Ar etiķi nemarinēju jau sen gadus astoņu,jo etiķis taisa sausu gaļu. Ja nau pieredzes tad veikalos var dabūt gatavu marinādi. Puslitra plastmasas pudelīt iskatās pēc limonādes. Virsū rakstīts MARINATAS 3% ražo Lietuvā tāpēc vajadzētu meklēt veikalsos Maxsima, superneto.Ja gribi eksperimentēt tad par pamatu ņem kaut ko skābu kefīru, vīnu utt. garšai uz kuru pusi gribi ķiploks, sīpols vai garšvielu maisījumus. Sāksi darīt visi slavēs. Darbs dara meistaru.
Noteikti iesaku izmēģināt šo recepti. Man pašam tā liekas visgaršīgākā.
Marinādes sastāvdaļu daudzums paredzēts lielam bebram. Mazākam bebram sastāvdaļas jāliek attiecīgi mazāk.
2-3 10 g paciņas vistas garšvielas
1 40 g paciņa citronskābes
2 75 g paciņas Vegetas (sarkanās)
3 lieli sīpoli (samalti gaļas mašīnā)
2 galviņas ķiploks (arī samalti gaļas mašīnā)
1 ēdamkarote cukurs
1 strīķēta ēdamkarote sāls
Sastāvdaļu daudzumu var pamainīt, pagaršojot marinādi.
To visu sajaucot kopā vajadzētu sanākt biezai putrai. Sagriež bebru lielos gabalos. Gaļu sadursta ar nazi, lai marināde labāk iesūktos. Ņem gaļas gabalus un katru atsevišķi ieberž ar marinādi (garšvielu putru). Tad tos liek traukā zem sloga. Nekādu šķidrumu klāt nelej, tas izveidosies pats. Vakarā ieliekot no rīta jau var žāvēt. Žāvēšanas laikā pa reizei gaļu apslaka ar ūdeni. (Plastmasas pudelē ielej ūdeni, korķī izdur caurumiņus - tā ērti apslacīt gaļu).
Cik es easmu kupinajis lielos bebrus nevar nokuinat lidz kaulam, kapec ta es nezinu, pie kaula paliek zals un jels, tad es izlasiju neta ka uztaisa marinadi un izvara bebra kungu taja lidz gatavs un tad liek kupinaties. Un sanak loti garsigi ka pirkstus ar visu roku var apest!!! Vakar nokupinaju bebra kunga desu, nopirku zarnas maxima, kiplokus, kjimenes, vegetu, sali un k-rauta miksejamo ar ko mikse dazadas masas piem. flizu limi, bebra kunga galu samalu ar kiplokiem pievienoju garsvielas, visu sakulu ar miksejamo, salaidam desas un karsta kupienasana nokupinajam! IDEJALAKAS DESAS!!!!!! Un starpcitu kotletes ari bija labas, neliku neko klat,ne olu ne kartupeli, un ta neskida ara!!!
Gati, par tām desām...vai pirms visas malšanas uttt likāt mērcēties? Ja bebrs nošauts tā pa smuko un nav gaļa sabojāta vajag mērcēt? Man krājas bebrīši desām un ļoti gribas uztaisīt tā lai pašam un sašam garšo, tāpēc krāju informāciju.Mazliet mulsina tās VEGETAS... man šie maisījumi kaut kā nevisai...traka sintētika, varbūt var aizstāt ar ko dabīgu? varbūt majorānu, raudeni, kalnumētru,baziliku? Es īstenībā visiem citiem medījumiem to izmantoju...
Atrašanās vieta: darbadienas Rīgā, pārējās dienās ZA Vidzemē
Medību stāžs: no 2001
Aprīkojums: IŽ-54; Marlin 70HC; Browning A-Bolt Shotgun 12 cal
30.03.2009. 08:42
Bebru astei nodīrāju zvīņu, iemērcu uz 2 dienām marinādē, nolieku vēsā vietā. Pēc 1 dienas, vai pirms iekurinu cepli ar šprici katra muguras skriemelī sašpricēju iekšā to pašu marinādes šķidrumu. Astes salieku karstā ceplī aptuveni uz 2 stundām. Cepli kurinu ar tikko zāģētu slapju alksni.
Sarežģīti. Ir vienkāršāka metode: nogriez bebra asti, nomazgā un liec katlā vārīties. Pievieno garšvielas, sāli...bet var arī tikai sāli.
Kad āda lobās nost, tad ir gatavs - noņem ādu, griez gabaliņos, liec uz rupjmaizes un ar pipariem un sīpolu - super zacene pie, piemēram, "zeļonaja marka" :)
Katrā ziņā garšīgi ļoti :))
Marinādes sastāvdaļu daudzums paredzēts lielam bebram. Mazākam bebram sastāvdaļas jāliek attiecīgi mazāk.
2-3 10 g paciņas vistas garšvielas
1 40 g paciņa citronskābes
2 75 g paciņas Vegetas (sarkanās)
3 lieli sīpoli (samalti gaļas mašīnā)
2 galviņas ķiploks (arī samalti gaļas mašīnā)
1 ēdamkarote cukurs
1 strīķēta ēdamkarote sāls
Sastāvdaļu daudzumu var pamainīt, pagaršojot marinādi.
To visu sajaucot kopā vajadzētu sanākt biezai putrai. Sagriež bebru lielos gabalos. Gaļu sadursta ar nazi, lai marināde labāk iesūktos. Ņem gaļas gabalus un katru atsevišķi ieberž ar marinādi (garšvielu putru). Tad tos liek traukā zem sloga. Nekādu šķidrumu klāt nelej, tas izveidosies pats. Vakarā ieliekot no rīta jau var žāvēt. Žāvēšanas laikā pa reizei gaļu apslaka ar ūdeni. (Plastmasas pudelē ielej ūdeni, korķī izdur caurumiņus - tā ērti apslacīt gaļu).
Rīt likšu žāveties pēc Alda Misiņa receptes,tajau redzēs kas man tur būs sanācis.
Kad āda lobās nost, tad ir gatavs - noņem ādu, griez gabaliņos, liec uz rupjmaizes un ar pipariem un sīpolu - super zacene pie, piemēram, "zeļonaja marka" :)
Katrā ziņā garšīgi ļoti :))