Medību stāžs: No 1992. dzinējos, mednieks no 1996.
Aprīkojums: IŽ-27E; Merkel KR-1 308WIN Doctor 3-12*56 ;Blaser R93 Professional Success 308 Win ar Swarovski Habitcht 6-24*50; TIKKA T3 22-250 Vixen 5-20*50
Suņi: šobrīd nav
Medību trofejas: 8
31.03.2009. 10:46
Pats uzstādījums "obligāti" jau rada pretreakciju- "nē", taču pats atbalstītu. Pats priekš sava sirdsmiera gadā reizes 3-4 pa 15-20 šāvieniem izšauju gan pa skrejošu, gan pa stāvošu cūķi, ar vītņstobru dažādos attālumos no kādiem 30-70 m. Kad kolektīvam bija kopējā šaušana, brīnumi bija dažādi, beigās jau vīri iekarsa un nolikto limitu kaut ar 3. reizi sašāva. Galvenais jau attieksme- viens otru uzmundrināja, tēmekļus palīdzēja saregulēt, tā pa foršo. Arī vecie vīri sašāva vajadzīgos punktus. Tā lieta jau ir tāda, ka ne jau katrs, kas iet mežā ar ieroci, saprot, ko ar šo ieroci un konkrēto munīciju var izdarīt un bieži vien atrodas dažādi argumenti, kāpēc viņam nav iespēju pārbaudīt savas spējas. Par to, ka nav interesanti, ka uz katru šavienu ir zvērs, tad es pajautāšu- vai tad tiešam visi ir tik godīgi un noraksta katru limitēto dzīvnieku, kas aizgājis kaut ar sīku asins pilīti un visiem baigi patīk dīrājot uzdurties strutojošajiem ievainojumiem? Ir jau vīri, kas tiešām palaiž to zvēru, ja nav pārliecināts par savām spējām, bet ir ļautiņi, kas mežā izdarās kā no ķēdes norāvušies. Pats pēdējais- cik no mums mašīnām ietu tehnisko apskati reizi gadā, ja tas nebūtu obligāti?
Raimonds Runts, Šodien, 10:42
Pēc būtības Tavi argumenti arī ir vērā ņemami, bet redzot un dzirdot par vidusmēra šaušanas kultūru un spējām, labāk, ka tāds eksāmens ir, nekā nav.
No obligātā šaušanas eksāmena ieviešanas, ja tas notiks pārdomāti nevis kā pie mums pierasts, būs vairāk labuma, nekā sliktuma. Galvenais ieguvums - palielināsies vidusmēra šaušas precizitāte. Būs vairāk regulāro treniņu.
Sliktā lieta - medības kopumā kļūs dārgākas un iespējams, kāds uz šo pasākumu var nopelnīt vairāk nekā normāla peļņas robeža, jo obligāts nozīmē, ka sertificētā šautuve konkrētā mikrovietā ir monopols...taču, to visu varētu vēl paspēt noregulēt, ja ieviesēju mērķi ir cēli.
Taču neskatoties uz iespējamiem sliktumiem, kopumā šo lietu būtu jāatbalsta - jebkas, kas potenciāli paaugstina kvalifikāciju, šajā gadījumā, šaušanas iemaņas, ir labs un vēlams.
Viens vienīgs jautājums... vai tagad pēc OBLIGĀTIEM mačiem sašauto būs mazāk???? Cik pēc varbūtības teorijas %.. nu atklājat taču, esat parēkinājuši??? Vai pēc ši visa man blakus nummurā esošais vecis neielīdīs mastā, ja viņam priekšā "stoika" nebūs kā šautuvē? Vai pielādēs un savu ieroci izlādēs tikai uz nummura?
Par apskati, ja regulāri brauc arī apskati ietu regulāri, ja tur nebūtu tādi cipari.... kaut kā negribās švakas trubele dēļ kapos tikt...
Tagad uzradās jautājums - ja man kolektīvā uzrodas viesmednieks, kā lai pārliecinos par viņa prasmi šautuvē??? Vai viesis no ārzemēm, jāved uz šautuvi???
Raimond - daudzās valstīs viesmednieks vispirms tiek vests uz šautuvi. Tā tiešām ir normāla prakse. Starp citu, izmaksas, kā likums nosedz pats viesmednieks. Ja viesmednieks no Latvijas, tad jau viņam būs līdzi papīrīts par ekša nokārtošanu...ja nebūs, tad sory - nokārto un tad medī.
Protams, ka šaušanas eksis visus aspektus neizlabos - masta staiguļi jāārstē ar citām metodēm. Ja nesaprot vārdiski, jākrauj pa seju...ar jebkuru cilvēku vispirms vajag runāt, vēlams publiski...parasti jau saprot.
