Šodien vārdadienu svin Mirta, Ziedīte, rītdien - Marģers, Anastasija
Top Image

Forums

Tēmas nosaukums - šāviens ļoti tuvā distancē

Informācija

Šajā diskusijā piedalās 37 lietotāji. Komentāru skaits 10. Pēdējais viedoklis 17.04.2009. 00:39

Slēpts
07.04.2009. 17:30
Nu es esmu kāvis cūkas arī ar tādu verķi.Viņam ieber šķipsnu puleri ieliek kapsulu un kad nospiež tad kārtīgs stienis pierē un cūka gar zemi.Tikai to lika gandrīz pie pašas pieres labi ja atstarpe bija kādi 2-3cm.Un pēc tam protams ar nazīti japakutina! :)
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2013-05-23 19:19
Lietotāja statuss: Nopietnais vērotājs
Atrašanās vieta: Dobeles pusē
Medību stāžs: no 1985. gada
Aprīkojums: .22lr, .243win, .308win, .300winmag, 12.k, 16.k, naži, medību rīki, UAZ469, mugursoma, slēpes utt.
Suņi: 2 takši, 2 laikas
07.04.2009. 17:51
Ko, jūs, te ņematies? No tuvas (ļoti tuvas) distances ar maseni pierē krīt viss. Sākot ar sivēnu, beidzot ar astoņgadīgu kuili un kārtīgu zirgu. Ja bail kaut, tad nevajag nemaz iet klāt. Ar monolītu pierē vai aiz auss... Tad jau labāk granātu (labāk trīs) ieliec pie ēdamā silē.
Artis
Artis
Pēdējo reizi manīts 2013-11-07 22:58
Atrašanās vieta: Talsi
Medību stāžs: 5
Aprīkojums: iž27 hk2000slb+
Medību trofejas: 1
07.04.2009. 20:35
Bullēnu no 25 m paziņam ar pilnapvalka 3006 aiz aus noliku, bija gar zemi uz vietas, pats stāvēju aiz žoga:)
Ojārs
Ojārs
Pēdējo reizi manīts 2022-06-15 12:22
Lietotāja statuss: Lietotājs
Atrašanās vieta: Kurzeme
Medību stāžs: 20 gadu
Aprīkojums: bišķis bliežamo un nazis
Suņi: Rietumsibīrijas laika
07.04.2009. 20:55
Vecais Ronis kādreiz jaunībā lapsu nodīrājis un iemetis žagaru čupā.Šī pēc tam aizmukusi....;)
Aivars
Aivars
Pēdējo reizi manīts 2024-06-19 18:05
Lietotāja statuss: Jaunākais eksperts
Mednieku organizācija: LMS
Atrašanās vieta: Saldus , Druva,Zvārde
Medību stāžs: no tāļā 1989.gada
Aprīkojums: sauer, krieghoff,banelli,gruening&elmiger ,anschutz, ,blaser R8
Suņi: viens boksers
07.04.2009. 21:20
...nu gan tēma panesusies,vēl tik tekstu izpildes brīdī vajag komplektā Kondraskinu ar fotoaparātu.,DD.,bet dzīvē viss notiek pa īstam un arī pašam ir nācies kādu mājlopu uz pannas dabūt. ir vieta,kur cūkas ģīmi no kakla atdala,tur arī perpendikulāri no sāniem veicu šāvienu ar pilnapvalka lodi kakla skriemeļos.gaļas postījumi tiecās uz nulli.,dūriens ar nazi arī vajadzīgs piedevām,lai gaļa bez asinīm. ir gadījies bļodiņgaļu ēst no cūkas ,kurai pieres kaula biezums bija apm. 10 cm !!!???. pēc šāviena ar 22LR pierē suķis papurināja galvu un turpināja ņammāt zemē nobērtos vārītos kartupeļus.,??!!
Andis
Andis
Pēdējo reizi manīts 2018-04-26 12:08
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Jelgava
Medību stāžs: ir
Aprīkojums: Runga
Suņi: nu jau 2 X Kvaukšķis
07.04.2009. 21:41
Ar sievastēvu parasti daram tā, paņem vāli iesit pa pieri ruksis apsēžās es nogāžu sievastēvs dur cūķim krūtīs, tad kad cūķim nomontē galvu nost tad arī asinis ir, ja cūķis lielāks ņem cirvi un ar otru galu, ja pavisam liels ap 200kg ar žani 6 kilo pa pieri un cīķis ir gar zemi, sievastēvu uz šaušanu nevaru pierunāt ne pa kam. Protams vienreiz gadījās tā, ka cūķis ap 150kg no vāles tikai galvu nopurināja un kamēr gājām pakaļ cirvim vectēvs atvilka vēlreiz ar vāli ruksim pa pieri nu tad bija diezgan jautri kamēr dabūjām pie zemes:) protams 6 kilo žanis arī toreiz palīdzēja :)
