Šodien vārdadienu svin Vēsma, Fanija, rītdien - Mirta, Ziedīte
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - Mednieki un Stils

Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Lietotāja statuss: Guru
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
23.04.2009. 12:58
Riskesu protams ierosinat sadu temu, sajos apstaklos, bet tomer....
Cik esmu pabijis citur Eiropa (vecaja) un medijis kopa ar Austriesiem, Franciem, Vaciesiem, tik man par lielu patiksanu esmu noverojis to, ka mednieki pievers ari lielu uzmanibu tam kada izskata dodas uz medibam. Man personigi loti patik Eiropas- vienkrasainais stils. No komuflazas esmu gandriz pilnigi atteicies. Loti patik Austriesu adas bikses, pat nopirku tadas (300 eiro gan samaksaju), loti praktiskas, tikai gruti kopjamas....
Seit foruma paskatoties uz dazu labu foto mednieks izskatas ka bomza un cecenu partizana krustojums. Es saprotu ka tas viss maksa lielaku, vai mazaku naudu, bet tomer!!!!!!!! Varbut tradiciju kopsana saksies ar sevis pasa sakopsanu?
Riskejot paklikt nesaprasts, ar draudzigiem sveicieniem, gaidu Jusu komentarus un viedoklus......
Edgars
Edgars
Pēdējo reizi manīts 2022-06-14 14:15
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Atrašanās vieta: Kaut kur Latgalē
Medību stāžs: Kas to jau zin cik tā stāža :)
Aprīkojums: Kaut kādi dzelži ir!!!
Suņi: Kaut kad būs!!!
Medību trofejas: 17
23.04.2009. 13:25
Diemžēl pie mūsu finansiālā stāvokļa labi ka var atļauties ZS formas tērpu iegādāties, vai kāda Jahi Jaht formas tērpu, par brendiem vispār nerunājot. Es ar labprāt iegādātos komplektu medībām, bet attiecīgi naudas pietrūkst.
Jā skatījos dažādus raidījumus par medībām ES vecajās valstīts, ja viņi pat loti pievērš uzmanību kā ko gērbt mugurā. Ja būtu tadas algas protams tad nav problēmas attiecīgi abģerbties, bet atceroties pagājušās sezonas dzinējmedības tad tiešām daži no mums izskatījās kā lupatlaši, bet daži kā tevis pieminētie čečeni :) Ko darīt, kamēr Latvijā būs tik zems attalgojums un attiecīgi tik aukstas cenas tad arī staigāsims kā lupatlaši :)
Andris
Andris
Pēdējo reizi manīts 2025-03-25 09:57
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv
Atrašanās vieta: Marupe
Medību stāžs: No 1989 gada
Aprīkojums: H&K 2000 SLB (30-06), Savage (223), IŽ 57
Suņi: Krievu Eiropas laika- Bārts, Latvijas Dzinējsuns Dārts Veiders
Medību trofejas: 93
23.04.2009. 13:32
Ja pamekle, tad dazreiz ari stipri paveicas... Man piemeram viens labs pazina notirgoja no rokas Harkila Kodiak komplektu par 150 LVL. Paskatijos interneta un sapratu ka esmu samaksajis tikai 1/3 dalu realas cenas....
Brinumi notiek!
Andris
Verners
Verners
Pēdējo reizi manīts 2022-06-30 11:07
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Koknese
Medību stāžs: 32
Aprīkojums: pilns
Medību trofejas: 81
23.04.2009. 13:34
Piekrītu Andrim! Kad atceros vecos medniekus, tad viņi pārveidoja un modernizēja to apģērbu un piederumus kāds jau bija piejems sovdepijā. Tie bija īpaši nolocītī ar šauru malu garie zvejnieku zābaki, hūtītes ar rubeņu spalvām un ar raksturīgu malas locījumu, Pāršūtas vai pārveidotas jakas, kas tika darīts pēc Vācu vai drīzāk Čehu mednieku stila, šūdinātas vai arteļos pasūtītas medību vestes utt.. Ja tanī laikā večiem būtu iespējams iegādāties tādu apģērbu kāds ir piejams mūsdienās, es varu galvot, ka lielākā daļa būtu kā no kataloga jo apzinājās, ka medības ir kā svētki un prasa savu etiķeti. Nav pamata šodien vaidēt par apģērba dārdzību, bet vajaga tikai gribēt un pielāgot var dajebko un būs i stilīgi, i praktiski. Būtu labi ja rakstot komentārus nesāktos vecā dziesma par sliktiem medniekiem labās drēbēs, vai labiem medniekiem fufaikās! :))
Ilgvars
Ilgvars
Pēdējo reizi manīts 2025-04-19 00:29
Atrašanās vieta: Rīga, Gulbene un pēc vajadzības
Suņi: nav
Medību trofejas: 11
23.04.2009. 13:52
personīgi man arī amerikāņu kamuflāžas stils nešķiet slikts. Bet tas teksts par čečenu partizāniem bija labs :))
Arturs
Arturs
Pēdējo reizi manīts 2010-05-18 21:01
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Medību trofejas: 7
23.04.2009. 14:15
skapi karajas piecas izgeretas bebradas doma uzsut kombinezonu , domaju nebus ipasas problemas pielavities pie bruna laca :)))
Ilgvars
Ilgvars
Pēdējo reizi manīts 2025-04-19 00:29
Atrašanās vieta: Rīga, Gulbene un pēc vajadzības
Suņi: nav
Medību trofejas: 11
23.04.2009. 14:27
viena problēma, ka tik kāds pašu par bebru nenotur :D
Slēpts
23.04.2009. 14:38
Nu pa stilu jau var teikt daudzko-man patīk raibās drēbes-cik mednieku tik gaumes.Tas protams neattiecas uz tiem kas medībās iet ar vecām pufaikām un caurām zeķēm! ;)
Arnis
Arnis
Pēdējo reizi manīts 2024-02-15 00:29
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: Medniekiem.lv - tieši un nepastarpināti!
Atrašanās vieta: Latvija
Medību stāžs: ANNO 1998.
Aprīkojums: IMI, Smith & Wesson, Glock, Browning x2, Winchester, Walther, TOZ, Haenel!
Suņi: Dutchhound
Medību trofejas: 30
23.04.2009. 14:42
Jā, šī ir lieta, pie kuras jāpiedomā - vienīgā problēma pašreizējā ekonomiskā situācija :(
Kamuflāža gan man patīk, kaut gan nekas nav pret vienkrāsainu apģērbu.
Ojārs
Ojārs
Pēdējo reizi manīts 2024-04-20 20:59
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Latvijas vidus, Daugavas krasts
Medību stāžs: Pirmais medījums septiņdesmitajos.
Aprīkojums: stobri vairāki
Suņi: Četrus draugus esmu pārdzīvojis
Medību trofejas: 21
23.04.2009. 15:01
Atceroties sava pzinīgā vecuma pirmsākumus, kuri tika pavadīti Lubānā, Klāņu mežniecībā, tad sešdesmito gadu sākuma mednieka tēls atmiņā iegūlis, ar zaļo mežinieku formas tērpu, rata cepuri un vilnas auduma šineli. Kaut arī tolaik protams bija mednieki, kuru medību un ikdienas tērps bija vatenis un ausaine, tie tad veidoja visai raibu publiku. Un sevi cienoša mežinieka / mednieka tērpa neatņemama satāvdaļa tolaik bija ar āpša un zosu tauku maisījumu viksēti ādas stulmu zābaki un galifē bikses, nu vismaz tiem, kuri bija dienējuši 19 bataljonā. :)