Par dzīvniekiem - ja būs mazāk sastaigti šāvieni, mednieks būs pārliecinātāks par sevi, savu šautprasmi, savu munīciju un ieroci - domāju, ka sašautu dzīvnieku būs mazāk. Lielākā problēma ir nedrošība un neprasme rīkoties ar ieroci stresa situācijās - stresa situācija ir gan tad, kad dzīvnieks parādās, gan tad, kad obligāts eksis jākārto. Ja cilvēks tiek galā ar vienu situāciju, iespējams, tiks galā arī ar otru...tāds tas aprēķins par to, ka būs mazāk sašautu dzīvnieku.
Medību stāžs: No 1992. dzinējos, mednieks no 1996.
Aprīkojums: IŽ-27E; Merkel KR-1 308WIN Doctor 3-12*56 ;Blaser R93 Professional Success 308 Win ar Swarovski Habitcht 6-24*50; TIKKA T3 22-250 Vixen 5-20*50
Suņi: šobrīd nav
Medību trofejas: 8
31.03.2009. 11:14
Kā jau minēju, man patika atmosfēra, kāda valdīja, kad viss!!! kolektīvs šautuvē centāmies iegūt vajadzīgos punktus, pamācot, palīdzot. Tas saliedē vīrus un, ja pirms mačošanās vīri rūca tāpat kā šeit viens otrs, tad pēc šaušnas atsauksmes bija tikai labas. Protams, kā šo "atšaušanu" organizēt, tas ir labi jāapdomā, varbūt pat nebūtu slikta aptauja ar piedāvātiem variantiem un tad izvēlētos to, kuru atbalstītu vairākums. Ja vietējais viesmednieks, tad jau viņš arī būs kārtojis šo eksāmenu vai ne?!
Tur es TEV Māri piekrītu 100% par atmosfēru, mums pat tāda radās jau 3 dienas iepriekš karjerās, kad ieprovējam kur kas kā lido un trāpa, nerunājot par par šautuvi, tur izstaigāja daudzi pat tos stendus kuri nebīja obligāti, arī es tai skaitā, beigās palika slimākie, kuri pierunāja sportinga palaidējus, lai varētu visas iepirktās patronas izšaut... Bet vai tā būs, kad tas vis būs obligāti? Vai jau uz izkritušā vietu netēmēs jau divi citi????
NU ko tas dod, ka viņam spravka (vietējam viesmedniekam), es Liepājnieks viņa papīrs no Daugavpiles, a mošk nopircis??? Atliek vest ar kolektīva biedru, vai kādu no vadītājiem uz šautuvi, lai reāli redzam kas un kā??? Atkal, kaut kā tā nevisai??? No otras puses, taču viņs ir samaksājis viesmednieka noteikto iekšējo kolektīva summiņu, nebūtu ētiski neticēt spravkai?
Raimond,Tu ļoti pareizi uzrakstīji........kam bija interese.............savstarpēji mačojās......Arī pie mums tā notiek,bet ziniet kas mani izbrīna visvairāk,tas,ka atsevišķi kolēģi,un nebūt visi tie labākie šāvēji,nešauj pa to tukšo alus vai limonādes plastmaseni,aizbildinoties,klusiņām noņurdot,ka viņš jau nu gan neies naudu pa tukšo izšaudīt,un tā no malas esmu pavērojis,ka šauj pa to pudeli tie, kuriem ar šaušanu ir labi.Tanī pašā laikā,tā ņaudētāja nauda bez sidsapziņas pārmetumiem tiek izčurāta aiz stūra.Kas attiecas par viesmedībām.Tad kad mūsējie aizbrauc uz Somiju,vispirms ir jākārto šaušana.Un visbeidzot ja jau būs tas eksāmens,tad pēc piecim gadiem ,līdz ar kārtējo papīru kārtošanu-pie vienas klapatas.Starp citu es kā lielais vairums kolēģu,neesmu atturībnieks,tas par to čuru.