Uģis
Uģis
Pēdējo reizi manīts 2022-08-19 15:56
Atrašanās vieta: Zemgales līdzenumi
Medību stāžs: 5
Aprīkojums: 16kal;7mm Rem.Mag.
Suņi: Latvijas dzinējs
08.04.2009. 09:12
Nu tāpēc jau arī šī tema tika uztaisīta, ka nevēlos to lielo jautrību, kā te viena otra vectēvam sanācis! vienkārši negribas eksperimentēt sanāks ar bozīti vai nē,ņemšu ar 99,95% garantu ka bez liekas jautrības-gribu redzēt kurš tai cūku mammai ies klāt ja ar pirmo bozes vilcienu neapsēdīsies(tādas līdz 120kg pats kauju ar bozīti, bet šī ir 2xlielāka)
Tāpēc laikam ar SKS likšu pierē un āmen!!!
Jānis
Pēdējo reizi manīts 2013-09-13 15:52
08.04.2009. 09:33
Viennozīmīgi ar gludo Monolītu aiz auss, vietā, kur galvu atdala un mazliet ieslīpi no aizmugures uz priekšpusi, attālums 5 - 7m. Gar zemi uz reiz, asinis izgrūž caur degunu un muti.Gaļa tīra no asinīm. Bojājumi galvā niecīgi, nav vērā ņemami. Parasti lode iziet cauri. Pieduršanai nav nekādas jēgas, nekas tur īsti netek caur durto brūci, tikai lieka hemotoma.
Rolands
Rolands
Pēdējo reizi manīts 2014-06-09 23:10
Medību trofejas: 2
09.04.2009. 09:35
Sen tas bija, bet kādreiz laukos vecmāmiņa audzēja cūkas. Tā kā vectēvs un arī mans tēvs bija mednieki, biežāk cūkas tika šautas. Vecmāmiņa teica, ka tā garšīgāka gaļa, jo sitot visādi gadās. Es neuzskatu savu viedokli par pareizāko, bet pateikšu to. Šāvām no 5-6 metriem, lai gaļā netiek šaujam pulveris (ja šauj no tuvākas distances). Aiz auss ir tāda bedrīte - tajā arī šāvām - pirmkārt, ir precīza vieta, pa ko tēmēt un otrkārt, krīt uzreiz un bez kviekšanas. Kā nokrīt, smuki pārgriezām kaklu (nedūrām, jo reizēm ne tur trāpa un jādur vēl - lieki bojājumi). Gaļa vienmēr bija tīra un asiņu iekšā vispār nebija. Neliels ieteikums - nevajag sasteigt to lietu - vispirms dabūniet to cūku ārā, pagaidiet kamēr nomierinās, pats arī kādu minūti atvelc elpu un mierīgi bez steigas pa stāvošu izšauj, jo sasteidzot visādi var gadīties. Pašam pirmajā reizē nogāja greizi (kādi 15 gadi atpakaļ un tā ir vienīgā reize, ko atceros, kā negadījumu) - manam Simsonam ir paliels grauds un bija man tas tikai kādus pāris mēnešus īpašumā, kaut kā ne tā tēmēju un uztraucies arī biju (secītis paziņoja, ka viņam baigā poha un tā lieta jādara man), patronas arī tikai 2 līdzi (parasti pietiek ar vienu). Trāpīju par zemu - pakaklē - čūķis kātraks pa aptuveni 40 m2 lielo iežogojumu, mans uztraukums vēl lielāks, šauju otru - pa žokli. Nu, tālāk gāja traki - patronu nav, suķis traks, fāterim pohas :) (bet tas bija vienīgais tāds gadījums no visiem).
Raimonds
Raimonds
Pēdējo reizi manīts 2024-03-29 20:31
Lietotāja statuss: Aktīvais lietotājs
Atrašanās vieta: Mežmaliņa
Medību stāžs: 1992
Aprīkojums: Norrmāls...
Suņi: Dvorterjērs
09.04.2009. 10:58
Šitas labs Rolanda piedzīvojums iz dzīves, mazas medībiņas... iedomājos kā iegrāvi pa žokli... Man līdzigi ar cirīti ir bijis, kad poha tā kā nevar labrīt peteikt un darbs apsolīts palīdzēt, ka mauc ta pa ausi, gāž otreiz pa otru, eh visādi ir gadījies... vepris satrakojās, turētās švaks vīrelis, labi ka paspējām piesiet, talab atbalstu šaušanu LIELAJIEM, un tad mierīgi pakakli pušu un viss darīts, ne trača ne cirkus.