Es arī par šaušanas eksāmenu bet ne jau nu ik pēc diviem gadiem.Man liekas,ka lielāka jēga būtu,ja tas kolektīva vadītājs vismaz vienreiz gadā savus vīrus aizvestu uz šautuvi un tad jau arī pirms tās šautuves katrs savu stroķi pārbaudītu.Nu tāpat kā uz stigu ciršanu,jābūt visiem un punkts.Sliktāk ir laikam pilsētniekiem,jo nevar aiziet aiz kūtiņas,lai gan spico piešaujot es vienalga meklēju reljefu.Var jau visu šo pasākumu arī nodiktēt,no augšas bet Arnis man tūlīt pajautās:"Ko tu uzskati par "augšu"? Atbildu netieši.Kaut vai savā mežniecībā vienreiz vai cik tur gadā dod atskaiti par to,ka kolektīvs ir bijis šautuvē uz treniņu,piedalījās visi,kuri nav slimi vai miruši, rezultāti tādi un tādi.Pēc šaušanas noliekam seifos ieročus un dzeram šnabi-atzīmējam vienu feinu pasākumu.Tikai te ir tūlīt viens maziņš bet.Sertificēta šautuve.Un tas jau man viss izskatās pēc lobēšanas.Kolektīvs laikam uz šodienu nevar mežniecībā pieteikt vietējā karjerā treniņus,kaut vai pa to nekustīgo mērķi un ievērojot visstingrākos drošības pasākumus.Kad es liku eksāmenus,tad šaušanas eksāmens mums bija karjerā,bet nu mēs esam eiropā un pamatīgā d...ā ar visu dziesmu grāmatu.
Skaidrs, ka tas ir lobijs. Un kā nu ne - iztērē kādus 50+k LVL un konstatē, ka naudiņa nemaz tā atpakaļ nenāk...vajag takš kaut ko lietas labā darīt...un zem cēla mērķa sāk bīdīt šo ideju...
Lielākā problēma ir mazajā sertificēto šautuvju skaitā, kas tās padara par lokāliem monopoliem - tātad, ja nav konkurence, tad rubījam iekšā kādu ciparu vien vēlamies. Ja protams, tas nav regulēts.
Pilnīgi absurdi ir arī tas, ka es it kā atbildu par jebkuru šāvienu - kaut vai šaujot gaisā. Tad kādēļ nevarētu, ievērojot noteiktus priekšrakstus, oficiāli šaut jebkurā karjerā? Ja notiks sūdi, viss viens - šāvi pa lapsu vai papīru, atbildēsi pēc pilnas programmas...bet arī tam kājas noteikti aug no kāda lobija. Vai varbūt kādu ierēdņu stulbuma, lienot eiropā dziļākā d, nekā tie tur paši ir...
Bet! Ar visu to, tomēr uzskatu, ka kopējā situācija, līdz ar obligātā ekša ieviešanu uzlabosies...vismaz tie burkšķētāji, kas "jau nu gan neies naudu pa tukšo izšaudīt" būs izvēles priekšā - vai nu "pa tukšo" un tomēr kaut ko apgūt, vai nu nekā - mežā jau var arī sēnes un ogas lasīt un ar medību rīkiem medīt - šaut jau nav obligāti... :)
Paldies Raimi par uzslavām bet tas jau ir izmisums Tauta vārdā.Vadims uzdeva vienkāršu jautājumu, un es arī,neatklājot jaunu tēmu ,gribu pajautāt:"Tauta,cik ilgi mēs vēl atļausim sevi jāt un visvisādos veidos čakarēt"Es to ceineri pagaidām īpaši nepārdzīvoju bet man nepatīk stils, ar kādu viņš tiek no manis paņemts.Par to pārējo BLa,BLA,kas saistīts ar šo tēmu es negribu atkārtoties.Un es nemaz nebrīnītos ja Latvijā sāktos muižkungu laiku nemieri, ar glaunu piļu dedzināšanu utt.Es gan pats esmu pret varmācību bet viens otrs vienkārši nesaprot,kamēr viņam nesadod pa zobiem,un tie ,kuriem "rācija nav uz bruņuvilciena",ļoti labi jūt kopējo noskaņojumu,to jūt arī mūsu forumā un ja kāds domā ,ka mednieku Tauta ir galīgi stulbeņi tad tam ir steidzīgi jāārstējas.
Man ir patiess prieks, ka šī diagnoze nav man vienīgajam.