Manā uztverē šaušanas eksāmens nu nekādīgi neuzlabos drošību mežā, kā šāva tā šaus neatļautajos virzienos, var būt pat vairāk jo redz šautuvē viņš tak var trāpīt. Ja cilvēks ir ar aprobežotu domāšanu ta ir. Par eksi es atbalstu to ka vajadzētu obligātu šautuves apmeklējumu ar visiem sev piederošiem ieročiem, vismaz vairums konstatēs ka optika izregulējusies vai arī munīcija švaka, kā arī ja nevarēs labi sašaut gan jau ka pats sapratīs ka japatrenējās.
uz eksāmenu skatos vairāk pozitīvi nekā negatīvi tikai nav skaidrs kā tas notiks un cik tas izmaksās. un salasīt nepieciešamos punktus normatīviem nav nemaz tik liela problēma
Katram te ir sava viedokļa taisnība un pat daudzas kopīgas lietas izprotamas, taču man šķiet ka tās būtu katra kolektīva vairāk iekšējās problēmas, kā kurš vīrs šauj, kā uzvedās ar ieroci, nummurā, medībās??? Esmu par šaušanu... bet vai tādu OBLIGĀTO, tomēr nē.... SORRY. Tādā gadījumā, ja tas tiek organizēts pa brīvu.... mans ierocis, + labi lai būtu manas patronas, ha nefigā, tā taču nebūs?
Tā jau mēs drīz, visus savus papīrus varēsim pārlik, un sponsorēt kārtējo birokrātijas "SPRAVKU" kantori! Kā jau ticis minēts, visi samārieši, vadītāju tiesības, tad jau sorry galējība zini ik pēc "N" gadien pārkārtojiet dzimšanas apliecības, un izglītības doķus, laiki iet programmas mainās...Ha, naudiņu vajag visiem un ja vēl likumīgi, ai ai ai.
Pēc būtības Tavi argumenti arī ir vērā ņemami, bet redzot un dzirdot par vidusmēra šaušanas kultūru un spējām, labāk, ka tāds eksāmens ir, nekā nav.
No obligātā šaušanas eksāmena ieviešanas, ja tas notiks pārdomāti nevis kā pie mums pierasts, būs vairāk labuma, nekā sliktuma. Galvenais ieguvums - palielināsies vidusmēra šaušas precizitāte. Būs vairāk regulāro treniņu.
Sliktā lieta - medības kopumā kļūs dārgākas un iespējams, kāds uz šo pasākumu var nopelnīt vairāk nekā normāla peļņas robeža, jo obligāts nozīmē, ka sertificētā šautuve konkrētā mikrovietā ir monopols...taču, to visu varētu vēl paspēt noregulēt, ja ieviesēju mērķi ir cēli.
Taču neskatoties uz iespējamiem sliktumiem, kopumā šo lietu būtu jāatbalsta - jebkas, kas potenciāli paaugstina kvalifikāciju, šajā gadījumā, šaušanas iemaņas, ir labs un vēlams.
Par apskati, ja regulāri brauc arī apskati ietu regulāri, ja tur nebūtu tādi cipari.... kaut kā negribās švakas trubele dēļ kapos tikt...
Tagad uzradās jautājums - ja man kolektīvā uzrodas viesmednieks, kā lai pārliecinos par viņa prasmi šautuvē??? Vai viesis no ārzemēm, jāved uz šautuvi???
Protams, ka šaušanas eksis visus aspektus neizlabos - masta staiguļi jāārstē ar citām metodēm. Ja nesaprot vārdiski, jākrauj pa seju...ar jebkuru cilvēku vispirms vajag runāt, vēlams publiski...parasti jau saprot.
Par dzīvniekiem - ja būs mazāk sastaigti šāvieni, mednieks būs pārliecinātāks par sevi, savu šautprasmi, savu munīciju un ieroci - domāju, ka sašautu dzīvnieku būs mazāk. Lielākā problēma ir nedrošība un neprasme rīkoties ar ieroci stresa situācijās - stresa situācija ir gan tad, kad dzīvnieks parādās, gan tad, kad obligāts eksis jākārto. Ja cilvēks tiek galā ar vienu situāciju, iespējams, tiks galā arī ar otru...tāds tas aprēķins par to, ka būs mazāk sašautu dzīvnieku.
NU ko tas dod, ka viņam spravka (vietējam viesmedniekam), es Liepājnieks viņa papīrs no Daugavpiles, a mošk nopircis??? Atliek vest ar kolektīva biedru, vai kādu no vadītājiem uz šautuvi, lai reāli redzam kas un kā??? Atkal, kaut kā tā nevisai??? No otras puses, taču viņs ir samaksājis viesmednieka noteikto iekšējo kolektīva summiņu, nebūtu ētiski neticēt spravkai?
Tā jau mēs drīz, visus savus papīrus varēsim pārlik, un sponsorēt kārtējo birokrātijas "SPRAVKU" kantori! Kā jau ticis minēts, visi samārieši, vadītāju tiesības, tad jau sorry galējība zini ik pēc "N" gadien pārkārtojiet dzimšanas apliecības, un izglītības doķus, laiki iet programmas mainās...Ha, naudiņu vajag visiem un ja vēl likumīgi, ai ai ai.