Pats arī protu atdarināt peles pīkstienu un šogad jau vairākas lapsas esmu veiksmīgi pievilinājis un nomedījis, pēdējās bija vakar un aizvakar, kad gaisa temperatūra bija zema, saulīte spīd un lapsas ir ļoti aktīvas arī dienā. Es šo metodi izmantoju tikai tad, ja lapsu redzu, bet tā ir pārāk tālu, lai veiktu precīzu šāvienu. Izmantoju karabīni, bet var arī ar gludstobru, jo pievilināt var mierīgi līdz pat 20 metru attālumam, ja ievēro visus noteikumus ,kas palīdz maskēties(saule, vējš un galvenais nekustīga sēdēšana vai arī kāds dabīgs aizsegs).Ja peles pīkstiens ir jāatdarina ilgstoši, tad labāk ir izmantot svilpi,jo pūst svilpē ir daudz vieglāk. Grāmatā raksta, ka lapsa peles pīkstienu sadzird līdz pat 900 metru lielam attālumam, man arī vienu ir gadījies piesvilpt no apmēram tāda attāluma, līdz kādiem 25 metriem pienāca.
Šodien nošāvu 4 lapsas,1 aizpūtu garām .1 uz 350m uz lauka gulēja uzšvilpu šī tik galvu paceļ palūr un guļ tālāk,taču no meža izvilkās cita, tā atnāca taisni virsū.1 uz400 m peļoja ,ne peli ,ne zaķi neņēma galvā,palūr un peļo tālāk,dadūju gaidīt un pa grāvi skriet priekšā.uz zaķi nāk labi,ja viņas vazājas, un labāk uz vakara pusi,ja uz lauka dienā daudz peļu ta nu tā ne īpaši.Manuprāt uz zaķa bauri viņa nāk vienkārši intreses pēc ,kas tas pa šumu,jo ņekāds īpašais švilpējs es nēsu,a atnāk puse uz pusi.Ja tekalē 2 tad ar velkas klāt negribīgāk.
Vakar bez pīkstieniem nošāvu lapsu uz 100 m, pats domāju ka netrāpīšu, jo 22LR, magnum lādiņs. pienācās kādi 15 cm augstāk pacelt lai trāpītu, izrādās pareizi izskaitļots bija, kaut arī piešauts ir uz 50m.
Labākais veids ir izsekot lapsas pie kādām fermām, tur viņu ir pa pilnam!!!!
šosezon jau 12.
vari jau provēt ;)
No medību likuma viedokļa :)
"24.pants. (1) Par nelikumīgām medībām atzīst:...
7) medīšanu, izmantojot šādus aizliegtus medību līdzekļus, rīkus, metodes un paņēmienus:
a) "putnu" līmi, aklus vai sakropļotus dzīvniekus kā ēsmu,
b) skaņu ierakstus, ..."
Labākais veids ir izsekot lapsas pie kādām fermām, tur viņu ir pa pilnam!!!!
šosezon jau 12.
ir kāds mēģinājis?
No medību likuma viedokļa :)
"24.pants. (1) Par nelikumīgām medībām atzīst:...
7) medīšanu, izmantojot šādus aizliegtus medību līdzekļus, rīkus, metodes un paņēmienus:
a) "putnu" līmi, aklus vai sakropļotus dzīvniekus kā ēsmu,
b) skaņu ierakstus, ..."