Gados vecākiem torņiem reizēm piemetas tāda kaite kas saucās - pakāpienu nesaturēšana. :) Pret to labi līdz, ja kāpņu iekšpusē pieskrūvē kārti visā garumā pie visiem pakāpieniem, tādejādi tie satur arī viens otru. Protams, arī jaunu torni taisot tas neskādēs.
Ja pakāpienus stiprina pie karkasa ar skrūvēm, tad katrā galā vēlams likt pa divām skrūvēm un tās skrūvēt ieslīpi - krusteniski, būs stingrāk. Un vēlams lai materiāli ir "zaļi" nevis izkaltuši, tad kokam izžūstot skrūves un naglas ieķīlējas un turās stingrāk.
Tiem kam var interesēt traucēšanas medības ir šādi tornīšu veidi, bet var izmantot arī gaidei. Grīda 2m no zemes un uztādīts uz meliorācijas čupas būs tuvu 4,5m. Manā skatījumā ir universālākais no stacionārajiem torņiem.
Nu tā šis te ir pasūtīts no Cabelas. Cena sanāca ap 120Ls (sākumā) ar visu muitu un piegādi. Pasūtīts bija 2008.g. martā. Bildē ir redzama tikai puse no augstuma, liekas vēl viens kāju pagarinājums un rezultātā ir 3.5m augsts sēžamais. Problēmas bija ar Latvijas piegādātājiem, pie saņemšanas man viņi atdeva šo torni atplēstā kastē, un, protams, viens kājas posms bija pazaudēts. Rakstīju uz Cabelas servisu utt. sākumā USA solīja, ka atsūtīs vēl vienu kāju, taču tad, noskaidrojās, ka man jāsūta viss tornis prom uz Cabelas un tad šie sūtīs jaunu torni. Nepiekritu. Rezultātā, CABELAS man atgrieza visu summu USD par torni, jo es nevaru to izmantot. Paštukojām ar čomu, taisām savu kāju, un pāris dzelži no svalkas, un detaļa gatava. Pat sanāca stiprāka un masīvāka nekā oriģināls. Rezultāts ir OK. Tikai vedam to verķi ar smago, vai ar džipa piekabi, nejaucam. Salikts ir riktīgi. Plusi: pārvedams, ērti sēdēt, Cabelas atdeva piķi, stabils. Mīnusi: pašvaki uzkāpt un ieriktēties, augšā pamaza platforma. Nav kur pieturēties uzkāpjpt augšā, sēdeklis viegli grozās un jābūt uzmanīgam iesēžoties. Ir doma uzmetināt augšā kādu rāmi apkārt platformai. Tad izskatās, ka būtu ļoti OK. Tagad tāds maksā ap 190USD +40% piegāde+21% PVN +muita, vispār sanāk jau padārgi.
Ja pakāpienus stiprina pie karkasa ar skrūvēm, tad katrā galā vēlams likt pa divām skrūvēm un tās skrūvēt ieslīpi - krusteniski, būs stingrāk. Un vēlams lai materiāli ir "zaļi" nevis izkaltuši, tad kokam izžūstot skrūves un naglas ieķīlējas un turās stingrāk.