Pilnīgi Tev piekrītu. Apmācībām ir vajadzīgs brīvs laiks, strādājošais to nevar iespēt. Man noteikti zināmā mērā ir paveicies ar kucītēm, jo praktiski mācījis neesu neko, viss tikai bieži atrodoties mežā un regulāra saskarsme ar dzīvniekiem.Bieži pa asinspēdu prasīja palīdzēt un tā arī viss aizgaaja, arī pēc pussutkas atrod.
Lielākā daļa te ir LMKA fanu, taču ir arī LKF (Latvijas kinoloģiskā federācija), lai nu kā, bet vienīgā starptautiski atzītā organizācija šajā valstī. Tur ir tāds Latvijas medību suņu audzētāju klubs, kur ļoti plaši notiek gan apmācības, gan eksāmeni gan asinspēdām, gan dažādiem putnu suņiem, un arī meža cūkai aplokā. Arī takšu klubā un FCI 6. grupas klubā notiek minētie pasākumi pasākum. Eksāmenus pieņem sertificēti eksperti ar kinologa sertifikātiem u.t.t. Eksperts nav tas, kuram vairāk suņu, kā tas bija un ir LMKA. Uzminiet, kas vinnē LMKa mačos? Bēdīgi ir arī tas, kad FCI (starptautiskā kinoloģiskā federācija) LMKA izsniegto darba diplomu neatzīst!!!
Lūk tā.
Tev Andri taisnība. Ir tāds klubs. Es teiktu meiteņu entuazistu klubs, kas mīl medību suņus, bet nemīl medniekus. Un notiek apmācības un viss pārējais ko pieminēji. Tur viņu priekšā cepuri nost par viņu darbošanos. Tikai ir vairāki, bet. Tā apmācība man vairāk izskatās tikai priekš papīra, lai būtu ko ciltsrakstos ierakstīt. Jo lielākā daļā to apmācību uztver kā tusiņu, kā lieku reizi, kad ar suni var izskrieties pa mežu. Bet nevis priekš darba mežā. Un diemžēl liela daļa šo suņu medības redz tikai visdziļakā sapnī. Un par to neatzīšanu ir tā, ka viņi neatzīst nevienu citu izņemot sevi. Ja piemin LMKA tad villa gaisā un sākas: tie taču blusaini un tārpaini un nav potēti un tādi un šitādi un saimnieki tādi paši. Tā ir pavisam cita republika, kur LMKA suns ir nulle. Var būt rodas jautājums kāpēc es tā domāju. Arī mans suns ir ar LKF papīriem un kādu brīdi mēģināju darboties.
Aprīkojums: Strasser RS 9,3x62,Brawning BAR LONGTRAC LUXE 9.3X62, Heym SR 30 270 WSM, Merkel RX.Helix 223 rem Brawning CYNERGY PRO SPORT 12M 76, Medību loks un arbalets. Browning Maxus 12cal
Suņi: Laikas(daudz)
Medību trofejas: 44
24.02.2009. 21:04
Agri, mani visi suņi ir reģistrēti LKF un visi viņi strādā gan mežā, gan aplokā un dod labus pēcnācējus. Kā jau augstāk tika minēts, LKF ir starptautiski atzīta organizācija, kuras izniegtos ciltsrakstus un darba diplomus atzīst citās valstīs.Jo lai kļūtu par ekspertu LKF sistēmā vajag no sākuma pabeigt kinologu kursus, kursu ilgums viens gads, pēc tam nokārtojot pietiekoši saražģītu eksāmenu var iegūt kinologa apliecību un tikai pēc tam var kārtot eksperta tiesības, kas arī ir ilgstošs process.Protams, arī LKF klubā ir savi mīnusi, bet ir arī savi plusi.
Agri! Nav jau tik traki, manējais strādā. Un esmu pat ļoti apmierināts. Bet vienmēr jau gribas kautko vairāk. Lai gan manējā arī sākotnēji bija no LMKA, bet tiku pierunāts un palikām par LKF suni. Te gan jāpiebilst, ka Latvijas dzinējs ir vienīgā šķirne, kuru viņi pieņem no citiem klubiem. Citi var nemaz nemēģināt. Bet kopumā ņemot LMKA varētu daudz ko mācīties no šī kluba. Kaut vai par mājas lapas izveidi.
Aizmirsu piebilst,ka mani suņi arī ir mednieki, pie kam arī INTER CH. Nelielīšu tagad savus suņus, bet pilnībā piekrītu Jurim P., kuru daudzi patiesi suņu pazinēji ciena un respektē viņa viedokli. Ļoti labi pazīstu visus tos vadošos " darboņus " LMKA, bet tā kā man ir bavārieši, tad es TUR ar tādiem suņiem protams kad esmu " meitene, kas pastaigājas pa mežu ". Domas gan pamainījās pēc dalības vienās no šādām sacensībām. Baltijas atklātā čempionāta kopvērtējumā 2.vieta starp dzinējsuņiem un II.pak diploms. Nu nedomā viņš to cūku dzīvu apēst neparko un vai vajag? Tad nu tiku aicināts uz visām iespējamām sacensībām pārstāvēt LMKA. NE JAU SUŅI IR DAŽĀDI, BET GAN VIŅU SAIMNIEKI AR SAVĀM AMBĪCIJĀM. Tagad tas vairs nav viena cilvēka biznesa plāns ar LMKA atbalstu, kandidātu un TRONI netrūksts, un viņiem arī katram ir daudz suņu.
Lūk tā.