija: m/k Spārne Ģibuļu pag.
Atrašanās vieta: Talsi
Medību stāžs: no 2004.g
Aprīkojums: IŽ 27, Weatherby Vanguard S2 308, Winchester XPR 308
Medību trofejas: 39
30.06.2009. 13:52
Ir, ir ailīte, kur ieraksta medību vietu, tikai te man jautājums- vai to kvartāla Nr. vai saimniecības nosaukumu ierakasta tikko pirmo reizi tur ieradies? Ja jā, tad jau var iznākt sēdēt mēnešiem, kamēr Diāna to lopiņu izgrūdīs pa šāvienam. Ja nenāk te, citu vakaru esmu citur, kur ir kāda kustība! Un tā atļauja nav mana personīgā, ar to citu vakaru vai rītu cits mednieks dosies medīt, tad viņam obligāti jāsēž konkrētā vietā, kas kaut kad ierakstīta atļaujā? Te kaut kas neklapē... Un pilnīgi dabiski ir tas, ka pie mums katram sava likuma izpratne, jo likumi ir tā uzrakstīti, ka var staipīt kā vecas zeķubikses, jautājums tikai, kurš lielāks priekšnieks.
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
30.06.2009. 13:59
Medību vieta jāieraksta pēc nomedīšanas. Ātrāk licencē nekas vispār nav jāraksta.