Taisnstūrveida izvelkamais pusdienu galds ar zelta tērauda kājām, 3 izmēri vienā galdā, garums 120 cm / 140 cm / 160 cm, pagarināms ar 50 cm soli, maksimālais pagarinātā galda garums 220 cm / 240 cm / 260 cm, lamināta virsmas krāsas melna, balta, ozols, marmors, betons
€653.40
solorety.com
1MOA punkts, 2moa, 6moa, blin kāda starpība? Tā plinte vispār šauj to 1MOA?? No pleca 100 metros sašausi 1MOA? varbūt 4moa?? es gribētu redzēt... A pa skrienošu? 20moa? Vabūt uz masta kāds ar smilšu maisiem stāv? Man trūkst vārdu... šito tēmu vairs nelasīšu, ja kāds grib oponēt, meklējiet citur.
Man ir kombinētā ar Zeiss Victory Varipoint 1,6-6x42 ar izgaismot punktu. Nu ļoti labi viss ir!!!
Šauju gan 10m gan 100 m distancēs, ja vajag. Nav, protams, ko cerēt, ka 150m varēsi mērķēt "lapsai acī", bet ir gadījies, ka līdz tiem pašiem 150m nokrīt gan alnis, gan buks. Tām tālākajām distancēm gan prasās "ņiprāka" optika (un tam nolūkam gaides medībām ir arī cita plinte ar citu optiku), bet dzinēju medībās, kā jau parasti, "garajai rokai" gadās nolikties pļavas malā vai cirsmā un piesegt garāku gabalu. Savukārt ja gadās stāvēt uz stigas un jāšauj tuvajās distancēs, tad ar 1,5 palielinājumu šauju ar ieslēgtu punktu vai arī to optiku vispār noņemu nost - viss atkarīgs no konkrētās situācijas. Tā kā ar šo 1,5-6 viss ir OK!
Vēl piebilde - es caur visām optikam vai ari bez tām šauju ar abām acīm vaļā. Sen atpakaļ es arī miedzu kreiso aci ciet, bet tagad nezinu iemeslu kāpēc to būtu jādara. Gribas mazāk redzēt? ;))
Tāds kontrolkomentārjautajums - ja vajag šaut līdz 50m - kādam nolūkam vispār ir vajadzīgs kaut kāds papildus tēmeklis??? Gribas parādīt, ka ir lieki 300-400 Ls par kolimatoru ko uz stobra uzspraust(lētāku taču nav vērts pirkt)?
Bet Robertam M. ir tasnība attiecībā uz precīzas ieplecošanas un notēmēšanas svarīgumu. It sevišķi bisei ar graudu vai ar sliktas kvalitātes palīglīdzekļiem. Toties ja punkts vai optika ir labas kvalitātes, tad nekāda ievērojama atškirība no kolimatora nav (piem. optikas palielinājumi 1.25-4, 1.5-6 vai 1-6), jo paralakses brīvi tie visi tāpat ir uz 100m.
Tā protams ir tīri individuāla lieta vai izvēlēties punktu vai optiku.
Sākotnējais tēmas autora jautājums ir par to kāda optika būtu piemērotāka kombinētajam ierocim, un es domāju, ka 1-6x40 vai kaut kas tamlīdzīgs (un kvalitatīvs, protams) būtu manuprāt pareizākais risinājums, jo tad šo optiku var izmantot arī tālākam šāvienam.