Jā plinti atstāju brīvu, jo kreisā pietura atbalstu pie savienojuma. Arī piešaujot optiku, kreiso roku neizmantoju ieroča turēšanai, jo pastobre parasti atrodās uz kāda polsterēta paliktņa un tur jau ir tas sāls. Kreisā roka parasti tiek izmantota ieroča balstīšanai nevis vadīšanai (kreiļiem būs otrādāk).
Aprīkojums: Blaser R93 270WSM, Rem .223 Swarovski Z6i 3-18x50 BT; Blaser BBF 97 30-06/12 Swarovski Z6i 1-6x24; uzlabota Walther G22 22LR 3-9x50, Leica CRF1200Y talummers un Swarovski EL 10x42 binoklitis.
Medību trofejas: 14
20.01.2009. 15:23
Verners:
Nu un kaa ir shaujot, kad neturi plinti?
Es shitaa vienreiz ar savu bisi shaavu, kad chokus mainiju (32gr Monoliits) un uhh kaa pa zobiem/vaigu dabuju ar plinti .... vajadzeeja 2 shaavienus liidz pieleca, ka plinti tomeer ir jaatur ar to kreiso roku, lai peec shaaviena taa nelektu gaisaa un nesistu pa vaigu :))))
Lielākiem kalibriem uz stobra nav ieteicams. Ja tiks šauts ar kādu puļķi, tad taču tas puļķis būs jātur ar kreiso, ja brīva tad aptveres rajonā var pieturēt, vai palikt apakšā zem pastobres, ja no kāda jumta tiek šauts, vai cieta pamata.
Aprīkojums: Blaser R93 270WSM, Rem .223 Swarovski Z6i 3-18x50 BT; Blaser BBF 97 30-06/12 Swarovski Z6i 1-6x24; uzlabota Walther G22 22LR 3-9x50, Leica CRF1200Y talummers un Swarovski EL 10x42 binoklitis.
20.01.2009. 16:13
Juris Orinskis:
Shaujot, labaa roka faktiski tikai spiezh gaili, preteejaa gadijumaa tu "norauj" :)
Es peec "skolas" shaavu taa, ka ar kreiso roku tureeju, gan to pulkji, gan pastobri tajaa vietaa, kur tie krustojas, tad ir ok ... bet, ja galiigi netur plinti, tad zils vaigs garanteets :) (vismaz ar bisi un 32gr monoliitu)
Ar cal. 7x64 un 243Win. problēmas nav bijušas un ar pārsistām uzacīm arī neēsmu staigājis tā, ka ar ieplecošanu viss ir ok! Bisi es izmantoju putnu un medībās ar dzinējiem tā, ka par šaušanu ar bisi šādā veidā spriest nevaru.
20.01.2009. 16:24
Nu ar bisi man vajadzeeja ietesteet kaa iet lode ar kaadu choku, attieciigi naacaa lietot atbalstu, lai izsleegtu vispaar savu kljuudu.
Pa uzaci ar optiku tu visticamaakais, ka nedabuusi, bet pa vaigu ar laidi gan ;/
Te uzmetu baigo ilustraciju. ja netur pashu prikti pie taa pulkja klaat, tad vinja lec gaisaa :(
Kur TU liec kreiso roku?
Pie plintes, vai pie atbalsta, vai kabatā?
kādi komentāri?
Nu un kaa ir shaujot, kad neturi plinti?
Es shitaa vienreiz ar savu bisi shaavu, kad chokus mainiju (32gr Monoliits) un uhh kaa pa zobiem/vaigu dabuju ar plinti .... vajadzeeja 2 shaavienus liidz pieleca, ka plinti tomeer ir jaatur ar to kreiso roku, lai peec shaaviena taa nelektu gaisaa un nesistu pa vaigu :))))
Shaujot, labaa roka faktiski tikai spiezh gaili, preteejaa gadijumaa tu "norauj" :)
Es peec "skolas" shaavu taa, ka ar kreiso roku tureeju, gan to pulkji, gan pastobri tajaa vietaa, kur tie krustojas, tad ir ok ... bet, ja galiigi netur plinti, tad zils vaigs garanteets :) (vismaz ar bisi un 32gr monoliitu)
Pa uzaci ar optiku tu visticamaakais, ka nedabuusi, bet pa vaigu ar laidi gan ;/
Te uzmetu baigo ilustraciju. ja netur pashu prikti pie taa pulkja klaat, tad vinja lec gaisaa :(