Šodien vārdadienu svin Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds, rītdien - Uvis, Gints
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - 1 jūniju gaidot

Mārtiņš
Mārtiņš
Pēdējo reizi manīts 2016-04-08 12:31
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Mežs
Suņi: pagaidām nav
22.05.2009. 23:05
Es šoziem brīnijos un nekādīgi nevarēju saprast, kas noticis stirnām ( daži eksemplāri) stāv rapša lauka malā un nebaidās pilnīgi ne no kā,knapi kustas, mani pielaida ~1m attālumaa.
Kas tad īsti viņām kaiš?(šādus maniju jau ziemas sākumā)Vai tad tiešām trūktu barības vielas?
Par to ka stirnas kasa nost sniegu, esmu lasijis ka to viņas dara lai sajustu zemes virācijas ja kāds plēsējs mēģina pielavīties un ka uz sniega guļot nekas tām nenotiek.(neslimo)
Par ragiem- Tukuma pusē, cik esmu redzējis visiem āžiem notīrīti ragi.
Renārs
Renārs
Pēdējo reizi manīts 2020-07-31 23:03
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
22.05.2009. 23:48
Diemžēl, zemgales pusē 3 nedēļas atpakaļ uz lauka atradu kritušu kazu bez ārēji redzamiem ievainojumiem, pat pūkainie vēl nebija atrduši. Tā, ka daba ir viltīga...
Slēpts
23.05.2009. 22:33
Nu aes vakar biju uz mežu,redezēju 5 sašlikus-2 āžus 3 stirnas.Vārgus nēsu manījis cik esmu bijis.Un ragi bija skaisti vienam,patsa nebija nekāds jaunais,bet ragi skaisti un lieli.
Mārcis
Mārcis
Pēdējo reizi manīts 2020-09-03 11:00
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Ikšķile, Tirzas pagasts
Medību stāžs: No 2005 gada
Aprīkojums: " Ierindas mednieka darba zirgi"
Suņi: taxis
Medību trofejas: 25
25.05.2009. 08:43
Kā nu kurā pusē.Kurzemes pusē ziema bija mīksta.Līdz ar to mazs" atbirums".Vidzemē tie divi mēneši daudzus paņēma.Marta beigās vienā vietā atradām 2 otrajā 3 nomirušus kazlēnus.Viss bariņš apgūlies,bet piecēlušies stiprākie.Tagad pavasarī apstaigājot platībasun būvējot torņus arī pāris "nāves vietas" atradu.Tā kā šādā gadījumā labāk laikam bez žēlestības rudenī visus mazos uz ķēķi aicināt, jo tieši viņi taču pirmie aiziet bojā gan no bada un līdz ar to no sala un nespēka.Bet "pēc kautiņa jau dūres nekrata".