Ir jau tie lielie bebri,bebru mamas bet ļoti reti,Man no 70 gabaliem 1 ir gadījies.Nebīja ne aste liela ne zobi garāki.Bet svars bija pamatīgs izstieptā āda uz rāmja 120cm x 135cm.Labs gads un vieta bija kur tos neviens netramdija.Pēc sīkstās kaļas un dziedzera lieluma varēja saprast ka veca mamma.Man 15 - 25 kg ir normāla parādība.Vērtīgāki ir mazie kas sver 3 - 6 kg.Kažoks nau tik biezs un gaļa kā jaunlops.
Vispār par konkursu, laba doma! Arī man ir vairāki virs 20 kg. Tā kā daudzi šauj galvā ( arī es) vesels paliek tikai apakšžoklis.Es tos saglabāju, tā teikt, uzskaitei.Varbūt vajag darīt līdzīgi kā otrā fōrumā-paīrēt šautuvi, pašaudīt,papļāpāt,parādīt ,kas nu kuram ir( alā trofeja liela)un klātienē visu sarunāt.(Šaujam pa skrejošu,peldošu bebru.:):)
Ivar!
Nu ja jūsu pusē viņus intensīvi medījat tad jā diez vai pie jums būs tik lieli, bet tā kā mēs tikai otro gadu intesnīvi medījam tad pietiekami daudz tādi ap un virs 30 kg,
ja kāds nav redzējis lielos tas nenozīmē ,ka viņu nav ,iespējams ka tagad tiešām viņi nespēj izaugt ,jo arī man pēdējos gadus virs 30 nav nācies manīt,bet 10 gadu atpakaļ 40 bija reāli un nevajag bebru salīdzināt ar cūku ,vai buku ,tas tā muļķīgi priekš mednieka
Nu ja jūsu pusē viņus intensīvi medījat tad jā diez vai pie jums būs tik lieli, bet tā kā mēs tikai otro gadu intesnīvi medījam tad pietiekami daudz tādi ap un virs 30 kg,