Slēpts
31.03.2009. 16:17
Lūzers un spicais - pa zvēru aišauj garām savu reizi abi .Jautājums - kāda starpība būs ja pa mednieku līniju izšaus tas kurš noliks paredzamo eksāmenu ar visiem 10 -9 ,un tas kurš normatīvu pārsniegs par vienu punktu? 700 vergu gadi šo to pie mums ir atstājuši \tas par OBLIGĀTI , IZZIŅA\
Nu sitiet nost, nesaprotu kam sāp ka es slikti šauju. Labi, neizšāvu es pa to zvēru, neuzlikās tas grauds virsū, aizgāja viņš bez šāviena. Vai tad tāpēc viņš nobadīs blakus mednieku? Vai limits jāatšauj pirmajā dienā? Bija laba trofeja? Tātad paliks citiem, es pats vien esmu zaudētājs un pats domāšu. Toties zaļie būs priecīgi. Vienīgi ka kolektīvs paliek bez gaļas, tas ir nepatīkami, piekrītu, bet atkal, mani pašu vien jau veči lamās. Bet te tāda sajūta ka tauta gatavojas uz zibenskaru. Un šaušanas prasmei nav nekāda sakara ar zvēra savainošanu. Ne mazāk savaino labie šāvēji tālos nekā sliktie tuvos. Pret to ir sen izdomātas zāles - pūdeļu nauda. Nopūdelēji, 20Ls stobrā. Vai nākošās medības dzinējos. Un atbildība būs. A tā, es esmu krutais šāvējs, es pa 200m, es pa 300m un neiet nemaz skatīties. Un ne jau galvenā runa ir par eksāmenu, bet tam eksāmenam tak ir jātrenējas un ne vienreiz vien. Vai kāds ir parēķinājis cik šautuves stundu vajag lai visi Latvijas mednieki katrs patrenētos kaut vai, teiksim, 10 stundas pārsvarā brīvdienās? Un cik kilometru jānobrauc? Un cik maksā stunda tajās nedaudzajās šautuvēs? Vai tas vispār ir iespējams? Jā, var ieiet purvā vai karjerā un pašaudīties, bet tas ir kamēr to šāvēju nav daudz un uz to skatās caur pirkstiem un katrs atbild pats par sevi. Bet ne jau nu masveidīgi. Un ja kas gadīsies? Oficiāli to organizēt nevar un neviens par to atbildību neuzņemsies. Tā ka šajos apstākļos, patiešām, jāpiekrīt tiem kas domā ka vienkārši kāds grib uzvārīties. Visu laiku nevajadzēja bet krīzes apstākļos piepeši norūpējušies ka es maz šauju.
Indulīt ,tikai mieru.Nu jau Tu patreiz esi uzvilcies tāpat kā es.NU SITIET NOST KA ES SLI........Es pieļauju,ka tas tev dusmās tā izskrēja,bet es neticu, ka Tu esi pret to, ka kolektīvs vienreiz gadā karjerā patrenējas šaušanā,kaut vai pa nekustīgu mērķi,nu tā draudzīgi,visi kopā,pēc tam visi to kopā atzīmē un sarunas tēma tajā vakarā ir viena-šaušana.Es itkā nešaujot slikti bet lieku reizi pašaut pa mērķi es neatsakos,jo es sevi neuzskatu par izcilu šāvēju.Ir jau pareizi par to zvēru savainošanu,bet pēc savas pieredzes varu pateikt to,ka daudz savainotu zvēru aiziet liela šaušanas attāluma pēc, un te nekādas šautuves un nekādi 3000J nepalīdzēs,ja nebūs šaušanas disciplīnas.Bet es esmu pret to, ka viens pārgudrais izdomāja kaut kādus mistiskus 10latus un kā jautāja ,man liekas Arnis:"kāpēc tieši 10?",es esmu arī pret tiem" pārgadskārtas" eksāmeniem sertificētās šautuvēs.Labi,lai būtu pēc tiem pieciem gadiem bet tad kad es braukšu kārtot eksāmenu,tad es kārtošu eksāmenu bet nevis stāvēšu pusdienu gārā rindā un klausīšos atkal kautkādus stulbus paskaidrojumus,ka dirsā rudzi aug. Lūdzu piedodiet,tā latviski sanāca,nelabošu.Ar cieņu.
Lielākā problēma ir mazajā sertificēto šautuvju skaitā, kas tās padara par lokāliem monopoliem - tātad, ja nav konkurence, tad rubījam iekšā kādu ciparu vien vēlamies. Ja protams, tas nav regulēts.
Pilnīgi absurdi ir arī tas, ka es it kā atbildu par jebkuru šāvienu - kaut vai šaujot gaisā. Tad kādēļ nevarētu, ievērojot noteiktus priekšrakstus, oficiāli šaut jebkurā karjerā? Ja notiks sūdi, viss viens - šāvi pa lapsu vai papīru, atbildēsi pēc pilnas programmas...bet arī tam kājas noteikti aug no kāda lobija. Vai varbūt kādu ierēdņu stulbuma, lienot eiropā dziļākā d, nekā tie tur paši ir...
Bet! Ar visu to, tomēr uzskatu, ka kopējā situācija, līdz ar obligātā ekša ieviešanu uzlabosies...vismaz tie burkšķētāji, kas "jau nu gan neies naudu pa tukšo izšaudīt" būs izvēles priekšā - vai nu "pa tukšo" un tomēr kaut ko apgūt, vai nu nekā - mežā jau var arī sēnes un ogas lasīt un ar medību rīkiem medīt - šaut jau nav obligāti... :)